2. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

2. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com2. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
24. 4. 2007   #1
-
0
-

Tak sem zkousel si vytvorit nekolik vlastnich programku podle 2.lekce (uz sem pokrocil :D ) a zas mam drobny problem:
Tohle mi jede:

// Integer_and_real_division


#include <iostream>
using namespace std;
long main ()
{
int A = 18, B = 7;
cout << "Integer: " << A << ", " << B << endl ;
cout << "Integer division: " << A / B << endl ;
cout << "Remain: " << A % B << endl << endl ;
cin.get();
return 0;
}


(Melo by to pro dana dve cisla vypsat jejich celociselny podil a pak zbytek po deleni)
Pak sem jeste chtel vytvorit podle navodu realne deleni:
(Tak, aby se na obrazovku vypsalo 2,57142857..)

// Integer_and_real_division


#include <iostream>
using namespace std;
long main ()
{
int A = 18, B = 7;
cout << "Integer: " << A << ", " << B << endl ;
cout << "Integer division: " << A / B << endl ;
cout << "Remain: " << A % B << endl << endl ;
cin.get();
double (A);
double (B);
cout << "Real: " << A << ", " << B << endl ;
cout << "Real division: " << A / B << endl ;
cin.get();
return 0;
}


Ale tohle mi nejak nechce jet..
Nevite, kde mam chybu?? Pise mi to nejaky problem s pretypovanim. Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
Martin0
Návštěvník
24. 4. 2007   #2
-
0
-

Mno chyba je v nespravne umistenem pretypovani..

// Integer_and_real_division


#include <iostream>
using namespace std;
long main ()
{
int A = 18, B = 7;
cout << "Integer: " << A << ", " << B << endl ;
cout << "Integer division: " << A / B << endl ;
cout << "Remain: " << A % B << endl << endl ;
cin.get();
cout << "Real: " << A << ", " << B << endl ;
cout << "Real division: " << A / double(B) << endl ;
cin.get();
return 0;
}


double(B) vrati pretypovanou hodnotu promenne B, ale samotna promenna zustane celociselna.. myslim, kdyztak me opravte ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
25. 4. 2007   #3
-
0
-

To nickJartin:

Hm, uz to funguje, dik, ale vysledek se mi porad zaokrouhli na 5 desetinnych mist (2,57143) ..
At uz pouziju double / long double, ktere by mely zaokrouhlovat na 15 (19) mist..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #4
-
0
-

no ja do C++ nedelam, ale domnivam se ze to zaokrouhleni na 5mist je default, takze je potrebato zmenit:
treba:



//vydelit
cout.precision(6);
// vypsat na 6 pozic
cout.precision(5);// return to default



ale nezkousel sem to, opakuji ze to nemam vyzkouseny a je to jen napad ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
janc10
Návštěvník
26. 4. 2007   #5
-
0
-

nie precision ale setprecision (hlavickovy subor iomanip treba pripojit)

priklad pouzitia - zaokruhlenie na 15 cifier

#include <iostream>

#include <iomanip>
using namespace std;

int main()
{
double cislo = 5.1246548748654564456542341874564158;
cout << setprecision(16) << cislo;

system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #6
-
0
-

jj ja si to taky pamatoval jako setprecision, ale radeji sem se podival do google na prvni odkaz:

http://www.tacc.utexas.edu/services/userguides/pgi/pgC++_lib/stdlibcr/cou_4514.htm

a tamto tedy maji spatne a na tom zakladu jsem tady psal, ale tak neva hlavne ze je to ted uz jasne


edit:
tak sjem zkusil jeste google a tady to maji taky spatne ??
http://www.java2s.com/Code/Cpp/Console/Coutprecision4.htm
spis to vypada ze cout ma precision i setprecision, ale jak rikam v C++ nedelam tak prosim hodte sem nekdo odpoved diky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
janc10
Návštěvník
26. 4. 2007   #7
-
0
-

aha pardon mas pravdu:

su 2 druhy zapisu:

a) cout << setprecision(10);
b) cout.precision(10)

su to ekvivalenty ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

10. lekce — založil to_jsem_ja

1.lekce — založil Jan Burant

If else - lekce 3 — založil Ymemgirei

4. lekce — založil Hamarič Norbert

9.lekce — založil P1trs

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý