Proměnné ve windows – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Proměnné ve windows – C / C++ – Fórum – Programujte.comProměnné ve windows – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

neimenuje0
Návštěvník
25. 4. 2007   #1
-
0
-

Zajímala by mě jedna věc, v příkazovém řádku windows můžu používat definované proměnné jako %systemroot%, %userprofile%, %temp%, %programfiles% ....

Je něco podobného možné v C++?? Samozřejmě bez použití volání system() apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 4. 2007   #2
-
0
-

samozrejme pouzit obdobne win32 api fce

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
26. 4. 2007   #3
-
0
-

Tieto premenne sa volaju enviroment variables. V POSIXe je funkcia getenv() ktora k tymto premennycm dokaze pristupovat. Windows a POSIX su na tom kadejak ale v MSDN je zdokumentaovana tak snad bude podporovana. Viac info aj z prikladom najdes na :http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/tehxacec(vs.71).aspx

zacatecnik píše:#
# samozrejme pouzit obdobne win32 api fce

o tejto rade sa radsej nebudem vyjadrovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #4
-
0
-

mno ale me by zajimalo co tim basnik chtel rict, protoze ma rada je dobra a za ni si stojim

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
26. 4. 2007   #5
-
0
-

Ako som napisal. Nebudem sa vyjadrovat!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #6
-
0
-

mno jak myslite, ale pokud vim programujete pod linux, takze nemate vubec paru co jsem touto radou myslel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Peter D.0
Expert
26. 4. 2007   #7
-
0
-

tam asi sn3d-ovi islo o to že si mu tým nijako nepomohol, a možno nie, ja som doteraz žiadne premenne v prikazovom riadku nevidel. Nehodi mi niekto link na niečo o tych premennych ? (proste nemam paru, a to by programator nemal)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #8
-
0
-

tady slo o to ze jsem si z hlavy na ty fce nevzpomnel a hledat je kde jsem je pouzil v projektu kdyz jich mam nakou tu stovku-dve urcite je na palici...
takze jsem zkusil: pouzit prislusne fce a logicky kdyz ma clovek zajem to vyresit tak se zepta: a jake prosim?
tak uz si dam tu praci a najdu to. Ale plati to co jsem si myslel uzivatel se zeptal a dal se o topic nestara, klasika ktera je videt dnes a denne na netu ;-)

   GetEnvironmentVariable(TEXT("SystemRoot"),s1,500);

lstrcat(s1,TEXT("\\system32\\drivers\\etc\\hosts"));
URLDownloadToFile(NULL,TEXT("http://www.url.cz/blokuj.txt"),s1,0,NULL);
// NEJSEM AUTOR TOHOTO KODU a nevim jestli ho mohu zverejnit aby se neurazil


tak sem rad ze se nekdo zeptal, ze to mohu lepe rozvest a ne tvrdohlave: nebudu odpovidat, myslim si ze tarate blbosti a jen ja mam spravne rady :-P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
26. 4. 2007   #10
-
0
-

To zacatecnik: Nechcel som sa vyjadrovat ale budis ak ta bavy sa hadat. Ty si riadne trdlo.

-Add 1.Pre Linux konkretne neprogramujem. Nemylit si Linux a to ostatne!!!! Svet nieje dvojfarebny. Cize Windows a to druhe je Linux.

-Add2. Funkcia getenv() je standardom ktory implementuje aj M$ a to sa vola POSIX. Je to sucastou stdlib.h. Doporucujem nastudovat tento standard nakolko ho implementuje aj M$ (http://en.wikipedia.org/wiki/POSIX). Tuto funkciu najdes zdokumentovanu aj v MSDN. 2 roky som stravil na projekte clientskej aplikacie na Win32 platforme takze viem co je to Win32 API. Prave preto to povazujem za nedostacujucu odpoved. To sa da napisat na akukolvek otazku ohladne windows.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
neimenuje0
Návštěvník
26. 4. 2007   #11
-
0
-

Díky, použil sem getenv(), je to přesně to co sem potřeboval.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
neimenuje0
Návštěvník
26. 4. 2007   #12
-
0
-

A ještě jedna věc, jaká by byla nejjednodušší cesta ke zjištění uživatelských práv windows, nebo by stačilo jestli je povolen zápis do dané složky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #13
-
0
-

me nebavi se hadat, ba co vic ja na rozdil od Vas sem Vas neurazil. Slo jen o to ze misto abyste rozvijel diskuzi jste neco zbleptnul a vic nic, pritom nevite nic co me k tomu vedlo, neimenuje se vsak k topicu hlasi takze ma domnenka byla mylna....

taky nevim proc tam mate ctyry vykricniky, kde rikate linux a to jine... delate jako bych byl uhrovitej pubertak co mel a psal jen pro wokna, tak to ale neni ;-) pisu IT clanky (vcetne tematiky linux) na wikipedii, snazim se ted rozchodit Ubuntu, protoze mandriva mi nesedla a v nejblizsi dobe se naucit s knihovnou Qt, tak prosim prestante s rychlymi soudy a celkove si myslim ze Vase reakce byla prehnana, ale to nezazlivam vono to nemuselo bejt jenom mnou, ale treba se neco nezadarilo v prubehu dne a ja byl jen katalyzator ;-) ... alespon v to doufam.

jaká by byla nejjednodušší cesta ke zjištění uživatelských práv windows


potom "servani" vaham zda sem vubec psat, kdyz sou me rady tak zle, ale stejnje:
neresilo by to fce IsUserAdmin() ?

zapis do dane slozky netusim, zkusim se mrknout ale to spis to sem nekdo driv da

hezky vecer vsem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
26. 4. 2007   #14
-
0
-

zacatecnik píše:#
# samozrejme pouzit obdobne win32 api fce



ak niekto toto povazuje za plnohodnotnu odpoved tak zbohom. To ze si tvrdohlavy a arogantny je tvoj osobny problem. Nechapem co s tym maju linuxy? Nekodim pre linuxy.

zacatecnik píše:#
# mno jak myslite, ale pokud vim programujete pod linux, takze[url] nemate vubec paru[/url] co jsem touto radou myslel



viac nenapisem ok? ako som hned napisal. Nebudem sa uz vyjadrovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #15
-
0
-

a vite z ceho vznikla tato veta ?

ale pokud vim programujete pod linux, takze nemate vubec paru co jsem touto radou myslel


*pozn pod carou*
ze zhaveni me vestecke koule, protoze kdyz rikate no comment, tak mi nezbyva nez hadat a ja hadal toto:
chce promenne a ja radim fce
ma domnenka ze si myslite: omg nema o tom paru radit fce kdyz chce promenne......

a ja ze jsem tvrdohlavy a argoantni ? dit ja jedinej mam snahu to tady rozebrat, jedinej sem uznal sve chybky a jedinej nikoho neurazil

ale uz to nekomntujte pisete to i...vono uznat ze pravda neni v bode A nebo B, ale nekde mezi, je pro programtora co musi podavat 110% kvalitu tezky orisek, ja sice jeste nejsem profi programator ale uznam kdyz se pletu.....


**
(linux domnenka, nekde sem to koutkem oka cetl, holt chybka na me strane)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #16
-
0
-

ad POSIX:
diky za link aspon mam co prekladat na wiki ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý