Pomoc s Java Scriptem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s Java Scriptem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPomoc s Java Scriptem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mischella
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 4. 2007   #1
-
0
-

Ahojky, mohl by mi prosím Vás někdo poradit, potřebovala bych vytvořit JavaScript pro výpočet ceny s DPH. Takovýto návod jsem dostala k dispozici:

function spocitej(radek) {
cena = document.getElementById('pol['+radek+']').innerHTML;
mnozstvi = document.forms['objednavka'].mno[radek].value;
vysledek = cena * mnozstvi;
document.getElementById('cen['+radek+']').innerHTML = vysledek;
}

A Parametrem funkce pro výpočet bude objekt do kterého chci zobrazit cenu. Součástí skriptu má být i výpočet ceny požadovaného množství.

Potřebovala bych tu funkci dotvořit,aby to uceleně fungovalo jako externě uložený skript.K tomu mám k dispozici i toto do html dokumentu.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
<meta name="creator" content="Václav Lohr">
<title>Zboží v košíku</title>
<style type="text/css">
/* <![CDATA[ */
td.cena { text-align: right; }
td.stred { text-align: center; }
/* ]]> */
</style>
<script src="kosik.js" type="text/javascript"></script>
</head>
<body>
<form action="kosik.html" method="post" name="objednavka">
<table>
<td><th>Položka</th><th>Cena/ks bez DPH</th><th>Množství</th><th>Cena celkem</th><th>Cena s DPH</th></tr>
<td><td>Sedlo Beral</td><td class="cena"><span id="pol[1]">16800</span></td><td class="cena"><input type="text" name="mno[1]" size="3" value="1" onchange="spocitej(1);" /></td><td class="cena"><span id="cen[1]">19992</span></td><td class="cena"><span id="cel[1]">19992</span></td></tr>
<td><td>Sedlo Principesa</td><td class="cena"><span id="pol[2]">34900</span></td><td class="cena"><input type="text" name="mno[2]" size="3" value="1" onchange="spocitej(1);" /></td><td class="cena"><span id="cen[2]">41531</span></td><td class="cena"><span id="cel[1]">41531</span></td></tr>
<td><td colspan="5" class="stred"><input type="submit" value="Odeslat"></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

BUDU MOC VDĚČNÁ ZA POMOC!!SPĚCHÁ PROSÍM

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
27. 4. 2007   #2
-
0
-

To Mischella: V čem je problém? Já jsem tenhle způsob indexování nezkoušel. Jestli je problém v tom, tak stejné záležitosit řeším přiřazením indexu přímo k názvu identifikátoru. Nejsem si jistej, jestli to takto jde indexovat. Já používím identifikátory pol1,cel1,mno1, pol2,cel2,mno2 atd. Pak v JavaScriptu document.getElementById('pol'+radek).innerHTML a funguje to bez problémů

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Děkuju
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 4. 2007   #3
-
0
-

To Honza: Ahoj, nemohl by jsi mi to prosímtě ukázat přímo v tom kódu, abych věděla jak to zapsat a vyzkoušet rovnou.

dík

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
27. 4. 2007   #4
-
0
-

To Děkuju: Kruci kam se to ztratilo, j8 jsem toho tady kupu napsal a nikde to nevidim.
AHA, já nezadal kontrolní odpověď, sorry.

Zkrátka v JavaScriptu místo 'cena[radek]' pouzijes 'cena'+radek
a ve formulari misto id='cena[1]' pouzijes id='cena1'

Jinak, pokud by to fungovalo i s těma indexama, je tam pár chyb - v JavaScriptu načítáš do ceny číslo položky a výsledek zapisuješ do
jednotkové ceny, ne do celkové ceny.
Dál mně dřív nefungovalo, pokud jsem použil document.forms['objednavka'].mno[radek].value;
a název položky byl jen v atributu "id", musel být i v "name". Já pužívám document.getElementById('mno'+radek]').value - to funguje jen na atribut id

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pomoc s Javou
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 4. 2007   #5
-
0
-

To Honza:Honzo a nemohla bych tě poprosit ,nemohl bys mi to zaslat celé na Mischella22@seznam.cz Mě to totiž pořád nefunguje, nevím kde tam mám tu chybu. Ne a ne to fungovat!!!

Moc děkuju! :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Pomoc se scriptem — založil turbo-snek

Pomoc s php scriptem — založil jonmar679

Java pomoc — založil Johny

Pomoc java bluej — založil ori

Pomoc ukol java — založil ori

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý