C - pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C - pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.comC - pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

janc10
Návštěvník
27. 4. 2007   #1
-
0
-

cavte, prave som zacal programovat jeden program do skoly a stale mi to vypise pri zaciatku ze sa neda citat s pamate, tu je zdrojak a je tam aj zadanie:

/*

Vytvorte program, ktorý bude analyzova textový súbor - spoèíta poèet riadkov
(zapoèítavajú sa aj prázdne riadky!), poèet viet (veta konèí bodkou, otáznikom
alebo výkrièníkom) a poèet slov (slovo je skupina znakov zakonèená medzerou,
èiarkou, dvojbodkou, pomlèkou, zátvorkou, úvodzovkou, apostrofom a pod.) Okrem
celkového poètu slov v súbore nás zaujíma i priemerný poèet slov na riadku.

Program nech sa spúša z príkazového riadku, parametrom je meno súboru. Výsledky
štatistiky zobrazte preh¾adne vo forme HTML stránky. Pripravte tiež vstupný
textový súbor, resp. viac súborov na testovanie.
*/
#include <stdio.h>
#include <fstream.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
char slovo[100];
int pocSlov = 0;
FILE *subor;
char *c;

if (argc == 1)
printf("Neboli zadane ziadne parametre!\n");
else
{
subor = fopen(argv[1], "r");
if (subor == NULL)
printf("Subor [%s] neexistuje!\n", argv[1]);
else
{
do
{
c = fgets(slovo,100,subor);
if(c != NULL)
pocSlov++;
} while (c != NULL);
}
}

fclose(subor);
system("PAUSE");
return 0;
}


neviete co je s tym??? zatial som urobil len aby to zratalo pocet slov ale vyhadzuje to error.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
27. 4. 2007   #2
-
0
-

mno haze to error je siroky pojem jednak by to chtelo rozepisovat chybu, ale hlavne pouzivat poradny nastroje na programovani a ne urcite dev-cpp ktere pouzivate, popr jine, pokud je to tak nebo tak urcite se podivejte po nejakem ktery umi debuggovat.
je to uzitecna vlastnost vedet kde program pada, idky tomu sem zjistil:

#include <stdio.h>

#include <fstream.h>
#include <stdlib.h> // pro system

int main(int argc, char *argv[])
{
char slovo[100];
int pocSlov = 0;
FILE *subor;
char *c;

if (argc == 1)
printf("Neboli zadane ziadne parametre!\n"); // zde ti to vypise, takze skoci az dolu
else
{
subor = fopen(argv[1], "r");
if (subor == NULL)
printf("Subor [%s] neexistuje!\n", argv[1]);
else
{
do
{
c = fgets(slovo,100,subor);
if(c != NULL)
pocSlov++;
} while (c != NULL);
}
}

fclose(subor); // sem skoci, ale co zavirete kdyz ste nic neotevrel ? tady to pada
system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
27. 4. 2007   #3
-
0
-

To zacatecnik: DevCpp že neumí debuggovat? Z čeho tak usuzuješ? Podle mě se to v poslední verzi výrazně zlepšilo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
28. 4. 2007   #4
-
0
-

mno tak zkousel sem to s nim, priznavam se ze bohuzel nevim uz s jakou verzi+taky to stale ctu v diskuzich, ale to ze posledni verze byla uvolnena pred dvema lety a to mluvi za vse ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Miroslav Kajan0
Věrný člen
28. 4. 2007   #5
-
0
-

To zacatecnik: Jaké free IDE (popř. debugger) bys tedy doporučil?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
zacatecnik0
Super člen
28. 4. 2007   #6
-
0
-

no nemyslim si ze je tato otazka polozena na spravnou osobu, jsem stale zacatecnik...

ale zkusil bych te navest sem:
http://forum.builder.cz/read.php?123,1631378,1835230#msg-1835230
z cehoz mi vychazi nejlepsi: Visual C++ 2005 Express Edition s kterým mam jen nekolika malo hodinove zkusenosti.
Hned za nej bych zaradil bud code::blocks nebo turbo c++ explorer, ktery vsak ma 2. a ktery 3. pozici jeste nevim, protoze jej teprv stahnu a vyzkousim.

Vyjma code::blocks jsou vsak ale tyto IDE pouze pro OS windows, pokud bys hledal neco na linux, tak jukni sem:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:V%C3%BDvojov%C3%A1_prost%C5%99ed%C3%AD
hlavne sem:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dev-C%2B%2B
bohuzel moc k pocteni tam neni, protoze cesi sou liny a nepisou nam na wiki :-P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Miroslav Kajan0
Věrný člen
29. 4. 2007   #7
-
0
-

To zacatecnik:

protoze cesi sou liny a nepisou nam na wiki :-P

To mi povídej :)
Díky moc za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Mirek Braho0
Stálý člen
30. 4. 2007   #8
-
0
-

Já si teda na debugger v Dev C++ nestěžuju. Mam verzi 4.9.9.2 a debuguju v něm každou chvíli a už sem díky tomu našel spoustu chyb. Trasování krok po kroku a zjišťování obsahu proměnnejch není problém. Takže spoléhat se jen na to co píšou na fórech není to pravý ořechový. Chybu popisující výše byste v DevC++ debuggeru našel do 10 sekund stejně jako v jiném programu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Pomoc — založil Wade55

Pomoc !!! — založil Vlasta

Pomoc — založil piwolukas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý