potřeboval bych poradit, chtěl bych sloučit 2 nabídky menu tak, aby se mi do nabídky Soubor v parrent formuláři přidaly položky z child formuláře, ale mě, místo aby se tyto dvě nabídky sloučily, vytvoří se v parrent formuláři 2. nabídka Soubor. Mělo by se to nastavovat nějak pomocí vlastnosti MergeAction, ale nějak mi to pořád nefunguje. Neporadil by mi s tím někdo?
Fórum › Visual Basic
VB2005 - slučování nabídek formulářů MDI
Zdar,
to je zas informací :) Jak nastavuješ rodičovskej formulář? Přes Form.Owner nebo Form.ShowDialog(owner)? Máš nastavený MenuItem.MergeType v menu child formuláře i v menu rodičovského formuláře?
Moment ... bavíme se o VB 2005 nebo o VB 2003? Používáš komponentu MenuStrip? Pokud ano, tak by mělo stačit nastavit pložkám v child formuláři MergeAction na Append a všechno by mělo fungovat (mě to funguje). Pokud ještě nastavuješ něco v kódu, tak to sem přihoď ... takhle se blbě hádá.
hmm, a jak máš nastavená MergeAction u parent a child v menu i položkách?
teď se mi menu sloučí tak, že se mi položky přidají za položky v menu parent, prázdný menu Soubor v childu zůstane
a chtěl jsem aby se ty položky v menu třídily podle vlastnosti MergeIndex
Sorry, už nějakou dobu jsem s tím nepracoval (tak jsem si udělal rychlokurz). V parent formuláři můžeš nechat položky tak jak jsou ... v podstatě všechno určují vlastnosti položek v child formuláři. U menu v child formuláři můžeš nastavit Visible na false. MergeIndex si nastav jak potřebuješ. MergeAction nastav na jednu z hodnot:
Append: přidá položku na konec bez ohledu na index
Insert: vloží položku s ohledem na index
Replace: kompletně nahradí shodnou položku v parent menu, nebere ohled na index
Remove: odstraní shodnou položku v parent menu
MatchOnly: neprovede nic (resp. porovná položky), provede pouze akce subpoložek
Doufám, že tam není moc nepřesností a bude ti to stačit.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Slučování Pythonu s C++ — založil VojtaK
Jak vytvořit Control Array ve VB2005? — založil MH
Při slučování vrstev se změní barvy — založil Michal
MDI vs. SDI aplikace — založil Prasklej Talíř
Moderátoři diskuze