Shell ve window$ s návratem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Shell ve window$ s návratem – C / C++ – Fórum – Programujte.comShell ve window$ s návratem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

neimenuje0
Návštěvník
28. 4. 2007   #1
-
0
-

Mám aplikaci v které potřebuji zadat systémový příkaz a pak uložit do proměnné návrat shellu, ... příklad:
zadám někde jako prametr DIR c:\ a vrátí se mi někam výpis adresářů. Prvně mě napadlo dělat to takhle:

system("prikaz> buf.dat");

...pak následuje přečtení souboru do proměnné a jeho smazání

Tohle se mi ale nezdá příliš výhodné, proč by to zbytečně muselo chodit přes soubor ... nevíte o nějaké funkci co by to dělala přímo, může být i z WIN API, celkem dlouho sem hledal ale nic nenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
28. 4. 2007   #2
-
0
-

pouziju vetu kterou sn3d miluje:
pouzijte prisusne win32 api fce, v tomto pripade co pozadujete je reseni: FindFirstFile a FindNextFile.

tady o tom pise pan Chalupa:
http://www.builder.cz/art/cpp/find_file.html

dalsi co potrebujete?


edit: samozrejme pokud Vam jde ciste o fci ktera by to vse plnila, tak jak zminujete, tak to mi bohuzel neni znamo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
neimenuje0
Návštěvník
28. 4. 2007   #3
-
0
-

Nešlo mi konkrétně o dir, to sem uváděl jen jako příklad, prostě potřebuju aby to volalo systémový shell.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
29. 4. 2007   #4
-
0
-

To zacatecnik:ty si teda chuj! Co picu sa dalej zaoberas mojou osobou? Ta bavy bit ironickym?? V jednom prispevku fnukas ze sa nechces hadat, v druhom prispevku napises takuto hovadinu.Uz na zaciatku som ti pisal ze sa nebudem vyjadrovat. Ty si si nedal povedat a pravdepodobne si ani nedas povedat. Ak si teda takyto kus lajna, tak ti prajem prijemnu zabavu.

moj posledny prispevok... je mi jedno ci bude zmazany ale dufam ze si ho precitas!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
29. 4. 2007   #5
-
0
-

ja Vas nijak neprovokuju ani neurazim, tak to prosim taky nedelejte, obzvlast ty nadavky si usetrete
sme preci inteligentni lide, proc ty emoce ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Peter D.0
Expert
29. 4. 2007   #6
-
0
-

a jeje niekto ma zlu naladu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sn3d0
Věrný člen
29. 4. 2007   #7
-
0
-

To mephi:to nieje zla nalada, niesu to ani emocie.. ja som z vychodu..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
neimenuje0
Návštěvník
29. 4. 2007   #8
-
0
-

Fakt vás nikoho nenapadá jak to vyřešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
29. 4. 2007   #9
-
0
-

To neimenuje:
Pokud ti jde o ulozeni nejakeho vystupu z shellu do promenne, tak zkus pohledat v historii tohoto fora - sockety a roury(pipe). Myslim, ze v nem sn3d uvadi i priklady reseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
neimenuje0
Návštěvník
30. 4. 2007   #10
-
0
-

Už sem to vyřešil, popen()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
neimenuje0
Návštěvník
3. 5. 2007   #11
-
0
-

... asi nevyřešil, ten popen() spouští jen programy ale nevykonává Shell, pokud se nepletu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

SHELL — založil koudis

Shell sort v C — založil tomtom

Python Shell spuštění — založil polerok

Window.opener — založil don_Dominique

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý