Vytvorím prvý program – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvorím prvý program – C / C++ – Fórum – Programujte.comVytvorím prvý program – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

17. 4. 2006   #1
-
0
-

som momentálne tuna a kuknem tento zdrojak

#include <iostream> // 1
using namespace std; // 2
int main() // 3
{ // 4
cout << "Ahoj svete!" << endl; // 5
return 0; // 6
}

vložil som ho do Dev-C++ alebo jak sa to volá a keď spustím ten exe súbor tak ono si to ani nep*dne a hneď sa to okno toho príkazového riadku zavre a to tak že proste si ani nič nevšimnem čo by sa tam malo objaviť

Můžete mi poradiť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Som zatiaľ začiatočník :)
Tom?? Bos0
Stálý člen
17. 4. 2006   #2
-
0
-

Tomu "zahadnemu zmiznutiu" mozes zabranit tym ze pred



return 0;

napises


cin.get();

alebo


system("pause");

Cize


#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svete!" << endl;
cin.get();
return 0;
}

alebo


#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svete!" << endl;
system("pause");
return 0;
}

cin.get() je metoda standardneho vstupu ktora najskor pocka kym uzivatel zada nejaky vstup a enter.
system("pause") zase caka na akykolvek vstup.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Jarda0
Stálý člen
17. 4. 2006   #3
-
0
-

jen bych dodal, že až budeš dělat složitější programy tak cin.get(); budeš muset dodat i třeba dvakrát aby to fungovalo jak chceš

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Hehe :D
17. 4. 2006   #4
-
0
-

Díki aj keď už som na to skor prišiel ale nevadí.
Naozaj díki toto fórum je super.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Som zatiaľ začiatočník :)
Lukáš Churý
~ Šéfredaktor
+8
Hero
17. 4. 2006   #5
-
0
-

Možná by to chtělo si přečíst to co je zde o C++ psané, například kurz C++. Je to tam probrané, navíc v komentářích a i zde ve fóru je to nespočetkrát probrané

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
18. 4. 2006   #6
-
0
-

#include <iostream>

using namespace std;
int main()
{
cout << "Zadej prosim tvuj vek: ";
int vek;
cin >> vek;
cin.get();
cout << "Zadej prosim tvoju vysku: ";
int vyska;
cin >> vyska;
cin.get();
cout << "Zadej prosim tvoju vahu: ";
int vaha;
cin >> vaha;
cin.get();
cout << "nVasa vyska je: " << vyska;
cout << "nVas vek je: " << vek;
cout << "nVasa vaha je: " << vaha;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


Vytvoril som teraz toto.Ale neviem zas pr?s? na ?al?iu vec.Jak m?m proste ke? spust?m ten program urobi? to aby ke? za zad? niekto,?e m? 18 tak aby tam vo v?sledku aj sa nap?salo,?e V?? vek je 18 rokov a nie v?? vek je 18 a podobn? veci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Som zatiaľ začiatočník :)
Tom?? Bos0
Stálý člen
18. 4. 2006   #7
-
0
-

Objekt cout ako vystupny prud poskytuje viacej moznosti pisania vystupov. Prve je zretazene:



cout << "\nVas vek je: " << vek << "rokov.";

alebo to napises na viacej riadkov:


cout << "\nVas vek je: ";
cout << vek;
cout << "rokov.";

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Prvy sietovy projekt — založil Dodiq

Nevypíše prvý provok pola — založil Peter125

Vytvořím web — založil Yety

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý