PC sestava – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PC sestava – Hardware – Fórum – Programujte.comPC sestava – Hardware – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
retriwr0
Stálý člen
29. 4. 2007   #1
-
0
-

ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem komponent do nového PC. Měl by to být kancelářský počítač pro práci s Auto CADem - tedy poněkud vyšší nároky na grafickou kartu. Zatím jsem si našel toto:

základovka: Gigabyte 965P-DS4 r3 P965 s775, DDR2, SATA2, GLAN, PCIx, 1394
procesor: Intel Celeron 3,06 GHz (512/533), LGA775 BOX(347)6
2x paměť: DDR2 512MB 667 BAR TRANSCEND
grafika: nVIDIA GEFORCE 7600GT silent2 GB 256MB DDR3, 2xDVI, TV, PCIx
HDD: WD CAVIAR XL WD3200AAKS 320 GB SATAII300 7200RPM, 16MB
zdroj:450W PFC (FAN 120MM) ATX
DVD: DVD RW LG GSA-H30N +-R/+-RW/RAM/DL/bulk SATA

jde mi hlavně o to, jestli je to navzájem kompatibilní a jestli to má dostatečnou konfiguraci
díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Reklama
Reklama
4. 5. 2007   #2
-
0
-

Byt tebou bych uvazoval o lepsim CPU a o 2GB pameti - to jsou veci, ktere na AutoCAD potrebujes daleko spis nez grafarnu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
10. 5. 2007   #3
-
0
-

určitě tam nedávat toho Celerona, jestli máš peníze tak Core 2 Duo od Intelu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
retriwr0
Stálý člen
10. 5. 2007   #4
-
0
-

peníze... to je právě tak trochu problém, kdyby jich bylo víc, tak určitě core 2, ale takto ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Marek0
Návštěvník
15. 5. 2007   #5
-
0
-

To retriwr:
Tak desku bych dal klidně levnější Asus: http://www.atcomp.cz/zbozi/-span-class-zalamovaninazvu-asus-p5b-gb-lan-ip965-fsb-1066-hda-span-/detail.aspx?p=z:78147&

Zdroj do budoucna připlať za 500W Fortron
Grafika bude sice tichá (nehlučná) ale pokud nebude dobře větraná skřín tak pokud budeš pařit tak může být problém. Osobně mam teď spíše ATI Saphire 1650XT (v případě použití na hry)
Paměti Transcend jsou v práci na pár kompech ale já se držim Corsair,Kingmax,Kingstom
Rozhodně bych tam ale nepral celerona,ale na cad stačí, pokud myslíš že autocad potřebuje 3D kartu tak chyba, výkoné karty na CAD jsou úplně jiné, tobě by stačila levnější páč cad stejně nejede na 3D ale 2D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
W8eR_CZech0
Newbie
7. 6. 2007   #6
-
0
-

Toho Celerona bych tam rozhodně nedával (sám ho mám a neni nic horšího), ale jestli nemáš na Core 2, tak by tam možná stačilo Pentium D (je sice už starší, ale oproti Celeronu je to určitě velkej rozdíl). Ty pentia sou tak kolem 3000 - 5000. Hlavně prosimtě nekupuj AMD, to je na hry a ne na práci s 3D grafikou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
gameserver.phorum.cz
DeaLer+2
Hero
7. 6. 2007   #7
-
0
-

To W8eR_CZech: dělit procesory tímhle způsobem ... AMD na hry a Intel na práci je hoodně lamerskej přístup, to už dávno neplatí ... dnes už AMD není lepší ani v těch hrách, prostě je to nižší třída

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Miroslav Kajan0
Věrný člen
7. 6. 2007   #8
-
0
-

Rozhodně místo Celeru dvoujádro, a v poslední době není tak drahý.
Paměť rozhodně 2GB, to už je dneska (citace www.radekhulan.cz :)) poměrně nadstandard, pro AutoCAD vhodný.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Jan Bednařík0
Super člen
8. 6. 2007   #9
-
0
-

Pokud budeš kupovat i AutoCad, zvolil bych vše v 64bit verzi (AutoCad, OS i procesor AMD Athlon X2), nic výkonnějšího dnes neseženeš a nějaký Core 2 Duo se tomu zdaleka nevyrovná. Pokud ale máš 32bit AutoCad, tak asi Intel Core 2 Duo, z těch pomalých procesorů je nejrychlejší. Celeron určitě ne, to je to nejhorší co můžeš koupit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
DeaLer+2
Hero
8. 6. 2007   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Bednařík0
Super člen
8. 6. 2007   #11
-
0
-

To DeaLer: Tyhle testy jsou strašně zkreslené tím, že testují 64bit procesory na 32bit OS a aplikacích, i když pro normálního uživatele mohou být směrodatné, protože stejně využívá jen 32bit os a aplikace. Pokud ale jde o skutečný výkon procesorů při plném vytížení, nemohou se 32bit procesory s 64bit srovnávat. Kdybys udělal testy na spoustě náročných výpočtů s 64bit čísly na 64bit a 32bit procesorech, vyšly by ti 64bit procesory několikanásobně výkonnější, protože 32bit procesory potřebují na výpočty s takovými čísli několik instrukcí na jednu instrukci 64bit procesoru. A pokud se tedy jedná o výpočetně náročný program jako AutoCad, je jeho 64bit verze na 64bit procesoru mnohem lepší/rychlejší/výkonnější, než 32bit verze na 32bit nebo i 64bit procesoru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
DeaLer+2
Hero
8. 6. 2007   #12
-
0
-

To Architekt: já netvrdím opak, 64bit samozřejmě převažuje výkonem nad 32 bit ... Core 2 Duo je rovněž 64bitové a i u takových aplikací/os poskytuje vyšší výkon než AMD Athlon X2, pokud máš nějaké podklady, který potvrzujou opak, sem s nimi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #13
-
0
-

To DeaLer: && To Architekt: Být vámi, přestal bych s tím flamewarem (YHBT. YHL. HAND.). Samozřejmě, že každý bude hájit svoji platformu, je to, jako kdyby se do debaty pustil Woknař a Linuxář. Myslím, že převažující výkon AMD/Intel je relativní pojem, myslím, že se každá architektura chová na každém programu jinak, podle toho, jak co čemu sedne.
To retriwr: Radši bych se dozvěděl, kolik tak do PCčka chceš investovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
8. 6. 2007   #14
-
0
-

To Garret Raziel: heh, další takovej ... já tu nehájím žádnou svoji platformu, sám mám na jednom PC AMD a na druhým Intel, prostě řikám fakta (jako vždy a všude)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #15
-
0
-

To DeaLer: Dobrá, dobrá. BTW já mám AMD Athlon 64 3800+. Jestli tady má ještě někdo jiný AMD, nechť se přihlásí! Teď jsem totiž viděl výsledky z aplikace Steam, a tam bylo napsaný, že Intel má 51% jeho uživatelů, zatímco AMD 49%. A mě se ten údaj u AMD zdá nějakej nízkej... když já mám AMD, ty máš AMD, Architekt má AMD, celá moje třída má AMD, téměř kdokoliv, koho znám (kromě HuHulána, samozřejmě) má AMD...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Jan Bednařík0
Super člen
10. 6. 2007   #16
-
0
-

To DeaLer: Aha, tak to jsem někde něco blbě přečet, myslel jsem že Core 2 Duo je 32bit. V tom případě bude asi Core 2 Duo lepší i na tom 64bit OS s 64bit AutoCadem. Takže teď se asi nejvíc vyplatí Core 2 Duo, ale záleží, kolik do toho chce vrazit.

To Garret Raziel: Já mám AMD Sempron 3000+ (notebook) a AMD Athlon XP 2400+ (PC), takže za mě dva hlasy pro AMD ;-) Ale ne, nejsem nějakej odpůrce Intelu a zarytej AMDčkař, prostě v době, kdy jsem to kupoval, byl poměr výkon/cena u AMD mnohem lepší a teď jak se zdá je na tom líp zase Intel :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
W8eR_CZech0
Newbie
19. 6. 2007   #17
-
0
-

To: DeaLer
Neříkám, že sem nějakej profík přes processory, ale do takovejch 4000 bych řek, že to poříd ještě platí. A navíc já mam na dvou počítačích Intel, takže mě prosimtě nepovažuj za nějakýho AMDera. Já bych si sám AMD nikdy nekoupil a vim, že to je špatnej přístup, ale mě se Intely víl líbí, takže si nemysli, že tady hájim AMD

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
gameserver.phorum.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Programování PCI-DIO 96 od NI — založil remmidemmi

PCRE - vypisuje chybu — založil vollf82

Pcmcia ide — založil VáclavValíček

Načtení PCX v PHP — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý