Linux pro starší stroj – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Linux pro starší stroj – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comLinux pro starší stroj – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

Laaca
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
1. 5. 2007   #1
-
0
-

Poraďte mi jakou distribuci dát na Celeron 300MHz s 32MB RAM. Taky bych chtěl, aby to běželo na disku naformátovaném na FAT32.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeny
~ Anonymní uživatel
584 příspěvků
1. 5. 2007   #2
-
0
-

To Laaca: Slackware, klidně poslední verze a vybrat si méně náročné X-ko, ale 32 RAM je dost málo na libovolný linux, alespoň 256 a bude to OK. A odrbat pár věcí při instalu, které nechceš a ty, co bez kde/gnome nepoběží samozřejmě také a cokoli náročnějšího na systém. Slack má hlavní výhodu v češtině a na něco jiného, než psací stroj ta mašina už stejně nebude, max ještě server/router atd.

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
1. 5. 2007   #3
-
0
-

DSL, ale s tím fat32 to asi nepůjde

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
Michal Zima0
Super člen
1. 5. 2007   #4
-
0
-

Souhlasím s geonem, že FAT32 je zpátečnictví a v oblasti unixů naprosto zcestné. Když už, tak ext2/3 (spíš vol tu trojku) - na tom ti pojede každé distro, navíc to má hromadu bezva vychytávek, na který windows file systémy prostě nemají.
A taky souhlasím se Zdenym, že bych volil Slackware. S tou pamětí to je fakt, že 32 je málo - je potřeba tam dát "aspoň" 512 MB swapku (je to ale relativní). To bych viděl jako takové minimum. Sám na desktopu mám 512 MB RAM + 512 MB swap a už se mi stalo, že jsem vyčerpal obojí (mandrake 10.2). Na serveru mám zabráno 350 MB RAM a plus ještě pár mega na swapce (slackware 10.2), takže to určitě moc nepodceňuj.

Nahlásit jako SPAM
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
samael0
Newbie
3. 5. 2007   #5
-
0
-

na prakticky stejnem stroji jsem dlohou dobu jel Slackware 9.1/2.4.22 a byl jsem spokojeny... pravda po zkuseneosti s pomalem KDE jsem ho vyhodil a pouzival jsem ciste textovy rezim a kdyz slo do tuheho ... jistil to vyborny (subjektivni nazor) Blackbox.

jeste musim ale dodat ze stroj to byl ciste na programming ... takze VUBEC zadne zbytecnosti a vlastnorucne prekompilovany kernel (to by jste opravdu neverili, co se da vsechno vypnout a co opravdu potrebujete... v tom vidim vyhody *nixu oproti win... skalovatelnost.)

Nahlásit jako SPAM
Tommz.0
Stálý člen
11. 5. 2007   #6
-
0
-

Proč by to nejelo na FAT32 :-) Záleží akorát, jestli budeš mít v jádře podporu a jestli to zvládne instalátor ... Každopádně nevidím důvod, to chceš instalovat na flash disk? A ramky málo jak cyp, chtělo by to to aspoň 200MB ...

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Vyvoj pro Linux ve CS? — založil Martin

2D hra - stavovy stroj — založil Dusan

Úprava aplikace pro Linux — založil marpit

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý