Poraďte mi jakou distribuci dát na Celeron 300MHz s 32MB RAM. Taky bych chtěl, aby to běželo na disku naformátovaném na FAT32.
Fórum › OS - GNU / Linux
Linux pro starší stroj
To Laaca: Slackware, klidně poslední verze a vybrat si méně náročné X-ko, ale 32 RAM je dost málo na libovolný linux, alespoň 256 a bude to OK. A odrbat pár věcí při instalu, které nechceš a ty, co bez kde/gnome nepoběží samozřejmě také a cokoli náročnějšího na systém. Slack má hlavní výhodu v češtině a na něco jiného, než psací stroj ta mašina už stejně nebude, max ještě server/router atd.
Souhlasím s geonem, že FAT32 je zpátečnictví a v oblasti unixů naprosto zcestné. Když už, tak ext2/3 (spíš vol tu trojku) - na tom ti pojede každé distro, navíc to má hromadu bezva vychytávek, na který windows file systémy prostě nemají.
A taky souhlasím se Zdenym, že bych volil Slackware. S tou pamětí to je fakt, že 32 je málo - je potřeba tam dát "aspoň" 512 MB swapku (je to ale relativní). To bych viděl jako takové minimum. Sám na desktopu mám 512 MB RAM + 512 MB swap a už se mi stalo, že jsem vyčerpal obojí (mandrake 10.2). Na serveru mám zabráno 350 MB RAM a plus ještě pár mega na swapce (slackware 10.2), takže to určitě moc nepodceňuj.
na prakticky stejnem stroji jsem dlohou dobu jel Slackware 9.1/2.4.22 a byl jsem spokojeny... pravda po zkuseneosti s pomalem KDE jsem ho vyhodil a pouzival jsem ciste textovy rezim a kdyz slo do tuheho ... jistil to vyborny (subjektivni nazor) Blackbox.
jeste musim ale dodat ze stroj to byl ciste na programming ... takze VUBEC zadne zbytecnosti a vlastnorucne prekompilovany kernel (to by jste opravdu neverili, co se da vsechno vypnout a co opravdu potrebujete... v tom vidim vyhody *nixu oproti win... skalovatelnost.)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Linux pro slabé a starší pc? — založil x???x
Soft pro starší mobily — založil Gobiq
Vyvoj pro Linux ve CS? — založil Martin
2D hra - stavovy stroj — založil Dusan
Úprava aplikace pro Linux — založil marpit