Konfigurace internetu v Ubuntu – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konfigurace internetu v Ubuntu – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comKonfigurace internetu v Ubuntu – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel Synek0
Super člen
1. 5. 2007   #1
-
0
-

Chci si nainstalovat Ubuntu, zatím jsem vyzkoušel Live CD distribuci a mám problém s konfigurací internetu. Doma mám router, DHCP je vyplý takže IP jsou statický. Normálně jsem v System->Správa->network nastavil Static IP, vyplnil IP, masku, bránu, DNS servery stejně jak mám na XPčkách, ale net nechodí.
Napadlo mě, že by to vyřešila úplná instalace, ale nejsem si jistý a nechci instalovat OS když by mi na něm nechodil net. Ví někdo co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Zdeny
~ Anonymní uživatel
584 příspěvků
1. 5. 2007   #2
-
0
-

To Phoenix: zkusit nastavit na routeru jiný režim komunikace, klidně i s dhcp-čkem místo shared key, např. open and shared key, nebo open. Na začátku doporučuji vypnout WEP či WPA, aby se vyloučil problém s kódováním zejména s WPA bývají problémy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
1. 5. 2007   #3
-
0
-

No řek bych že v tom problém nebude. Nemám WiFi (tudíž žádné WEP/WPA), ale ADSL, router mám kvůli sdílenému připojení dvou počítačů na net. S tou konfigurací na XPčkách byly hrozný problémy, ale nakonec sem to rozchodil se statickejma adresama (DHCP nefungovalo správně). Jinak bránu (192.168.1.1) Linux nevidí, ping jsem nezkoušel. Router mám Asus WL500g Deluxe.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeny
~ Anonymní uživatel
584 příspěvků
1. 5. 2007   #4
-
0
-

To Phoenix:Spíše, než že sdílíš net typu ADSL by chtělo říci, jak ho sdílíš, jestli ne wifi, tak tedy máš v asusu napíchlé kabely ? Proč si ale v případě kabelů dal za router 2500-3000Kč za router s wi-fi (AP) ? Jinak problém může být i v ovladači ke kartě respektive v jeho neexistenci v linuxu, takže najít jak to je a popř. nainstalovat a zjistit, jak to vlastně sdílíš (drát/bezdrát(to je na 150% wi-fi :))). Doma mám jak asuse 500, tak 700 a u obou šlape dhcp-cko bez problému ( i se Slaxem :) ).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
1. 5. 2007   #5
-
0
-

Jo mám kabely (sdílím 2 stolní PC, takže wi-fi by podle mě bylo zbytečné). Koupit router s wi-fi sem nerozhod já, ale táta:D Říkal, že wi-fi by se někdy mohlo hodit...Ty ovladače myslíš k síťovce? Tu mám Realtek RTL8139/810x. Zkoušel sem googlit drivery, ale vždycky to pro tuhle našlo jenom pro windows tak nevim.
K tomu DHCP, bylo to fakt hrozný rozchodit ten router, všude bylo napsáno, jak se jenom zapojí pár kabelů a DHCP všechno udělá za vás, ale nešlo... Nakonec se to rozchodilo přes ty static IP.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeny
~ Anonymní uživatel
584 příspěvků
1. 5. 2007   #6
-
0
-

To Phoenix:ndiswrapper, snad se to tak píše, na netu jsou tutory, jak rozhejbat win ovladače v linuxu. abclinuxu, linuxsoft, root, atd. Pokud nemáš ovladače, tak nevím, kde jinde hledáš problém, bez nich ti nic nepojede, buď je má v databázi systém, nebo je musíš dodat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Zima0
Super člen
1. 5. 2007   #7
-
0
-

K tomu, abys mohl využívat připojení k internetu ti stačí pouze nastavit IP/masku a bránu. K překladu adres můžeš přihodit i DNS. Pak to ještě překontroluj v `ifconfig` (pod rootem). Pokud je vše nastavené, přezkoušej dostupnost brány. Pokud vše jde, tak překontroluj, jestli tě brána pustí do světa a neblokuje ti nějaký životně důležitý provoz. Pokud vše klape, tak vše klape. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Pavel Synek0
Super člen
1. 5. 2007   #8
-
0
-

To Zdeny: Aha, to mi ňák nedošlo, že bez ovladačů to nepude:D Hned zejtra to zkouknu

To xHire:Tohle všecko sem nastavil podle připojení jaký mám pod XPčkama (i DNS), ale nechodilo to. Zejtra to nainstaluju, protože experimentovat na live cd asi nemá cenu, ale řek bych že problém bude v těch ovladačích.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Cenda
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2008   #9
-
0
-

Mám problém rozchodit ethernetové připojení na notebooku, kde mám nainstalovaná jak Ubuntu tak Visty. Problém je, že na vistách normalně net jede, ale v Ubuntu to prostě nejede. Zkoušel jsem různé návody jak přes statické IP tak i DHCP, ale nic. Prosím poraďte díky .)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.150.–
KIIV+42
God of flame
11. 10. 2008   #10
-
0
-

naposledy kdyz mi nejel na linuxu net tak to bylo tim ze mel dve sitovky a obe zapojeny ... a ja samozrejme nastavoval tu druhou

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
karl820
Duch
4. 11. 2008   #11
-
0
-

To Pavel Synek : rtl8139 jsou normalne podporovany a maj ovladace primo v jadre(primo se jmenuje rtl8139). zadnej ndiswrapper nepotrebujes. zkus si pingnout na router z toho problematickyho pocitatce po nastaveni ip nebo se dostat na konfiguracni rozhrani routeru.

To KIIV : a ted jsem si vsimnul, ze to je pekne stary tema....

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.68.11.–
pSipi
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
13. 11. 2008   #12
-
0
-

Cenda napsal:
Mám problém rozchodit ethernetové připojení na notebooku, kde mám nainstalovaná jak Ubuntu tak Visty. Problém je, že na vistách normalně net jede, ale v Ubuntu to prostě nejede. Zkoušel jsem různé návody jak přes statické IP tak i DHCP, ale nic. Prosím poraďte díky .)

To Cenda :
Naposledy ked som mal taky problem tak to bolo tym ze pri vypinani Winov daly sietovku do takeho stavu ze s nou Linux nevedel po restarte pracovat. Vyriesilo to zmena v nastaveni ovladacov nieco s Wake up on Lan. Alebo bootovat priamo do Linuxu tak ze som pocitac najprv vypol a nie z normalneho restartu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.138.203.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Hw konfigurace — založil Ondřej Němec

Wifi - konfigurace — založil neregistrovaný

HW konfigurace serveru — založil WoSSa

Konfigurace serveru — založil Machta

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý