Pomoc – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc – PHP – Fórum – Programujte.comPomoc – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Aikon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
1. 5. 2007   #1
-
0
-

prosím nevíte proč mi to nemění data v DB? Už mi to šlo ale něco jsem s tim udělal a už mi to nejde





<form method="GET" action="forum.php" >
<p>Změnit motto:
<input type="text" name="motto" size="20">
<input type="submit" value="změnit"></p>
</form>


<?


mysql_connect("localhost", "localhost", "tretera");
mysql_select_db("mysql");
mysql_query("UPDATE forum SET motto = $motto");
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Pavel Synek0
Super člen
1. 5. 2007   #2
-
0
-

Příčin může být několik, ale předpokládám, že to zkoušíš na localhostu, že jméno usera je localhost (já mám doma root, tak nevim) a heslo je tretera.
Zkus místo $motto dát $_GET['motto'], možná to pomůže.
Jinak tenhle skript by podle mě skončil nějakou chybou, protože když to zpustíš jen tak, tak se to bude snažit updatnout tam neexistujici promenou $motto. Bylo by dobré dát tam nějaké členění skriptu, že pokud neexistuje $_GET['motto'] tak vypsat formulář a když existuje tak to zpracovat a vypsat (třeba) nějakou hlášku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Aikon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
1. 5. 2007   #3
-
0
-

Phoenix píše:#
# Příčin může být několik, ale předpokládám, že to zkoušíš na localhostu, že jméno usera je localhost (já mám doma root, tak nevim) a heslo je tretera.#
#Zkus místo $motto dát $_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##], možná to pomůže.#
#Jinak tenhle skript by podle mě skončil nějakou chybou, protože když to zpustíš jen tak, tak se to bude snažit updatnout tam neexistujici promenou $motto. Bylo by dobré dát tam nějaké členění skriptu, že pokud neexistuje $_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##] tak vypsat formulář a když existuje tak to zpracovat a vypsat (třeba) nějakou hlášku.



když to tahle udělám tak mi to napíše Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in c:\program files\easyphp1-8\www\uceni\forum.php on line 15

ale jinak DB je v poho já jsem totiž si to změnil

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
1. 5. 2007   #4
-
0
-

No takle ti nikdo neporadí (jak mám vědět co je line 15?). Hoď sem celý kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
neimenuje0
Návštěvník
1. 5. 2007   #5
-
0
-

typycký příklad SQL injejction

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jiří0
Stálý člen
1. 5. 2007   #6
-
0
-

To Aikon:
hej, zkus dát ještě to $motto do uvozovek třaba:
mysql_query("UPDATE forum SET motto='".$_GET["motto"]."'");
Já to tak u textu co vkládám do db dělám pokaždé...

a pak ještě ty tam máš to motto v té db jen jednou? neměl bys dát tu změnu třeba podle idečka bo tak? např
WHERE id=1 (nebo já nevím jak to tam máš)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Aikon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
1. 5. 2007   #7
-
0
-

To ench: jo díííky už to faka

Jinak se všem omlouvám jsem uplnej laik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Aikon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 5. 2007   #8
-
0
-

Poradíte mi ještě ,

nevíte jak napsat podmínku aby kdy tu stránku jeno aktualizuju aby mi to nezměnilo data v DB na prazdný pole
Jako jak tam dát podmínku aby se tam muselo něco vyplnit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
2. 5. 2007   #9
-
0
-



if (isset($_GET['motto'])) {
... mysql_query...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
olgo0
Věrný člen
3. 5. 2007   #10
-
0
-

Jakub píše:#
#

#
#if (isset($_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##])) {#
#... mysql_query...#
#}#
#
#
#


v pripade ze existuje pole "motto" tak bude existovat aj $_get["motto"] (pri danej situacii) je treba este otestovat ci to nieje prazdny retazec

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Jakub Jurových0
Stálý člen
3. 5. 2007   #11
-
0
-

olgo píše:#
#

Jakub píše:#
#

#
#if (isset($_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##])) {#
#... mysql_query...#
#}#
#
#
#

#
#v pripade ze existuje pole "motto" tak bude existovat aj $_get["motto"] (pri danej situacii) je treba este otestovat ci to nieje prazdny retazec


Sorry, moja chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Aikon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 5. 2007   #12
-
0
-

hele neporadíte mi ještě nevím co s tímhle :-( asi to bude uvozovkama nwebo fakt nevím :-(


<?
mysql_connect("localhost", "localhost", "tretera");
mysql_select_db("mysql");
mysql_query("insert into uzivatele SET (jmeno, heslo, email) values '".$_POST["jmeno"]."',".$_POST["heslo"]."',".$_POST["email"]."");



if (isset($_POST['jmeno']));
if (isset($_POST['heslo']));
if (isset($_POST['email']));

{





echo
"



<form method='POST' action='registrace.php' >
<p>Nick:
<input name='jmeno' value='$_POST[jmeno]' size='10'> <br>
Heslo:

<input type='password' name='heslo' value='$_POST[heslo]' sice='10'><br>

E-mail:

<input value='$_POST[email]' name='email'><br>


<input type='submit' value='Zaregistrovat'></p>
</form>



";
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
5. 5. 2007   #13
-
0
-

1.) to SET v query tam nema co hladat - to sa pouziva pri zmene udajov v databazi. a za values by mali ist zatvorky
2.) nepochopil som tymto riadkom:

if (isset($_POST['jmeno']));

if (isset($_POST['heslo']));
if (isset($_POST['email']));
. ak chces spravit aby sa zobrazil formular ak je vsetko vyplnene alebo co, tak to sprav takto:
if (isset($_POST['jmeno']) && isset($_POST['heslo']) && isset($_POST['email'])) {

echo ...formular...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Systém
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
5. 5. 2007   #14
-
0
-

To: Jakub

a jak maj bejt ty závorky?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Richard Kaliarik0
Super člen
6. 5. 2007   #15
-
0
-

no tak ze :

values ('".$_POST["jmeno"]."',".$_POST["heslo"]."',".$_POST["email"].")");

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
olgo0
Věrný člen
7. 5. 2007   #16
-
0
-

To ps2console: sice netusim co to je ale mas v tom dobry bordel

values ("$_POST[jmeno]","$_POST[heslo]","$_POST[email]");


edit: v opere su neni videt podtrzitka?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

Pomoc — založil Kristián

Pomoc — založil matrix16

Pomoc — založil Hanmir1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý