Potřeboval bych poradit, potřebuju setřídit dvě pole, každé má milión prvků, číslic, od 0 do miliardy, ty čísla se mají načítat z textových souborů, to vše je OK, jen bych potřeboval poradit, jakou techniku(QuickSort, Binární stromy...) mám použít, snad kdyby někdo sem hodil kousek kódu, bylo by to ještě lepší, ale i za jakýkoli nápad budu vděčný a předem děkuji :)
Fórum › Java
Potřeboval bych setřídit dvě pole o 2x1000000 prvcích
Ptáš se už podruhé a já nevím na co. Na mém počítači trvalo setřídění milonu čísel metodou sort ze standardní knihovny asi vteřinu, deset miliónu asi 3 vteřiny. Jeden řádek kódu. Tak kde je problém? To se toho předem tak bojíš, že sis to ani nezkusil?
rudyment píše:#
# Ptáš se už podruhé a já nevím na co. Na mém počítači trvalo setřídění milonu čísel metodou sort ze standardní knihovny asi vteřinu, deset miliónu asi 3 vteřiny. Jeden řádek kódu. Tak kde je problém? To se toho předem tak bojíš, že sis to ani nezkusil?
Já se neptám podruhé, asi sis mě spletl :)
rudyment píše:#
# Ptáš se už podruhé a já nevím na co. Na mém počítači trvalo setřídění milonu čísel metodou sort ze standardní knihovny asi vteřinu, deset miliónu asi 3 vteřiny. Jeden řádek kódu. Tak kde je problém? To se toho předem tak bojíš, že sis to ani nezkusil?
Jo a nesmíme používat žádné standartní třídící metody, které jsou v Javě :( Musíme naimplementovat nějakou metodu vlastní
pokud to chceš seřadit třeba 1-1000000 tak si najdi nejmenší číslo v poli, zapiš si ho a odsranň ho z toho původního a vycykluj to.
michal.vacha píše:#
# pokud to chceš seřadit třeba 1-1000000 tak si najdi nejmenší číslo v poli, zapiš si ho a odsranň ho z toho původního a vycykluj to.
Tak už jsem to zvládl :) Stačilo použít binární strom, trvá to 20 sekund na AMD 2000+ a setřídilo to na výbornou :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Potreboval bych sluzbicku — založil roman
Potřeboval bych poradit — založil selkir
Potřeboval bych 60mm primecooler — založil tanned88
Potřeboval bych poradit s algoritmem... — založil Mory
Potřeboval bych malou výpomoc s grafikou — založil tanned88