Ukol k 2 lekci(nebo mi nejde apache) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukol k 2 lekci(nebo mi nejde apache) – PHP – Fórum – Programujte.comUkol k 2 lekci(nebo mi nejde apache) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

da11niel0
Návštěvník
3. 5. 2007   #1
-
0
-

dobry den mam taky problem před pul hodinou jsem se začal učit php a chcu pomoct ždycky si dělam jen tak na nečisto ukoly. mužete mi to překontrolovat prosím:

<?

$jmeno="Daniel";
$prijmeni="prijmeni";

echo "<table>;
echo "<tr><td>$jmeno</td>;
echo "<tr><td>$prijmeni</td>;
echo "</table>;
?>


spustil jsem si apache na kontrolu a v prohližeči se mi to zabrazuje jen tak:
; echo "$jmeno; echo "$prijmeni; echo "; ?>

omlouvam se že se ptam jsem začatečník!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
3. 5. 2007   #2
-
0
-

Ulozil si tu stranku s ako php dokument ???
[podtrzene]nieco.php[/podtrzene]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
da11niel0
Návštěvník
3. 5. 2007   #3
-
0
-

jo ukol.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Richard Kaliarik0
Super člen
3. 5. 2007   #4
-
0
-

(1)- takze, apache mozno nainstalovany mas, ale nespustas ich zrejme spravne. spustas tie php subory tak, ze na ne len poklikas??? to je potom zle! musis si ten Apache zapnut a dat do adresneho riadku toto : http://localhost/nazovsuboru

(2)toto je uz len k tomu zdrojaku :
- mas tam - echo "<table>;
-> ma to byt echo "<table>";
no a s riadkami



echo "<tr><td>$jmeno</td>;
echo "<tr><td>$prijmeni</td>;
echo "</table>;

to sprav tiez

(3) zaciatocny tag mas <? :::: doporucujem dat <?php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
da11niel0
Návštěvník
3. 5. 2007   #5
-
0
-

děkuji vyzkouším to mockrát děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
da11niel0
Návštěvník
3. 5. 2007   #6
-
0
-

takže ten zdrj. kod ma byt tak ?

<?php

$jmeno="Daniel";
$prijmeni="prijmeni";

echo "<table>";
echo "<tr><td>$jmeno</td>";
echo "<tr><td>$prijmeni</td>";
echo "</table>";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
3. 5. 2007   #7
-
0
-

ještě bych tam ale doplnil párový tag "tr" dvakrát otevřeš řádek a ani jednou ho neuzavřeš, takže to bude takto (pokud to mají být dva řádky):

<?php

$jmeno="Daniel";
$prijmeni="prijmeni";

echo "<table>";
echo "<tr><td>$jmeno</td></tr>";
echo "<tr><td>$prijmeni</td></tr>";
echo "</table>";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
4. 5. 2007   #8
-
0
-

Já bych to přepsal ještě takhle:
<?php
$jmeno="Daniel";
$prijmeni="prijmeni";

echo "<table>\n".
"<tr><td>$jmeno</td></tr>\n".
"<tr><td>$prijmeni</td></tr>\n".
"</table>\n";
?>

pro interpret to bude kratší a výsledná stránka bude přehlednější

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
da11niel0
Návštěvník
4. 5. 2007   #9
-
0
-

ja ty tabulky moc neznam oni mě nebaví!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
4. 5. 2007   #10
-
0
-

To Honza: ono pokud máš jen takto jednoduchou tabulku tak se odřádkování ani používat moc nemusí, pro začátečníka to je asi jen "zhoršení"... v případě načítání věcí z DB se je odřádkování samožejmě téměř nutností..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Richard Kaliarik0
Super člen
5. 5. 2007   #11
-
0
-

no a ide ti to???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
da11niel0
Návštěvník
5. 5. 2007   #12
-
0
-

To ps2console: jestli se ptáš mě tak jsem se na to nachvilku vykašlal teď vytvařim web pro naší třídu (zatim design,potom obsah,a na příšti školní rok to bude i s php kompletně dokončeno :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý