Rozdiel mezi cin.get() a system("pause") – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdiel mezi cin.get() a system("pause") – C / C++ – Fórum – Programujte.comRozdiel mezi cin.get() a system("pause") – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Eversmann0
Návštěvník
6. 5. 2007   #1
-
0
-

RAd by som vedel, aky je medzi nimi rozdiel a co je lepsie pouzivat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
6. 5. 2007   #2
-
0
-

cin.get() je f-ce jazyka c++ ktery odchytava znaky z klavesnice, takze ocekava ze neco zadas, a pak pusti program dále..
system("pause") to je příkaz do příkazovýho řádku woken(takže unguje jenom ve windows), schválně si zkus zapnout příkazový řádek a napiš pause:)

J8 bych používal cin.get() jelikož to usnadní případný přenos na jinou platformu..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Peter D.0
Expert
6. 5. 2007   #3
-
0
-

ak použivaš visual studio tak ti nič z toho netreba na koniec davať, stači skompilovať pomocou <ctrl> + F5

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zacatecnik0
Super člen
6. 5. 2007   #4
-
0
-

jj visual studio ti to pauzne kdyz se na to chces podivat, ale co kdyz distribujes exe mimo studio? ... tohle bych mu tedy vubec neradil...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Pavel Tobiáš0
Super člen
6. 5. 2007   #5
-
0
-

enomže cin.get() se tam musí napsat několikrát... já bych doporučil system("pause")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Alan0
Věrný člen
6. 5. 2007   #6
-
0
-

no bóže , to je tak složitý to napsat 2x. pause ti tam napíše zase blbost, že mají pokračovat lib. klavesou, a celkový vzhled je ošklivý. A navíc pokud by chtěl později svůj soft rozšířit i pro jiné platformy, musel by to předělávat..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
zacatecnik0
Super člen
6. 5. 2007   #7
-
0
-

a je lepsi ruzova nebo cervena krabice na zabaleni cd se softem ? :-D
lol presne jak rika Al nereste blbosti a venujte se problemum ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
neimenuje0
Návštěvník
8. 5. 2007   #8
-
0
-

Jaktože několikrát cin.get()?? Já ho píšu jednou bez problému. Jinak v obyč C použij getchar()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
8. 5. 2007   #9
-
0
-

To neimenuje: 2x se píše pouze v případech, kdy v předešlém kódu načítáte znaky pomocí proudu cin.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
8. 5. 2007   #10
-
0
-

da sa použiť aj getch() tam netreba zadavat ale iba stlacit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
14. 5. 2007   #11
-
0
-

mno, řekl bych, že "konzolové aplikace" se většinou souští z "konzole" (terminálu/příkazového řádku.. říkejte tomu jak chcete) a tudíž je zbytečné jak cin.get, tak system(pause)..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
14. 5. 2007   #12
-
0
-

To Zelenáč: Mno (ach jak trapné:)), v případě některých IDE je prakticky nutnost pro spouštění cin.get() dodat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 5. 2007   #13
-
0
-

Můžeš být konkrétnější? IDE, které by mi nutilo doplnit kód, který vlastně nechci, by si u mě místečko asi nenašlo... BTW jsem ještě nikdy neviděl "profesionální" aplikaci, která by běhala bez parametrů, a ty se clicknutím zadávají dost blbě... Spouštěl si někdy např. ping myší?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
14. 5. 2007   #14
-
0
-

Zelenáč píše:#
# mno, řekl bych, že "konzolové aplikace" se většinou souští z "konzole" (terminálu/příkazového řádku.. říkejte tomu jak chcete) a tudíž je zbytečné jak cin.get, tak system(pause)..


ale taktiež sa použivaju pre programatorov-začiatočnikov. A práve tam je treba program zabrzdit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
14. 5. 2007   #15
-
0
-

Dobrá, ale v tom případě je tahle diskuze opravdu zcela zbytečná, jelikož začátečníci, programující aplikace typu "Ahoj světe", to dělají hlavně pro sebe a vetšinou program ani nespustí jinak než ze svého vývojového prostředí..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
14. 5. 2007   #16
-
0
-

zbytočneho je tu toho viac

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
14. 5. 2007   #17
-
0
-

To Zelenáč: Kupříkladu Dev cin.get() potřebuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
15. 5. 2007   #18
-
0
-

Zvlastni, dost dlouho jsem ho pouzival a nikdy jsem se s tim nesetkal?! Ale abych taky poridal svuj nazor na to, co je lepsi, jako Linuxak urcite musim doporucit cin.get..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mid76
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 5. 2007   #19
-
0
-

To Zelenáč: Tak to je opravdu zvláštní.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý