Dobrý den, potřebuji udělat import dat z XML do mysql databáze a to pomocí PHP. Nevím jak na to mohl by mi někdo poradit.
Předem děkuji...
Fórum › PHP
Čtení XML pomocí PHP
kolko davas? asi si zabudol cenu ;-)
To radypala: napřijde ti to blbý, ptát se v diskuzi kolik za tu radu zaplatí ...
To DeaLer: nevidim tam nikde slovo rada ...
on to jednoducho potrebuje spravit a chudak nevie pouzit manual :-DRiddick píše:#
# Dobrý den, potřebuji udělat ...
To radypala: tak to neumíš číst :D :D
Riddick píše:#
# Nevím jak na to mohl by mi někdo poradit.
mno uz je tu to mensi OT...
takze mensia rada:
1. - musis vediet ten subor nacitat. na to sú 2 metody v php co poznam: SAX a DOM(jednoduchsia) - http://www.php.net/manual/cs/ref.domxml.php
2. - musis vediet pracovat s mysql( http://www.tvorba-webu.cz/php/mysql.php )
3. - potom uz nemas problem...
To Dealer: pochopit vtip, ci problem se ti asi nepodarilo. :(
To radypala: ano, je to trochu slozitejsi vec.
To Riddick: Tvůj probém není vůbec jednoduchý. Velice důležitou otázkou je: v jakém formátu jsou data v tom XML... tzn. jaké DTD nebo shéma?
To hrach: Ten XML soubor jeste neni ten budu teprve vytvářet opět pomocí PHP. V podstate potrebuji vytvorit script ktery by umel exportovat a posléze také importovat data z QST databáze. Takže mě je v podstatě jedno jaký formát to bude, spíš uvítám radu na jaký formát se mám spíše zaměřit.
potrebujes tedy co?
-vybrat dtd xml
-popis prace s xml
viz manual jak psal radypala
To Riddick: Musis si nekde najit tzv.: XML Parser :) ten na netu najdes v pohode pokud umis s GOOGLEm ... :) a pote pokud trosku umis php pochopis ze to nechas pak vypsat :) do mysql_query prikazu :)) kdyby neco jeste urcite napis :) pomuzu presneji toto je spise takova teorie
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
čtení z xml — založil Asinkan
C# cteni xml do richboxu — založil silent
Čtení XML dokumentu vloženého do projektu — založil Zed_1
Použít DOM, nebo jednosměrného čtení u XML — založil JiriVavru
Moderátoři diskuze