Obrazek jako hlavni okno aplikace?? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obrazek jako hlavni okno aplikace?? – C / C++ – Fórum – Programujte.comObrazek jako hlavni okno aplikace?? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JJ
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
9. 5. 2007   #1
-
0
-

Ahoj vsem,
mam nasledujici problem....jelikoz jsem zacatecnik nevim si rady jak vytvorit aplikaci, ktera by nebezela v normalnim windows okne, ale na pozadi by byl treba nejaky obrazek?Konkretne chci vytvorit kalendar a umistit ho na plochu.Neco podobneho jako je kalendar...jen takovy jednoduchy jako je napr. ve windows Vista.V ramci vyuky bych si ale rad vytvoril svuj vlastni.

Mam jeste jeden maly problem...kdyz se za pomoci C++ snazim udelat v Eclipse okno, tak po spusteni vysledneho exe souboru se mi pod hlavnim oknem aplikace jeste spousti okno s prikazovym radkem.Nevi nekdo jak tomuto zamezit??
Omlovam se predem jestli jsou moje dotazy "na hlavu", ale jak rikam jsem zacatecnik a nekdy se zacit musi ne:)
Dekuji moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
9. 5. 2007   #2
-
0
-

Pozadi aplikace muzes pridat treba v SDL...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
9. 5. 2007   #3
-
0
-

mno nevim nevim trosku se Vam to micha nebo blbe ctu...zkusim ale poradit:

pozadi okna lze udelat pres fci ktera vykresluje bitmapu na XY, akorat ji roztahnete na souradnice okna
GetSystemMetrics() zjistite souradnice okna, pokud bude roztahovano kod bude ve WM_SIZE
BitBlt() pak vykreslite bitmapu, kod mohu dodat kdyz bude treba ale je to zbytecne staci google nebo winapi serial na builder.cz

asi chcete aby kalendar byl porad na vrchu co? nebo ze ji ostatni aplikace prekryjou??


Mam jeste jeden maly problem...kdyz se za pomoci C++ snazim udelat v Eclipse okno, tak po spusteni vysledneho exe souboru se mi pod hlavnim oknem aplikace jeste spousti okno s prikazovym radkem.Nevi nekdo jak tomuto zamezit??


prosim vlozte dany kod + obrazek co mate na mysli opravdu se ztracim.....

ale jak rikam jsem zacatecnik a nekdy se zacit musi ne:)


jo jasny, jak rikam ja i po deseti letech je clovek stale zacatecnik ;-)


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Peter D.0
Expert
10. 5. 2007   #4
-
0
-

zahlavie okna sa da skryť odstranenim jeho prvkov. ešte som to neskušal :)
chceš to robiť vo win api alebo nejakej multymedialnej knižnici ako napriklad SDL ?
ta konzola by sa mala dať vypnuť v IDE, skus pohľadať niečo v nastaveniach projektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
jj
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
11. 5. 2007   #5
-
0
-

děkuji za odpověd, našel jsem již rozsáhlý článek o stavbě a vlastnostech okna takže jeden problém snad vyřešen.
Nicméně používám tento základní kód pro lepší pochopení práce v Eclipse:

#include <windows.h>

LRESULT CALLBACK WndProc(HWND, UINT, WPARAM, LPARAM);

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance,
PSTR szCmdLine, int iCmdShow)
{
TCHAR szAppName[] = TEXT("Zkouska okna");
HWND hWnd;
MSG msg;
WNDCLASSEX wc;

wc.cbSize = sizeof(wc);
wc.style = CS_HREDRAW | CS_VREDRAW;
wc.lpfnWndProc = WndProc;
wc.cbClsExtra = 0;
wc.cbWndExtra = 0;
wc.hInstance = hInstance;
wc.hIcon = LoadIcon(NULL, IDI_APPLICATION);
wc.hIconSm = NULL;
wc.hCursor = (HCURSOR)LoadCursor(NULL, IDC_ARROW);
wc.hbrBackground = (HBRUSH)(COLOR_WINDOW+1);
wc.lpszMenuName = NULL;
wc.lpszClassName = szAppName;

RegisterClassEx(&wc);

hWnd = CreateWindowEx(0,szAppName,
szAppName,
WS_OVERLAPPEDWINDOW,
CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT,
NULL,
NULL,
hInstance,NULL);
ShowWindow(hWnd, iCmdShow);
UpdateWindow(hWnd);

while(GetMessage(&msg, NULL, 0, 0))
{
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}
return msg.wParam;
}

LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hWnd, UINT message, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
switch(message)
{
case WM_DESTROY:
PostQuitMessage(0);
return 0;
}
return DefWindowProc(hWnd, message, wParam, lParam);
}

Ovšem po zpuštění výsledného exe souboru se pod oknem aplikace stále zpouští okno s příkazovým řádkem.
Hledal jsem nějaké nastavení ale nemohu stále najít řešení.

jinak máte neprostou pravdu stále v tom tápu vše se mi míchá, hlavu už mám jako škopek z té vší teorie co jsem přečetl jen ta praxe není to pravé ořechové:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
11. 5. 2007   #6
-
0
-

neni ten prikazovy radek vlastnost eclipse? zkuste spustit samotny Vas exe soubor tedy mimo prostredi eclipse (tedy skrze slozky)
jestli se cmd objevi nebo ne :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
jj
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
11. 5. 2007   #7
-
0
-

To zacatecnik:

Právě že zajímavé je že v Eclipse vše bez problémů, žádný příkazový řádek.Ale jakmile to spustím normálně z windows(přes složky)tak je tam, je to záhada....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
12. 5. 2007   #8
-
0
-

pokud pouzivate kod zde zmineny, tedy jen prazdne okno tak je to opravdu zahada ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 243 hostů

Podobná vlákna

Obrázek jako odkaz — založil Michael K.

Obrazek jako pozadi jframe — založil hakka

Okno aplikace vždy na vrchu — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý