Předání proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Předání proměnné – PHP – Fórum – Programujte.comPředání proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
10. 5. 2007   #1
-
0
-

Potřebuji předat proměnnou z jednoho scriptu do druhého. Tu proměnnou generuji pomocí funkce foreach a to tak, že mám několik checkboxů, které mají atribut name="nazev[]", potom prochazim pomoci fce foreach:

if(IsSet($_REQUEST['odeslat'])) {

echo "Bylo vybráno:<br><br>";
foreach($_REQUEST['nazev'] as $vybrano)
echo "$vybrano";


potřebuji tu proměnnou $vybrano přenést do dalšího scriptu (chci ji poté odeslat pomocí mail() )
Zkoušel jsem $vybrano nastavit jako atribut value u textarea aby se po odeslání formuláře odeslala proměnná jako $_POST['neco'], ale vždy se mi v texarea vypisuje jen jedna hodnota, i když má $vybrano více hodnot, které získalo zatržením a odesláním checkboxů...
Nevíte prosím jak na to? napadlo me session, ale nevím jak to tam zakomponovat, aby to fungovalo... Snad jste mě pochopili, děkuji za každou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Prog.0
Věrný člen
11. 5. 2007   #2
-
0
-

Hm, asi po 3. precitani som to tak trocha pochopil, ale stale si niesom celkom isty ci dobre :-)
...chapem to tak, ze mas nejaky formular na viacerych strankach, a ze na jednej mas niekolko checkboxov a potom sa presunies do dalsej casti kde zase vyplnas nejake ine udaje. Nakoniec vsak chces vsetky hodnoty spracovavat spolu v jednom scripte.

Zkoušel jsem $vybrano nastavit jako atribut value u textarea aby se po odeslání formuláře odeslala proměnná jako $_POST['neco'], ale vždy se mi v texarea vypisuje jen jedna hodnota, i když má $vybrano více hodnot, které získalo zatržením a odesláním checkboxů...



Nesiel si na to zle, ale $vybrano obsahuje [podtrzene]iba jednu hodnotu[/podtrzene], nie vsetky! $_REQUEST['nazev'] je pole vsetkych hodnot, fukncia foreach postupne nastavuje jednotlive hodnoty do $vybrano. www.php.net/foreach

Skus toto:
foreach ($_REQUEST['nazev'] as $vybrano) echo $vybrano.'';


A ak pouzijes takyto vypis do formulara:
foreach ($_REQUEST['nazev'] as $vybrano) 

echo "<input type=\"hidden\" name=\"nazev[]\" value=\"$vybrano\" />";
...tak po odoslani dostanes $_REQUEST['nazev'] presne taky isty ako po formulary s checkboxami.

ak nechces vypisovat mnozstvo inputov, ale iba jeden kde ulozis vsetky hodnoty checkboxov, mozes to spravit takto:
<input type="hidden" name="checkboxy_all" value="<?php echo implode(',',$_REQUEST['nazev']) ?>" />
www.php.net/implode

po odoslani ale dostanes premennu - string - obsahujucu vsetky polozky oddelene ciarkou. Späť na pole to dostanes takto:
 $checkboxy = explode(',',$_REQUEST['checkboxy_all']);
www.php.net/explode

Dalsimi moznostami je ukladat si docasne tieto udaje v Cookies, alebo v sessions

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 5. 2007   #3
-
0
-

To Prog.: díky moc, využil jsem zpracování pomocí implode, explode nepotřebuje, stačí mi výpis oddělený čárkami, protože seznam poté hned odesílám e-mailem...
Ještě jednou děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý