Otočení textu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Otočení textu – Java – Fórum – Programujte.comOtočení textu – Java – Fórum – Programujte.com

 

sirek
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
11. 5. 2007   #1
-
0
-

Dělám průtokoměr a potřeboyl bych mít u stupnice popisek třeba toho jaká je použita kapalina né normálně vodorovne ale prostě o 90 stupnu otoceny aby to bylo podél stupnice... Neví někdo jak to jednoduše udělat? dík

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
11. 5. 2007   #2
-
0
-

nevím jak to myslíš, ale nešlo by:

label.setText("1\n2\n3\n4\n")

??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
sirek
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
11. 5. 2007   #3
-
0
-

To Al:
nevim tohle vyzkousim ja to delam v metode paint tak pouzivam drawString()... ale text se napise vodorovne a ja bzch ho potreboval mit svidle dolu...?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rudolf PECINOVSKY0
Návštěvník
12. 5. 2007   #4
-
0
-

Vykresli si text do obrázku (nejlépe asi java.awt.image.BufferedImage) a ten potom otáčej pomocí afinních transformací. Musíš ale vykreslovat prostřednictvím java.awt.Graphics2D, která oproti třídě java.awt.Graphics zavádí právě afinní transformace.
Normálně zavoláš metodu
drawImage(Image img, AffineTransform xform, ImageObserver obs)

Můžeš tak celým textem otáčet plynule - takže jej klidně můžeš posadit na otočnou ručičku budíku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sirek
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
17. 5. 2007   #5
-
0
-

To rudyment:moc dík to sem potřeboval.ale co sem tak hledal tak nikde proste nemuzu najit jak ten text dostanu do toho obrazku... neporadis kus kodu? moc dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sirek
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
20. 5. 2007   #6
-
0
-

tak sem si nasel transformace a že v Graphics 2d jde delat ruzne transformace... Např právě rotate a nemusi se nic na nic prevadet... Ale kdyz zkousim napriklad treba posunuti translate tak to skvele funguje ale kdyz na nejakou cast uplatnim otoceni rotate tak se text ani nezobrazi... dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rudolf PECINOVSKY0
Návštěvník
22. 5. 2007   #7
-
0
-

Instance třídy java.awt.Component poskytují metodu

Image createImage(int width, int height)

Definuj si nějaké návěští (nemáš-li na něj formátovací požadavky, stačí java.awt.Label, cheš-li definovat Font & spol. použij javax.swing.JLabel)
Tomuto návěští přiřadíš text a necháš si je převést na obrázek. S tím si pak už můžeš dělat, co chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Otočení polygonu — založil Sekera256

Otočení- rotace — založil Klobma

Matice otoceni — založil Radulinka

Otoceni brushe — založil CommanderZ

Animace otoceni stranky — založil dyžon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý