Výpočet provize-událostní procedura pro ACCESS 2002 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpočet provize-událostní procedura pro ACCESS 2002 – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVýpočet provize-událostní procedura pro ACCESS 2002 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pepa
~ Anonymní uživatel
79 příspěvků
11. 5. 2007   #1
-
0
-

Tento můj dotaz bude takový "syrový" a neučesaný,protože co na jazyku-to zde.

Vážení,chtěl bych si vytvořit program pro výpočet provize z prodeje.Styl programu bych odvodil od vzorové databáze NORTHWIND.

Popis funkce:do řádků podformuláře umístěného na formuláři se budou zapisovat jednotlivé tržby bez DPH,a na formuláři bude tabulka součtů a provize k vyplacení.

A to hlavní,provize se bude stanovovat událostní procedurou,kterou dokážu popsat pouze slovy:
Mám představu,že při obratu od 1,-kč do 300,-kč/měsíc by byla cca 4%, od 301,-kč do 1.000,-kč/měsíc by byla výsledná %sleva 7% a dále by stoupala,až by dosáhla stropu 20% (cca při obratu 16.000,-kč/měsíc.)Vyšší obrat by nezvýšil provizi.

Samozřejmě,že jsem schopem i komerční spolupráce.

Děkuji za podněty.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Dušan Matoušek0
Návštěvník
14. 5. 2007   #2
-
0
-

no prostě vytvoříš funkci která ti sečte všechny tržby za daný měsíc
a dle její výše nastavíš procenta
jinak myslím že napřed by sis měl vytvořit datové struktury

nástin řešení...

hlavní program

ll_provize=zjisti_provize(now(),false)



private function zjisti_provize(ld_date,vcetne_trzby)
'parametr vcetne trzby , pokud je true fukce vrací i trzbu v penezich, jinak vrati jen provize v procentech
ldec_trzby= trzby_mesic(ld_date)
ll_provize=1
if ldec_trzby>1 then ll_provize=4
if ldec_trzby>300 then ll_provize=7
....
....
...
if ldec_trzby>16000 then ll_provize=20
if vcetne_trzby=true then
ldec_return=ldec_trzby+((ldec_trzby/100)*ll_provize)
else
ldec_return=ll_provize
end if
zjisti_provize= ldec_return
end function

private function trzby_mesic(ld_date)
ldec_return=0
ll_month=month(ld?date)
Set rst = New ADODB.Recordset
rst.CursorLocation = adUseClient
ls_sql = "Select sum(castka) from trzby where month(datum)=" & str(ll_month) & ";"
rst.Open ls_sql, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
if not isnull(rst.fields.item(0)) then
rst.movefirst
ldec_return=rst.fields.item(0)
end if
rst.close
trzby_mesic=ldec_return
end function


je to jen nástin, za případné chyby sorry, píšu z hlavy


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý