Delphi a assembler? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Delphi a assembler? – Delphi – Fórum – Programujte.comDelphi a assembler? – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Míša
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
11. 5. 2007   #1
-
0
-

AHojky!
Programujem v jazyku delphi, pouzivat borland delphi 7 personal. Neviete, ci je mozne po napisani kodu v delphi prehodit ho do assembleru tak, aby som ho videl? (da sa to aj v borland delphi7 alebo na to treba iny kompilator? aky?)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
11. 5. 2007   #2
-
0
-

k tomu slouží klíčové slovo ASM:

asm
kod
v
assembleru
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Míša
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
12. 5. 2007   #3
-
0
-

Nepochopil si ma....
Napisem kod v delphi, dam ho skompilovat/spustit a potom by som ho chcel prehodit do assembleru (cize ja pisem delphi a kompilator mi ho hodi do assembleru), da sa to tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
13. 5. 2007   #4
-
0
-

Omlouvám se....u Delphi 7 se mi to nikde nepodařilo najít, takže tam to asi nepůjde....ale teoreticky když to zkompiluješ do EXE, můžeš ten exáč použitím nějakého disassembleru (třeba W32Dasm) zase rozložit do ASMka....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Míša
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
13. 5. 2007   #5
-
0
-

To ProgDan: dik za pomoc, len ma napadlo, ze to urcite musi ist aj v delphi7 (raz som skompiloval a sputil program v delphi 7, zasekol sa mi a zrazu som videl ten program napisany v asm.. len teraz neviem ako sa k tomuto dostat bez toho, aby sa program zasekol)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
13. 5. 2007   #6
-
0
-

To co se ti tam objeví, když v aplikaci dojde k chybě je debugger integrovaný do Delphi. Ten ale obsahuje veškeré instrukce které se nacházely v tu chvíli v procesoru, nikoliv jen instrukce náležící té aplikaci....bez chyby se k tomu debuggeru nedostaneš :) a ještě navíc jen v Delphi - mimo něj to nejde :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Míša
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
14. 5. 2007   #7
-
0
-

Skoda, kazdopadne dik :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Duin
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 5. 2007   #8
-
0
-

To Míša:
Co takhle si dat kdekoliv do programu breakpoint a v okamziku, kdy se program na nem zastavi si zapnout okno s CPU window (CTRL+ALT+C) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

ASSEMBLER — založil JONNY

Assembler — založil Michal21

Assembler 86 — založil dDesmondD

C++ vs Assembler — založil Dodo

Assembler 8086 — založil Martin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý