Tvorba aplikace – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tvorba aplikace – C / C++ – Fórum – Programujte.comTvorba aplikace – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Dz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
11. 5. 2007   #1
-
0
-

Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat zda-li se najde někdo ochotný a zapálený:)poradit mi s následujícím úkolem.
Chtěl bych si vytvořit opravdu jednoduchou aplikaci, ale nemohu stále přijít jak na to.Přečetl jsem spoustu materiálů o tvorbě v C++, ale nějak se mi nedaří moji aplikaci sesmolit.
Chtěl bych se proto zeptat, zda-li by byl někdo ochoten mi na můj požadavek tuto alikaci sestavit...konkrétně mi poslat zdrojový kód, na kterém bych se potom mohl učit co a jak a kde byla chyba:)
Asi spousta z vás nemá čas na podobné neschopy, ale člověk nikdy neví.
Díky;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
11. 5. 2007   #2
-
0
-

O co, že se to vlastně jedná? Nějak mi, a možná nejen mi, uniká zadání.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
11. 5. 2007   #3
-
0
-

To Jura_:

No jde o to, že se snažim udělat takovou primitivní aplikaci a ztroskotal jsem už na výstavbě okna:)Tak jsem si myslel, že někomu řeknu hele já chci udělat takovejhle program kterej bude vypadat takhle a když zmačknu tohle tak udělá toto.
No a někdo chytřejší než já to napíše a pak mi ten zdroják pošle a já se na to podívám a řeknu si nojo tak takhle bych to asi nevymyslel a budu rád, že mi to funguje:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
11. 5. 2007   #4
-
0
-

Dz píše:#
# To Jura_:#
##
#No jde o to, že se snažim udělat takovou primitivní aplikaci a ztroskotal jsem už na výstavbě okna:)Tak jsem si myslel, že někomu řeknu hele já chci udělat takovejhle program kterej bude vypadat takhle a když zmačknu tohle tak udělá toto.#
#No a někdo chytřejší než já to napíše a pak mi ten zdroják pošle a já se na to podívám a řeknu si nojo tak takhle bych to asi nevymyslel a budu rád, že mi to funguje:D



A co takhle se s náma se všema podělit o obsahu "primitivní aplikace"? Snad se tím bude chtít zabývat více lidi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
12. 5. 2007   #5
-
0
-

Tak já to teda vybalim:)

Takže jde mi o to, udělat jednoduchý kalendář, tzn. po spuštění aplikace by se zobrazil obrázek kalendáře-pouze tento obr., žádné standardní windows okno, v kterém by to běželo+ikonka v liště vedle hodin....to je právě to co se mi mimo jiné nedaří.Kalendář by obsahoval údaje např. 9 Května 2007 CTIBOR.Hlavně o ty svátky mi jde, chci toho využít jako připomínač, kdo z mých známých má svátek nebo narozeniny.Po kliknutí pravým tlač. myši na kalendář by se zobrazila nabídka kde by byly následující volby: Kalendář zobrazovat stále na vrchu(nad ostatnímy aplikacemi) či nikoliv, spouštet či nespouštět po startu windows, možnost vložení určitého data, díky čemuž by kalendář dostatečně dopředu(např.3 dny) dával najevo přehráním výstražného zvuku a zobrazením bubliny s textem např: Pozor! Za tři dny má narozeniny CTIBOR!, dále volba zavřít a minimalizovat a poslední volba, taková ta klasická, kde by bylo O programu....tam bych umístil kontakty na sebe a i na tu dobrou duši, pokud si to bude přát, která mi s tímto projektem pomohla.
Za pomocí stisknutého levého tlač. myši a tažení, bych chtěl tento kalendář přemisťovat libovolně po ploše windows.

Zvuk i obrázek dodám na email pokud by někdo opravdu měl zájem mi s tímto pomoci(nebo což je možná lepší, označit ve zdrojovém kódu, kam umístit cestu k těmto souborům a já si to tam již dodám sám).
Tak toť vše, za jakoukoliv pomoc budu jedině rád:)

No, když na to teď tak koukám, tak to zase tak primitivní není:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
12. 5. 2007   #6
-
0
-

Jinak to okno jsem se snažil vystavět za pomocí článku ze serveru živě.cz-Formuláře v C++ ale nevim nějak tomu nerozumím,kód je tam rozkouskovaný a nějak nevim jak na to.

Zde je kus kódu....ale domnívám se, že spousta toho chybí, tudíž stále studuji jak to vlastně funguje:)


void __fastcall TForm2::CreateFormRgn()
{
if ( m_hbitmapMask == NULL )
return;
DeleteObject(m_hrgn);
HRGN hrgn;
COLORREF crColor;
COLORREF crPixel;
INT ConsecPix;
INT x, y;
HDC hdc;
BITMAP bitmap;
hdc = CreateCompatibleDC(::GetDC(::GetDesktopWindow()));
GetObject(m_hbitmapMask, sizeof(BITMAP), &bitmap);
SelectObject(hdc, m_hbitmapMask);
m_hrgn = CreateRectRgn(0, 0, bitmap.bmWidth, bitmap.bmHeight);
for ( y = 0; y < bitmap.bmHeight; y++ )
{
crColor = GetPixel(hdc, 0, y);
ConsecPix = 1;
for ( x = 0; x < bitmap.bmWidth; x++ )
{
crPixel = GetPixel(hdc, x, y);
if ( crColor == crPixel )
ConsecPix++;
else
{
if ( crColor == 0x00FFFFFF )
{
hrgn = CreateRectRgn(x - ConsecPix, y, x, y + 1);
CombineRgn(m_hrgn, m_hrgn, hrgn, RGN_DIFF);
DeleteObject(hrgn);
}
crColor = crPixel;
ConsecPix = 1;
}
}
if ( (crColor == 0x00FFFFFF) && (ConsecPix > 0) )
{
hrgn = CreateRectRgn(x-ConsecPix, y, x, y+1);
CombineRgn(m_hrgn, m_hrgn, hrgn, RGN_DIFF);
DeleteObject(hrgn);
}
}
if ( m_hrgn != NULL )
SetWindowRgn(Handle, m_hrgn, TRUE);
DeleteObject(hdc);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
12. 5. 2007   #7
-
0
-

Tomu rikas primitivni??? Tak trochu premitam na tim kodem, co si sem hodil.. To se toho od tech dob (cca pul roku), co jsem se treochu zabyval WinAPI, tolik zmenilo? Kde je WinMain? A ktera funkce odchytava udalosti???
http://builder.cz.. Pomerne rozsahly kurz WinApi, konecne neco je i tady na Programujte..
Pokud chces jen obrazek, bez te hromady lsit, stavovych radku apod., nastav pri vytvareni misto OVERLAPPED tusim POPUP.. Potom zobrazis kalendar (obrazek), nastavis timer a pravidelne budes kontrolovat, zda nema nekdo z pribuznych, kamaradu svatek. Data muzes ukladat do taxtoveho souboru. Moznost spousteni/nespousteni zase ulozis do registru ci jak se to jmenuje... Trochu slozitejsi je potom "minimalizace do traye", na builderu je ovsem obsahly tutorial. A pohyb po plose, o to uz se snad Windows postara sam, nebo se mylim?
Jasne, ze to neni tak slozite, ale pochybuju, ze ti to nekdo udela. Ja uz z toho duvodu, ze WinAPI nesnasim stejne jako vsechno co zacina na "W"...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
12. 5. 2007   #8
-
0
-

tak tak presne jak rika Zelenac, tohle neni ciste win32api urcite kodite v C++ Builderu, bohuzel namate lepsi misto pac na programujte.com neni na to specialni sekce ;-)

Zelenacuv popis je dostatecny, zkuste tak postupovat, kazdy krok co nepochopite se ptejte pomuzeme, ale taky pochybuju ze Vam to nekdo napise ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Dz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 5. 2007   #9
-
0
-

Díky moc,
pokusím se to nějak dát dohromady...já už jsem to více méně udělal za pomocí Flashe, ale nějak to není ono, chtělo by to C++, ale v tom značně lítám, takže to bude asi na dlouhé lokte:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bruenor0
Newbie
16. 5. 2007   #10
-
0
-

To Dz: Ak ti mozem poradit, skus sa pozriet na stranku :

http://www.trolltech.com/

ak robis pod windows tak tuna je link na stiahnutie QT kniznic, ktore su opensource.

http://ftp.iasi.roedu.net/mirrors/ftp.trolltech.com/qt/source/qt-win-opensource-4.2.3-mingw.exe,
pre linuxy je tam iny link.

Su to perfektne kniznice, odbugovane a dobre a lahko sa v nich programuje.

Na internete je vela QT tutorialov a dokumentacie.

Ja som ich rozbehal pod Devc++ a MVSC++ express

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 94 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý