Pomoc s lehkym programkem v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s lehkym programkem v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s lehkym programkem v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Ussi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
12. 5. 2007   #1
-
0
-

Zdravim, dostali jsme ukol naprogramovat jednu takovou ulohu v jazyce C.
Zkousel sem to dat dohromady, ale obavam se, ze moje znalosti v programovani na to stacit nebudou.
Pro cloveka, ktery v Cecku trochu umi to podle me bude otazka par minut...
Prosimvas pomohl by nekdo?

Zadani:
Sečtěte dvě celá čísla zadaná v šestkové soustavě.
Zadání a výsledek (rovněž v šestkové soustavě) vypište na
obrazovku a zároveň připojte na konec zadaného souboru.
Maximální počet cifer vstupních čísel je 10.
volání: sixplus sčítanec1 sčítanec2 cilovy_soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
12. 5. 2007   #2
-
0
-

Pokud už jsi zkusil něco vybastlit v C, tak to sem šoupni. Když tu lidi uvidi aspoň nějakou snahu, tak jistě rádi poradí, ale takhle...Jistě, teď mě může nařknout z toho, že jsem jednu úlohu už udělal, ale to jen z toho důvodu, že mě zaujala.
A ještě něco: pokud, umíš sčítat čísla, tak jak se to učí na ZŠ, tak by to neměl být problém napsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
12. 5. 2007   #3
-
0
-

mno kdybyste se alespon o neco pokusil (napsat muzute cokoliv)
kdybyste sem dal kod a ukazal vazne snahu....

cely by to nikdy nikdo nemel Vam psat, pouze nakopnout !

a tady je muj kopanec:

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

char szA[10], szB[10], szC[10];
int A=0,B=0,C=0;
FILE *fw;

int main(){
printf("Zadejte cele cislo v sestkove soustave\n");
scanf("%s", szA);
printf("Zadejte druhe cislo v sestkove soustave\n");
scanf("%s", szB);
atoi(szA, A, 6);
atoi(szB, B, 6);
C = A + B;
printf("Zadali jste:%d + %d = %d", A, B, C);
szC = itoa(C);
fw = fopen("existujici_soubor.txt", "a");
fprintf(fw, szC);
fclose(fw);
getchar();

return 0;
};


ps: psal sem to z hlavy kdyby to hazelo chyby....


takze vy uz si jen dodelate nacteni pres argumenty fce main (ono volani: sixplus sčítanec1 sčítanec2 cilovy_soubor) a vyhodite tedy scanf ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
12. 5. 2007   #4
-
0
-

To zacatecnik:
Dobrý pokus:D. Ale obávám se, že tohle nebylo cílem úlohy. podle mého chce učitel vidět alogoritmus pro počítaní v šestkové soustavě..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
12. 5. 2007   #5
-
0
-

aha to mi nedoslo, no clovek nevi vono nekde maj superprimitivni dotazy....no uvidime co tazatel napise kdyz tak bych dal jinej kopanec ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Systém
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
12. 5. 2007   #6
-
0
-

Dik za pomoc, algoritmus by tam skutecne mel byt, ale to uz nejak usmolim, ja sem v tomhle fakt uplnej noob, takze kazda rada dobra.
TO: Jura Skutecne sem se s tim uz vcera pral, ale to bych tady radsi moc nezverejnoval, s mejma znalostma sem totiz v cecku zkoncil nekde u cteni znaku z klavesnice a vytvareni melodie :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ussi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
12. 5. 2007   #7
-
0
-

Tak bohuzel


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

char szA[10], szB[10], szC[10];
int A=0,B=0,C=0;
FILE *fw;

int main(){
printf("Zadejte cele cislo v sestkove soustave\n");
scanf("%s", szA);
printf("Zadejte druhe cislo v sestkove soustave\n");
scanf("%s", szB);
atoi(szA, A, 6);
atoi(szB, B, 6);
C = A + B;
printf("Zadali jste:%d + %d = %d", A, B, C);
szC = itoa(C);
fw = fopen("existujici_soubor.txt", "a");
fprintf(fw, szC);
fclose(fw);
getchar();

return 0;
};

nejede sou tam nejaky problemy s tim "atoi(szA, A, 6); atoi(szB, B, 6);" a ja vubec nevim k cemu to slouzi

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
12. 5. 2007   #8
-
0
-

do budoucna si pamatujte kdyz neznate nejakou fci zadejte ji do www.google.cz
tam najdete nejen jeji anglicky popis co dela ale vetisnou i example (priklad) vedle prikladu taky uvidite co fce potrebuje za hlavickove soubory k include a nebo popr. knihovny k pridani k build.

onen priklad tedy vypada po uprave takto:

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

char szA[10], szB[10], szC[10];
int A=0,B=0,C=0;
FILE *fw;

int main(){
printf("Zadejte cele cislo v sestkove soustave\n");
scanf("%d", &A);
printf("Zadejte druhe cislo v sestkove soustave\n");
scanf("%d", &B);
itoa(A, szA, 6);
itoa(B, szB, 6);
A = atoi(szA);
B = atoi(szB);
C = A + B;
printf("Zadali jste:%d + %d = %d", A, B, C);
itoa(C, szC, 6);
fw = fopen("existujici_soubor.txt", "a");
fprintf(fw, szC);
fclose(fw);
getchar();

return 0;
};


ale je Vam to k nicemu kdyz preci potrebujete algoritmus prevodu z dec na hekta

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
12. 5. 2007   #9
-
0
-

Máš štěstí, že jsem se zrovna nudil, proto dávám do úvahy následující řešení, vysvětlovat to snad ani není potřeba.



#include <stdio.h>

int main(int argc, char* argv[])
{ if(argc < 4){
printf("Spatna vstupni data.\nFormat vstupnich dat je nasledujici: "\
"sixplus scitanec1 scitanec2 cilovy_soubor");
return 1;
}
char *s1 = argv[1], *s2 = argv[2]; /*jen pro ulehčení zápisu*/
char vysledek[12];
int i,j=strlen(s1)-1,m=strlen(s2)-1, prenos = 0;
for(i = 0; i < sizeof(vysledek)/sizeof(vysledek[0]); i++, j--, m--)
{ int t = prenos;
t += (isdigit(s1[j]) && j >= 0) ? s1[j]-'0' : 0;
t += (isdigit(s2[m]) && m >= 0) ? s2[m]-'0' : 0;
vysledek[i] = (t%6)+'0';
prenos = t/6;
if(m < 0 && j < 0) break; /*pokud už na vstupu nic není vyskočí*/
}
vysledek[i]='\0';
FILE * out = fopen(argv[3], "a");
if(out== NULL)
{ fprintf(stderr, "CHYBA: Soubor %s se nepodarilo otevrit.\n", argv[3]);
return -1;
}
fprintf(out, "%s + %s = %s\n", s1, s2, strrev(vysledek));
fclose(out);
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ussi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
16. 6. 2007   #10
-
0
-

Diky vsem co sem neco napsali, nakonec sem to opravdu ukutil sam s malou vypomoci kamarada.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programkem — založil Dan

Pomoc s programkem — založil kikinka

Pomoc s prográmkem v C — založil pavly

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý