dobry den zajimalo by me, jak udelat kdyz treba pomoci input program ceka od uzivatele nejakou odpoved a on nic nenapise jan stiskne enter, aby mu to treba napsalo "musis neco napsat"
napr. input("kolik je 3x3")
a on jen stiskne enter dekuji moc
Fórum › Python
Osetreni chyby kdyz uzivatel nic nezada a stiskne enter
já bych na to šel takhle:
while 1:
odpoved=raw_input('vloz neco, ne enter!')
if odpoved:break
print odpoved
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker:
ok dik, nejak mi to nechtelo jet taxem to zkusil takle:
a=raw_input("kolik je 3x3")
while 1:
if a:
break
a=raw_input("musis napsat vysledek")
print a
akorat teda kdyz uz to ted vim, tak jestli bych se mohl zeptat,co ty jednotlivy casti delaji (krome print a raw_input). proste to nejak popsat at vim proc to tak je a opravi mi to dekuju
všechno je v geonově kurzu;)
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker:
:D ok to beru, asi sem se jeste takle daleko nedostal a chci delat neco na co jeste nejsem pripravenej ale funguje to dobre, je to hodne rozvinuty program kterej byl v zadani v druhy lekci (ta nasobilka) no a zatim je na 400 radcich 5 modulech, jeste se chystam hodit to do Tkintra...no to je fuk, muzu se zeptat aspon ve ktery lekci je to popsano, dik moc
(while) je smyčka
(if a:) pokud a existuje tak to se splní tělo podmínky
(break) znamená přerušit smyčku (while)
nemá smysl dělat rozsáhlejší projekty když ještě neumíš. udělej si nejdřív pár kurzů či seriálů a pak se k tomu vrať
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Cookies: Když uživatel napíše data jak je uložit a následně zadat do… — založil Starý chábr
Ošetření chyby dotazu — založil Pavelv
C# pořád chyby i když dělám podle knížky — založil Zuben
Ošetření chyby při načítání formuláře v VB.NET — založil Dev
Divný problém s češtinou (nic se neozobrazí - NIC)... — založil wokena
Moderátoři diskuze