Otevřít stránku s určitým iframem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otevřít stránku s určitým iframem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOtevřít stránku s určitým iframem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Norguad0
Newbie
13. 5. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
mám tento problém. Mám www, kde je dohromady asi 25 stran vkládaných do iframu.
Jediná součást je galerie, kde se design webu částečně změní, aby tam ta galerie pasovala, všechna tlačítka však zůstanou na původním místě.

Mám ovšem problém, jak nastavit link těch tlačítek, aby se mi vrátili na index.html a zároveň se v iframu úkazala požadovaná stránka podle kliknutí.

Např. mám tlačítka: o mě, o autě, o motorce a fotogalerie.
O mě, o autě, o motorce jde na indexu vždy do iframu.
Fotogalerie je zvlášť, ale tlačítka stejná. Takže když kliknu na galerie, tak se načte místo index.html gallery.html.

A můj problém je v tom, že když ten na gallery.html kliknu na o motorce, tak aby se mi opět objevil index.html a zároveň se rovnou do iframu načetl o_motorce.html target:iframe.

Nevíte někdo, jak na to???

Děkuji moc za odpovědi!!!

(Původně bylo v HTML, ale prý to bez Javy nejde)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
13. 5. 2007   #2
-
0
-

Ted me napada - co je vlastne ucelem? Jestli se nebude menit ta stranka, na ktere se odkaz nachazi, tak to bez toho JS pujde proste odkazes na stranku galerie.html normalnim odkazem bez targetu a pak u toho iframu budes mit src treba galerie_obsah.html. Problem bude pri ceste zpatky - kdyz kliknes treba na O mne tak aby se to zmenilo zpatky a zaroven to preslo na prislusnou stranku. Na to budes potrebovat predavat parametr pres adresu. To se da zpracovat bud pres PHP (nebo ASP) a nebo pomoci JS, tam je to ale slozitejsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Norguad0
Newbie
14. 5. 2007   #3
-
0
-

CommanderZ píše:#
# Problem bude pri ceste zpatky - kdyz kliknes treba na O mne tak aby se to zmenilo zpatky a zaroven to preslo na prislusnou stranku. Na to budes potrebovat predavat parametr pres adresu. To se da zpracovat bud pres PHP (nebo ASP) a nebo pomoci JS, tam je to ale slozitejsi.



A přesně o toto mi jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 5. 2007   #4
-
0
-

Na to doporucuju pouzit to php. Pokud ho nechces, tak muzes pohledat po tom javascriptovem reseni, ale to neni moc sikovne. Jinak v tom php by to vypadalo asi tak, ze by jsi mel na tom odkazu treba.

<a href="hlavni.php?stranka=omne.html">


A pak jedine co by jsi v te hlavni.php musel zmenit by bylo

<iframe src="<?=$_GET["stranka"]?>">

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Pavel Tobiáš0
Super člen
19. 5. 2007   #5
-
0
-

Co maj furt všichni proti JavaScriptu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Marek Štafl0
Stálý člen
28. 5. 2007   #6
-
0
-

To Colpik: JavaScript se dá jednoduše v prohlížeči vypnout, takže když v něm uděláš něco zásadního, co má vliv na chod stránek, tak s vypnutým JS nebude fungovat - u PHP něco takového nehrozí. To bude asi největší problém :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý