Ilegalne kopie softu – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ilegalne kopie softu – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.comIlegalne kopie softu – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com

ttt
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
14. 5. 2007   #1
-
0
-

Dajme tomu ze pan XxX vlastni doma cca 100 nelegalnych kopii softu , ale pan XxX s nim neobchoduje .
Porusuje tymto nejak zakon ?
Moze ho za toto pan YyY udat na policii ?
Dakujem ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
v4sek
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
14. 5. 2007   #2
-
0
-

Pokud vim jde spis o to co to je. Pokud jsou to multimedia na hard disku tak bby s tim nemel byt problem. Ale problem bude pokud to je treba na CD, a myslim ze programy jsou taky ilegalni.(popripade prolomeni ochrany) Nejsem si uplne jisty, budu rad dyz me nekdo opravi, taky by me to docela zajimalo :-)

Nahlásit jako SPAM
DeaLer+2
Hero
14. 5. 2007   #3
-
0
-

Ano, porušuje zákon.

Nahlásit jako SPAM
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
yaqwsx+9
Posthunter
16. 6. 2007   #4
-
0
-

DeaLer píše:#
# Ano, porušuje zákon.

NO pokud jsou to programy,tak ano,protoze zakon porusis,jakmile porusis licencni zjednani.Pokud je to multimedia(video,hudba,obr)tak on neporusuje,protoze je to pro vlastni potrebu(ale nesmi to videt/slyset nikdo jiny nez on),porusuje ho ten, kdo mu tu kopii poskytl(nebo pomohl udelat)

EDIT:Omlouvam se-nepostrehl jsem v prvnim prispevku,ze se mluvi pouze o SW

Nahlásit jako SPAM
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
DeaLer+2
Hero
16. 6. 2007   #5
-
0
-

To yaqwsx: Já vím, on se ptal na programy.

Nahlásit jako SPAM
Tocimanko0
Grafoman
20. 6. 2007   #6
-
0
-

Ja myslim, ze ked ten ilegalny soft ma len na CD/DVD alebo na inom mediu, ale nema ho nainstalovany v PC, nemozu ho udat, lebo zakon by porusoval len vtedy, keby si ho nainstaloval a zacal vyuzivat. Ak rozpravam somariny, opravte ma, lebo tato otazka sa mi akurat hodi a chcel by som poznat odpoved. Dik!

Nahlásit jako SPAM
DeaLer+2
Hero
20. 6. 2007   #7
-
0
-

Hale ... pokus o vraždu je taky zločin, resp. licenci porušíš už tím, že to máš doma (neznám uzavřenou a komerční licenci, kde by tomu bylo jinak).

Nahlásit jako SPAM
Jan Sedlák0
Expert
20. 6. 2007   #8
-
0
-

To DeaLer: Jj, já jsem dokonce kvůli jednomu článku četl Autorský Zákon a tam to je. Jakékoliv vlastnění zákonem chráněného softu (a je jedno, jestli toho máš plnej hadr, nebo to máš jenom na CD) je protizákonné. Neplatí tak u multimédií (pro vlastní potřebu) a u obrázků musí být uvedeno jméno autora.

Nahlásit jako SPAM
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 6. 2007   #9
-
0
-

Porušuje zákon, už když má doma originální verzi a vytvoří si (pro své vlastní účely) její kopii - podle nového zákona.

Nahlásit jako SPAM
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Smokie0
Expert
25. 6. 2007   #10
-
0
-

Ja som pocul taku verziu, ze je legalne vlastnit jednu kopiu media, na ktorom bol distribuovany software, alebo multimedialny obsah, pretoze v tomto pripade ide o ZALOZNU KOPIU pre pripad, ze sa original poskodi castym pouzivanim, alebo nesetrnym zaobchadzanim. Samozrejme je potrebne doma vlasnit aj original :)

EDIT: Az teraz som si vsimol predposledny prispevok. Ak je to pravda a ten zakon plati, tak je to trosku...

Nahlásit jako SPAM
Smokie0
Expert
25. 6. 2007   #11
-
0
-

Garret Raziel píše:#
# To DeaLer: Jj, já jsem dokonce kvůli jednomu článku četl Autorský Zákon a tam to je. Jakékoliv vlastnění zákonem chráněného softu (a je jedno, jestli toho máš plnej hadr, nebo to máš jenom na CD) je protizákonné. Neplatí tak u multimédií (pro vlastní potřebu) a u obrázků musí být uvedeno jméno autora.

Super, cize tym, ze mam na disku zlozku s wallpapermi, tak porusujem autorsky zakon? :)

Nahlásit jako SPAM
DeaLer+2
Hero
25. 6. 2007   #12
-
0
-

To Smokie: Na wallpaperech je zpravidla copyright (někde v rohu).

Nahlásit jako SPAM
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 6. 2007   #13
-
0
-

To Smokie: Tak to bylo, teď již ne.

Nahlásit jako SPAM
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 6. 2007   #14
-
0
-

U obrázku žadný autorský práva neporušuješ, jelikož se nevstahují na osobní použití. Porušoval bys zákon, kdybys bez souhlasu autora jakkýmkoliv způsobem obrázky dál využíval (editování, vystavování, prodávání...)

Nahlásit jako SPAM
Jan Bednařík0
Super člen
25. 6. 2007   #15
-
0
-

Každej ten zákon obcházel tím, že tvrdil, že originály ztratil a zbyly mu jen kopie. Účtenku schovávat nemusí, tak mu nemohli nijak dokázat krádež. Proto ten zákon asi upravili, teda jestli je to pravda.

Nahlásit jako SPAM
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
26. 6. 2007   #16
-
0
-

To Architekt: Ano, proto se tento zákon dostal do platnosti...myslím, že je to od tohodle roku.

Nahlásit jako SPAM
Ján Ivančík0
Stálý člen
26. 6. 2007   #17
-
0
-

To naozaj? Uz si nemozem vyrobit ani jednu kopiu? A napalovacku si mam potom kupit na co? Ked si chcem napalit textak do skoly? :D

Nahlásit jako SPAM
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
26. 6. 2007   #18
-
0
-

Na zalohovani. Veci ktere jsi sam vytvoril :P

Nahlásit jako SPAM
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Duch
26. 6. 2007   #19
-
0
-

To je buzerak!!!!
Nabuduce vymyslia co, asi budeme fungovat uz len ako terminal, budeme sa online prihlasovat na nejaky server, kde bude mat kazdy zakupenu kapacitu HDD, a budeme tam moct mat len zakupene veci. To je doba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nehovorim ze podporujem crackerov, ale kto ma dnes vsetko legalne????
Keby mam vyuzivat len veci ktore si mozem dovolit, alebo ktore su freeware, tak si mozem maximalne asi malovat v skicari vo windwse, a to ze si clovek nemze zalohovat ani to co vlastni, tak to je fakt mazec.

Nahlásit jako SPAM
Dreddy
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 6. 2007   #20
-
0
-

To laco797: Muzes pouzivat linux ;) a linuxove programy tech je dost free nebo pod jinou prijatelnou licenci

Nahlásit jako SPAM
Ján Ivančík0
Stálý člen
27. 6. 2007   #21
-
0
-

To Dreddy: To je pravda, ale ide o princip :D

Nahlásit jako SPAM
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
Duch
27. 6. 2007   #22
-
0
-

Dreddy píše:#
# To laco797: Muzes pouzivat linux ;) a linuxove programy tech je dost free nebo pod jinou prijatelnou licenci

No hej to mozem, ale ja ako skusenejsi uzivatel som mal docela problem zvyknut si na Linux, a teraz si predstav tu masu "primitivnych" uzivatelov, myslim, ze Linux este dlho ostane tam kde je...

Nahlásit jako SPAM
Smokie0
Expert
27. 6. 2007   #23
-
0
-

laco797 píše:#
#

Dreddy píše:#
# To laco797: Muzes pouzivat linux ;) a linuxove programy tech je dost free nebo pod jinou prijatelnou licenci

#
##
#No hej to mozem, ale ja ako skusenejsi uzivatel som mal docela problem zvyknut si na Linux, a teraz si predstav tu masu "primitivnych" uzivatelov, myslim, ze Linux este dlho ostane tam kde je...

Primitivnym uzivatelom len treba proste Linux nainstalovat, hodit ich do vody. Oni si zvyknu. Tak ako moja sestra a mama.
Dal som im do pocitaca openSuse 10.2 a vobec sa nestazuju a zvykli si velmi rychlo.

Nahlásit jako SPAM
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
27. 6. 2007   #24
-
0
-

To FufurR: Mluvím o České Republice. Nevím, jak je to na Slovensku

Nahlásit jako SPAM
Duch
27. 6. 2007   #25
-
0
-

survik1 píše:#
# To FufurR: Mluvím o České Republice. Nevím, jak je to na Slovensku

Ono to je vsade na p..u

Nahlásit jako SPAM
sorg0
Newbie
17. 6. 2008   #26
-
0
-

ttt napsal:
Dajme tomu ze pan XxX vlastni doma cca 100 nelegalnych kopii softu , ale pan XxX s nim neobchoduje .
Porusuje tymto nejak zakon ?
Moze ho za toto pan YyY udat na policii ?
Dakujem ...

Podle toho ci jsi napsal jsi Slovák, nevím jak je to se s autorským zákonem na slovensku, ale u nás je na to prostá odvěď...ANO

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.197.79.–
"Dybystě cely svět přešli, jak stě něviděli Ostravu, tuž stě něviděli nic." (J. Filgas, Zapomenutá Ostrava)
Quiark0
Věrný člen
17. 6. 2008   #27
-
0
-

Jako pozor, free software je na docela vysoké úrovni, já už kromě windows a VS používám jen free software a jsem spokojen.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
soudruh0
Newbie
24. 10. 2008   #28
-
0
-

Musím říct že přechod na Linux byla ta nejlepší volba jakou jsem kdy udělal. Šlape suprové, 2x rychlejš, umí vše co windows a ještě líp. Třeba takové sudo apt-get install jmeno-aplikace (platí pro Debian) je suprové, oproti woknum kde to googlíš, next, next, next, finish...
Všechny apliakce na které jsem byl zvyklí ve Windows jsem našel ještě lepší náheadu, hry co hraji (Doom3,UT2004,HoMaM III, Return to castle Wolfenstein) mají Linuxovou verzi přímo na originálním CD a to co jsem opravdu nenašel (jen WoW) jde spustit přez Wine...

Ale to už trochu vybočujeme z tématu, dle mne jej může klidně udat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Kopie iPodu — založil Nefaritus

Kopie objektu — založil Redby

Mělká X hluboká kopie — založil Anonym

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý