Inkrementace pointeru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Inkrementace pointeru – C / C++ – Fórum – Programujte.comInkrementace pointeru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
14. 5. 2007   #1
-
0
-

Přišel jsem na zajímavou věc, a to, že když se pokouším inkrementovat hodnotu uloženou na adrese ukazatele "klasickým" ++ způsobem, tedy:

*pointer ++;

hazí mi to ošklivou chybku č. 11..
Pokud to ovšem udělám takto:
*pointer += 1;

všechno je v naprostém pořádku...
Vysvětlit =)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Nosko0
Stálý člen
14. 5. 2007   #2
-
0
-

No nie som si celkom istý, ale skús



(*pointer)++;

a dôvodom môže byť (možno sa mýlim) že žvyšuješ adresu a nie priamo hodnotu(priorita operácií)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 5. 2007   #3
-
0
-

Tedy

*pointer ++;
je to samé jako
*(pointer ++);
?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
14. 5. 2007   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 5. 2007   #5
-
0
-

Díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 104 hostů

Podobná vlákna

Vyznam pointeru — založil Alan

Velikost pointeru — založil Pavelv

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý