častečne odmocněni – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

častečne odmocněni – C / C++ – Fórum – Programujte.comčastečne odmocněni – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Akacko0
Návštěvník
15. 5. 2007   #1
-
0
-

umí c++ častečně odmocňovat? popř jestli na to je nějaka f-ce?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
zacatecnik0
Super člen
15. 5. 2007   #2
-
0
-

mno uspisil byste radu kdybyste rekl co je castecne odmocneni ;-)
mam za sebou stredoskolskou matiku, ale nijak sem neexceloval a castecne odmocneni je mi jaksi mlhave skryto v pameti :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 5. 2007   #3
-
0
-

pokud si vzpominam tak je to něco jako:
sqrt(32)=sqrt(16*2)=4*sqrt(2)
ale fakt pochybuju že by na to byla funkce, nicméně by asi nebyl takový problém to napsat (v pythonu bych myslím věděl...)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
zacatecnik0
Super člen
15. 5. 2007   #4
-
0
-

jo todle :-D no tak to taky pochybuju ze je na to fce ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jura_0
Stálý člen
15. 5. 2007   #5
-
0
-

To Akacko:
Nějak si nedokážu představit, co od částečného odmocnení očekaváš - ať to necháš pod odmocninou nebo ne, vždy ti vyjde stejný výsledek. Částečné odmocnění se používá maximálně, když počítáš něco na papír - sčítáš/odčítáš členy o stejném základu, ale v počítači je to naprosto jedno. Takže pokud to potřebuješ jen vytisknout v nějaké úhledné fomě, tak raději napiš hned.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Akacko0
Návštěvník
16. 5. 2007   #6
-
0
-

To Jura_:chapu, že počitači je jedno, jake čislo ma na vstupu, jsem se ptal proto, aby uživatel viděl pěkný výsledek a ne nějake stašné číslo se šesti desetinnymi místy nebo ještě lepe čislo které vypada nějak takto: -1.#IND.

btw: proč to někdy píše něco takoveho -1.#IND ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
16. 5. 2007   #7
-
0
-

Asi se pokoušíš odmocnit záporné číslo a to v oboru reálných čísel není možné.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 74 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý