Jak odstranit H+V scrollbar – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak odstranit H+V scrollbar – CSS – Fórum – Programujte.comJak odstranit H+V scrollbar – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr Fojtík0
Věrný člen
16. 5. 2007   #1
-
0
-

Objevil jsem stránku - záměrem autora je obsahu nastavit rozměry okna prohlížeče; bohužel se "navíc" zobrazí oba posuvníky.
Problém způsobuje rámeček (při border-width:0 oba posuvníky zmizí) :

1   	 <html>

2 <head>
3 <title>Webtest Result browser - previews</title>
4 <style type="text/css">
5 body, iframe
6 { margin: 0; padding: 0 }
7
8 iframe
9 {
10 /* zoom: 19%;*/
11 width: 100%;
12 height: 20%;
13 overflow: hidden;
14 border: 2px solid black;
15 }
16
17 .prePreviewCurrent
18 {
19 border: 2px solid red;
20 }
21
22 </style>
23 </head>
24 <body>
25 <iframe id="prePreviewFrame0" src="about:blank"></iframe>
26 <iframe id="prePreviewFrame1" src="about:blank"></iframe>
27 <iframe id="prePreviewFrame2" src="about:blank"></iframe>
28 <iframe id="prePreviewFrame3" src="about:blank"></iframe>
29 <iframe id="prePreviewFrame4" src="about:blank"></iframe>
30
31 </body>
32 </html>
Jedná se o tentýž problém jaký mám ve svém kódu.
Zatím jsem nepřišel na to jak posuvníky odstranit a zároveň plochu využít na 100%

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Petr Fojtík0
Věrný člen
16. 5. 2007   #2
-
0
-

Podařilo se mi vyřešit problém s šířkou (ovšem zobrazení dělících čar vzniklých splynutím vodorovných top-border a bottom-border je otřesné a nepoužitelné).
Co se týče svislého posuvníku, asi bych věděl jak kdybych znal výšku zobraz.okna.

	

<html>
<head>
<title>Webtest Result browser - previews [1.oprava]</title>
<style type="text/css">
body, iframe
{ margin: 0; padding: 0 }

.mezi { border: 2px solid black }

iframe
{
width: 100%;
height: 20%;
overflow: hidden;
border: 0px solid black;
}
</style>
</head>
<body>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame0" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame1" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame2" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame3" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame4" src="about:blank"></iframe></div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 5. 2007   #3
-
0
-

Tady je už odstraněn i ten vertikální posuvník

      <html>

<head>
<title>Webtest Result browser - previews [1.oprava]</title>
<style type="text/css">
body, iframe
{ margin: 0; padding: 0 }

.mezi { border: 2px solid black }

.blok {height: 97%}

iframe
{
width: 100%;
height: 20%;
overflow: hidden;
border: 0px solid black;
}
</style>
</head>
<body>
<div class="blok">
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame0" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame1" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame2" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame3" src="about:blank"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame4" src="about:blank"></iframe></div>
</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Petr Fojtík0
Věrný člen
18. 5. 2007   #4
-
0
-

<To: JMM>
Jsem rád že se vůbec někdo ozval.Snad se dočkám i dalších.

BOHUŽEL (pominu-li že tato úprava nefunguje v IE):
Cílem je

....a zároveň plochu využít na 100%


1.Dole vznikne mezera mezi rámečkem a okrajem.
2.Při štelování s oknem se bude měnit velikost této mezery - a znovu se objeví posuvník (~záporná hodnota velikosti mezery)
P.S.
Nejsem detailista,ale tahle ukázka je jen příklad (v mém kódu by dolní rámeček i jen nepatrně posunutý nahoru zkazil vzhled),
ale potřebuju:
Buď 100% správný výsledek
Nebo konstatování že to pouze s HTML+CSS nejde = což mně připadá po tom stráveném hafo času nejpravděpodobnější (ale je to názor začátečníka v CSS)

[S javaskriptem to jde, ale vznikají další problémy: co prohlížeč, to odlišný kód]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 5. 2007   #5
-
0
-

tak ted už by ti mělo jít i pod IE (předtím sem to nezkoušel). Bohužel ted nevím jakou mezeru myslíš, kdyžtak sem hod screen

      <html>

<head>
<title>Webtest Result browser - previews [1.oprava]</title>
<style type="text/css">
body, iframe
{ margin: 0; padding: 0 }

.mezi { border: 2px solid black }

.blok {
height: 97%;
_height: 94%;
}

iframe
{
width: 100%;
height: 20%;
overflow: hidden;
border: 0px solid black;
}
</style>
</head>
<body>
<div class="blok">
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame0" src="about:blank" frameborder="0"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame1" src="about:blank" frameborder="0"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame2" src="about:blank" frameborder="0"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame3" src="about:blank" frameborder="0"></iframe></div>
<div class="mezi"><iframe id="prePreviewFrame4" src="about:blank" frameborder="0"></iframe></div>
</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Petr Fojtík0
Věrný člen
18. 5. 2007   #6
-
0
-

Taky bych rád, kdyby to šlo vyřešit tak jednoduše.
Máš-li maximalizované okno, tak můžeš (výpočtem nebo zkusmo) najít takovou hodnotu height (=97%) že to vychází přesně. Ale stačí zmenšit okno prohlížeče o 2cm a posuvník se objeví.
Prostě pixely a procenta se nesnášejí - jedině že by se jejich vliv neutralizoval (u šířky to šlo).
P.S.
Ujišťuju tě, že ten "pravý" kód poznaš snadno - při zmenšování a zvětšování okna se rámečky u vodorovných okrajů okna budou chovat stejně
jako ty u svislých okrajů.
Nebo si nastav:
body {background: red }
iframe { background: white }

Nesmí se dole objevit ani stopa červené barvy = to je ta mezera.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Jak odstranit volání metody z akce? — založil Matěj Andrle

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý