Web.config connection string – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Web.config connection string – .NET – Fórum – Programujte.comWeb.config connection string – .NET – Fórum – Programujte.com

 

insider0
Věrný člen
17. 5. 2007   #1
-
0
-

zdravim,
potreboval bych se dostat ze souboru stranka.cs na connection string ze souboru web.config, zkousel sem par prikazu, ale s zadnym se to nepovedlo, zkousel sem taky neco vyhledat, ale nenasel jsem tu spravnou frazi, vzdy mi to vyhodilo jen web.config, nebo jen connection string, popr oba dohromady, ale nemohl sem se dostat k tomu, co sem potreboval

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
DeaLer+2
Hero
17. 5. 2007   #2
-
0
-

zdar, zkus tohle



ConfigurationManager.ConnectionStrings["název uvedený v konfiguračním souboru v sekci ConnectionStrings"]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
insider0
Věrný člen
17. 5. 2007   #3
-
0
-

diky, vypada ze funguje, kdyz ale zkusim napsat

ConfigurationManager.

tak mi VS nenabidne zadne dalsi moznosti, coz me trochu zmatlo, dokonce i ted, kdyz tam napisu nazev toho pripojeni, tak se mi to podtrhne, ze je to spatne, ale stranky funguji, asi nejaky maly bug:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
DeaLer+2
Hero
17. 5. 2007   #4
-
0
-

To insider: to snad ani neni možný, to neumíš přidat knihovnu (System.Configuration) do referenci

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
insider0
Věrný člen
17. 5. 2007   #5
-
0
-

ehm, problem je v tom, ze tam je
slovo ConfigurationManager se zvyrazni, ale zadnou nabudku to nevyhodi...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
DeaLer+2
Hero
17. 5. 2007   #6
-
0
-

To insider: a jakápak je to verze? máš tam nějaký chyby? napiš víc informací

PS: na neuspokojivou otázku neuspokojívá odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
insider0
Věrný člen
17. 5. 2007   #7
-
0
-

no uz sem na to prisel - budes se smat, ale to je jedno :)
VS 2005
chtel sem to vytvorit jako promennou tridy a naplnit ji pri vytvoreni, takze mimo veskere funkce, ale tam to nejde, kdyz to ale napisu do nejake funkce, tak je vse v poradku ...
ilustracni ukazka

public partial class _Default : System.Web.UI.Page

{
private string pripojeni = ConfigurationManager.ConnectionStrings["ZakladniPripojeni"].ToString(); // nejede

protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
string locPripojeni = ConfigurationManager.ConnectionStrings["ZakladniPripojeni"].ToString(); // ok
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Config.sys — založil Zelenáč

Jak tvoříte config? — založil Akimi Keita

[C#]Connection Timeout (MySQL) — založil CZechBoY

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý