Mám řetězec v externím souboru a potřebuju ho použít jako obsah proměnné, řetězec je přes několik řádků a je hodně dlouhý (kB).
Existuje jiná možnost než upravit řetězec do použitelného formátu a připojit to pomoci include?
Fórum › Assembler
Proměnná v souboru
Asi takhle. Musíš upřesnit jestli myslíš Assembler pro DOS nebo pro Windows. Dál by to chtělo upřesnit jaký úpravy textu konkrétně myslíš.
Myslel jsem to trochu jinak, potřebuju načíst proměnnou ze souboru před (respektive při kompilaci) nějakým makrem nebo něčím takovým. Úpravami jsem myslel rozstříhat na řádky, oddělit je uvozovkami a čárkami, na konec řádku dát lomítko, znaky které by se mu nelíbili napsat číslem, a nakopírovat to do zdrojáku. Dělám v MASM pro Windows ale není problém to udělat jiných.
No snad jedine tak, že to rozparzuješ v C jazyku s fread() ako program, skompiluješ s listingom do ASM a listing skopiruješ do vlastného MASM zdrojáku. Neexistje konkrétne makro, ktoré presne dokáže to čo potrebuješ. Musíš to naprogramovaťa najjednoduchšie je to v C.
Nemá zmysel poúžívať iba MASM. Efektívnejšie je použiť C a v ňom používaťASM procedúry.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Proměnná z načteného souboru — založil Atheo
Název souboru jako proměnná — založil Honza
Jde vyvolat ze souboru proměnná — založil hejnallukas
PHP proměnná do proměnná Javascript — založil Marek