Text v Grf. Režimu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Text v Grf. Režimu – Pascal – Fórum – Programujte.comText v Grf. Režimu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Dominik0
Super člen
19. 5. 2007   #1
-
0
-

Prosím vás o radu. Když jsem v grafickém režimu a požiji tento kód:

outtext('1');


nebo:


outtext(char(49));

tak se mi vypíše pouze jakási změť pixelů
Nevíte jak tedy vypsat znaky 1..9 ???

Děkuji .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft+1
Věrný člen
19. 5. 2007   #2
-
0
-

Tohle by teoreticky mělo normálně fungovat, napsané to máš správně.

Jakým fontem píšeš?
Všechny ostatní znaky fungují? Např. outtext('pokus12345'); dopadne jak?

Mně se něco podobného stalo jenom jednou u českých písmen s háčky a čárkami psanými fontem Defaultfont (settextstyle(0,něco,něco);), protože tenhle font se načítá z grafické karty a ne na každém počítači je přesně ta znaková sada, jakou bychom potřebovali (a navíc to bylo pod Okny XP).
Outtext jsem moc nepoužíval, spíš Outtextxy, ale to by nemělo mít vliv.

Nejspolehlivějším řešením je použít nějakou vlastní low-level proceduru na psaní textů a k ní nějaký font uložený v souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Laaca
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
20. 5. 2007   #3
-
0
-

Tipuju, že používáš Windows XP, který zprasily znakovou sadu grafické karty. Řešením je jedině použít jiný externí font pomocí SetTextStyle

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ján Ivančík0
Stálý člen
20. 5. 2007   #4
-
0
-

outtextxy (pozicia x, pozicia y,'blablabla');

toto som pouzival doma, v skole, na projekte a vsade to to fachci bez akychkolvek problemov, mozem poslat aj ukazku, kt. na beton ide :)
inak nemam sajn

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
Mircosoft+1
Věrný člen
21. 5. 2007   #5
-
0
-

No, tak teda nastav font, který se načítá ze souboru. V BGI to jsou vektorové fonty (soubory *.CHR) a nastavují se prvním parametrem Settextstyle, hodnoty tuším od 2 (Triplex font) asi do 12 (Bold nebo tak nějak).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý