Transponovavná matica – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Transponovavná matica – C / C++ – Fórum – Programujte.comTransponovavná matica – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Andrej0
Duch
19. 5. 2007   #1
-
0
-

Vedel by mi niekto poradit ako sa dá v C++ naprogramovat transponovaná matica t.j. z matematickeho hladiska dvojrozmerne pole ktoreho ulohou je aby sa riadky stali stlpcami a stlpce riadkami. Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura_0
Stálý člen
19. 5. 2007   #2
-
0
-

Transponovná matice k matice A(m,n) je matice A(n,m) - prohodíš řádky a sloupce. Psáno z hlavy:



int Matrix[5][3];
int Matrix2[3][5]; // nova matice

for(int i = 0; i < 5; ++i)
for(int j = 0; j < 3; ++j)
Matrix2[j][i] = Matrix[i][j];

Toť vše.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
20. 5. 2007   #3
-
0
-

pri použii stači len zameniť indexy, nie ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Kenyan
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 5. 2007   #4
-
0
-

To mephi:ano islo len o zamenenie len predtym som mal s tym trocha problem ale aj tak vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Payne
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
20. 5. 2007   #5
-
0
-

Tak takto ako to Jura_ naznacil to nepojde, teda pojde, ale nebude to transponovana matica ale matica symetricka... Pretoze napr. mas prvky [1][2] = 5 a [2][1] = 6, podla neho ti do [2][1] da [1][2] cize 5 ale nasledne ked to bude chciet prehodit do [1][2] prvok [2][1] tak tam da zase5...

Ja by som to riesil dvojrozmernym polom pointerov na int, a tam by som len menil hodnoty, kam budu pointre ukazovat...

Alebo treba na to 2 polia...

Inak to je logicke, ze sa nedaju prehodit hodnoty 2 premennych bez tretej pomocnej...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
20. 5. 2007   #6
-
0
-

To Payne:

Zajímavá myšlenka, jen mě tak napadá, co to má společného s mým kódem? Já tam přece nic nepřepisuju - koukni se pořádně...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
20. 5. 2007   #7
-
0
-

Inak to je logicke, ze sa nedaju prehodit hodnoty 2 premennych bez tretej pomocnej...


muhehe logika klame, pokusim se najit priklad kamarada ktery to dokazal


edit:
z builderu a od zitmena:

Co takhle takhle?

x=x-y
y=y+x
x=y-x
Samozrejme to funguje jen u cisel.



jo uz sem to nasel:

x = x ^ y;
y = x ^ y;
x = x ^ y;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 108 hostů

Podobná vlákna

Matica — založil Ivka

Matica — založil Marek Matta

Inverzna matica v C — založil Afro

Matica + minimálni prvok — založil borec242

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý