Vlozeni promenne z Java Scriptu do PHP promenne – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vlozeni promenne z Java Scriptu do PHP promenne – PHP – Fórum – Programujte.comVlozeni promenne z Java Scriptu do PHP promenne – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Systém
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
20. 5. 2007   #1
-
0
-

Dobry den Je to mozna zacatecnicka otazka, ale jak priradit promennou v JS do PHP. Priklad : <script language="JavaScript">
var WidthScreenResultation = screen.width</script>

Vysledkem je sirka obrazovky. Jak toto cislo dostat do PHP promenne $test, abych si to mohl zobrazit echo$test ?Predem dekuji za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Smokie0
Expert
20. 5. 2007   #2
-
0
-

Obavam sa, ze to asi mozne nie je, pretoze php skripty sa vykonavaju pred javascriptami...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
20. 5. 2007   #3
-
0
-

je to mozne pomocou AJAXu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rady Pala - www.radypala.sk ,tvorca MojaTrieda - http://mojatrieda.radypala.sk, elan.radypala.sk
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
20. 5. 2007   #4
-
0
-

zalezi ceho chces docilit....
nejjednodusi cesta je: mit dve stranky (nebo teda jednu)
a pri prvnim spusteni mit tam odkaz a pomoci js do nej pridas parametr se sirkou, potom to odesles a php to vypise.
otazka je, jestli to chces taky jenom vypisovat, to zvladne i js.

dale mas moznost ajaxu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Systém
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
20. 5. 2007   #5
-
0
-

Je to slozitejisi. Ten Java Script bude na index.php . Ma zjistit pri najeti sirku stranky uzivatele, priradit tuto promennou do promenne $test a to vse na index.php hned zpracuje php script, ktery podle toho prizpusobi tabulky na indexu. Pokud nenajde $ samozrejme necha pro uzivatele zakladni rozliseni 800 respektive 760. Ten php script uz je funkcni jen zatim $test davam hodnotu ja a ne automaticky Java Script, nebo tu hodnotu muze zjistit i php script? Dekuji predem za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 5. 2007   #6
-
0
-

Mno tohle se standartně dělá přes procenta pomocí CSS.. Ovšem když trváš na zjistovani rozliseni, můžeš to udělat například takhle:



<?
if(isset($_GET['x']) && isset($_GET['y']){

echo("<table style='width: ".$_GET['x']."; height: ".$GET['y']/10."'></table>");
...

} else{
echo('<script type="text/javascript">document.location = "index.php?x="+screen.width+"&y="+screen.height;</script>');
}


?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
21. 5. 2007   #7
-
0
-

Nemozes miesat javascript s php -- su to dve odlisne veci - php sa spracuva na serveri, javascript spracuva prehliadac.

Je mozne to urobit ale...,bude to fungovat asi takto:

Stranka sa nacita, spracuje sa na nej nejaky js (zisti sa rozlisenie), vysledok sa odosle serveru a ten zas preda parameter php-cku a to vygeneruje prisposobenu stranku. - vid predchadzajuci prispevok by Zelenač ...funguje, ale (bez urazky) kusok nahlavu. - okrem toho - ake rozlisenie pouziva google? A myslis ze ma vobec zapnuty javascript ??? Takato stranka ma z hladiska vyhladavania a pre ludi s vypnutym js nulovu hodnotu.

Server by vygenerovat stale rovnaky kod, bezohladu na to, ake ma user rozlisenia. O zobrazenie sa ma starat CSS. Ak si v nejakej extremnej situacii, ktora sa neda zvladnut standartne (a aku si ja neviem predstavit), tak odporucam vygenerovat standardny vystup na 1024x768 (alebo 800x600, ak myslis ze ma zmysel) a pomocou javascriptu ho na strane clienta upravit - vymenit nejake obrazky, poroztahovat objekty a pod...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Systém
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
23. 5. 2007   #8
-
0
-

Varianta dat sirku tabulky 100% je dobra, ale vyvstava tim dalsi problem, kdyz zmensim rozliseni tak delsi text ktery byl na jedom radku v bunce je na dvou a tim se mi rozpada cela struktura. Jak vyresit toto, aby delsi text zustal i pak na jednom radku. Zakladni velikost hlavni tabulky - sirky pro kterou to vytvarim je tech 760px. Predem dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
23. 5. 2007   #9
-
0
-

Nejak ho zmensit musis - bud se zalomi na dva radky, nebo se ta tabulka nebude zmensovat, nic mezi tim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý