Mám tu docela velký problém s Woknama - když zapnu PC a nabootujou se Wokna, někdy, v poslední době skoro pořád, se stane, že mi vypíšou hlášku "Program SVCHOST nemohl provést zápis do paměti: Write, a proto bude ukončen." a nezbývá mi nic jiného, než kliknout na tlačítko ukončit. Nejdříve se to stávalo jednou za čas, dnes jsem musel PC 5* resetovat, aby konečně naskočilo bez chyb. Mám tři čtvrtě roku staré XP Profesional, o které se starám, jak nejlépe dovedu. Tuto hlášku mi dokonce v poslední době hlásí i ostatní programy, hry, nebo třeba Miranda, či Firefox. Nevíte někdo co s tím (kromě přeinstalace, jestli je i jiné řešení)?
Fórum › Software
SVCHOST - ukončit
J, půjdu na to. Vzhledem k tomu, že se mám tu chybovou zprávu před sebou, pro upřesnění ji přepíši:
"Instrukce na adrese 0x7c9105f8 odkazovala na adresu paměti 0x00000010. S pamětí nelze provést operaci: read.
Klepnutím na tlačítko OK ukončete program."
Pokud to nepomůže zkusil bych pročíst tyto diskuse. Probírá se tam ten samý problém.
http://www.zive.cz/poradna/SubChild.asp?Qst=285026&Main=51
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=93927
jo, to znám. Podle mě jde o to, že na paměti jsou vadné paměťové bloky. Pokud to začne být neúnosné, asi ti nezbyde nic jiného než zakoupit novou paměť (a kup si radši značkovou, třeba Corsair, ty víc vydrží)
W8eR_CZech píše:#
# jo, to znám. Podle mě jde o to, že na paměti jsou vadné paměťové bloky. Pokud to začne být neúnosné, asi ti nezbyde nic jiného než zakoupit novou paměť (a kup si radši značkovou, třeba Corsair, ty víc vydrží)
Za prvé mám Kingston, což považuji za dobrou značku pamětí, mám je "jen" třičtvrtě roku a navíc, co jsem zkoušel paměťové testy, paměti jsou v pořádku. Toto je ryze Windowsovská záležitost - v Linuxu mi nic žádnou chybu nepíše a navíc ty Wokna, pokud nekliknu na ukončit, dají se normálně používat, vč. hraní takového Oblivionu, což je na RAMku docela záhul. A navíc ještě k tomu se tato zpráva, když mám štěstí, neukáže.
Takže nevím, vidím to jenom na reinstall.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vir ve svchost.exe — založil Blb co neumí stahovat
Každý proces "čaká" na svchost.exe — založil lukas.balaz
Ukoncit program — založil Adriana
Vlákna, jak je ukončit — založil Kartmen
Nelze ukoncit funkci — založil TuTi_fruTi