StrTr() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

StrTr() – PHP – Fórum – Programujte.comStrTr() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Martin0
Newbie
20. 5. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, potřebuju pomocí fce StrTr() odstranit písmena s háčkama a nahradit je písmena bez háčků. Když jsem si to napsal tak mi to fungovalo, ale měl jsem to jen jako jedinou věc v souboru php. Když jsem to potom chtěl vložit potom do rozdělaného projektu, tak to funguje nějak divně a nechápu proč. Na příklad když chci aby mi větu: "Příliš žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy." tak mi to přemění na: "PUiDEliUu UtluUZouIykDd kUUUO DNpIsl IEDubelskDC DAdy."



$nazev = $_POST['nazev'];
$nazevfoto = StrTr($nazev,"ěščřžýáíéťóďňúůĚŠČŘŽÝÁÍÉŤÓĎŇÚŮ", "escrzyaietodnuuESCRZYAIETODNUU");
echo $nazevfoto;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
20. 5. 2007   #2
-
0
-

toto je celkem blbost pouzivat... nikdy tam nebudes mit vsechny exoticky pismena.,... doporucuji od Vrany:
http://php.vrana.cz/vytvoreni-pratelskeho-url.php
tedy toto:

<?php

/** Vytvoření přátelského URL
* @param string $nadpis řetězec v kódování UTF-8, ze kterého se má vytvořit URL
* @return string řetězec obsahující pouze čísla, znaky bez diakritiky, podtržítko a pomlčku
* @copyright Jakub Vrána, http://php.vrana.cz
*/
function friendly_url($nadpis) {
$url = $nadpis;
$url = preg_replace('~[^\\pL0-9_]+~u', '-', $url);
$url = trim($url, "-");
$url = iconv("utf-8", "us-ascii//TRANSLIT", $url);
$url = strtolower($url);
$url = preg_replace('~[^-a-z0-9_]+~', '', $url);
return $url;
}
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Martin0
Newbie
29. 5. 2007   #3
-
0
-

To hrach:a nevíš prosím tě jak by šlo upravit to ~[^\\pL0-9_]+~u, aby to neměnilo i tečky? moc se v tom nevyznám, tak bych byl rád, kdyby mi někdo poradil a nebo aspoň nějakej českej návod na to, ptž na php.vrana.cz je pouze odkaz na anglickou php dokumentaci. Myslím, že jsem se s tím už někde setkal, ale moc se mi do toho nechtělo..díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
30. 5. 2007   #4
-
0
-

To morpheus: lol.. tak to nevim.. toto je profi uroven regularnich vyrazu.. a to ti fakt nepomuzu.. akorat moc nechapu proc nepotrebujes zamenit i tecky.. ja myslel ze to chces do url ;-)
zkus napsat treba do komentaru na php.vrana.cz - treba ti poradi.. ale toto je opravdu slozita vec

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
insider0
Věrný člen
30. 5. 2007   #5
-
0
-

no mozna by to slo takhle(neodzkouseno)

~[^\\pL0-9_\.]+~u

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Martin0
Newbie
30. 5. 2007   #6
-
0
-

To insider:to sice nenahradí tečky pomlčkou, ale tečky zmizí..ale i tak dík za snahu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
30. 5. 2007   #7
-
0
-

To morpheus: to protoze se musi upravit i ten druhy prikaz

$url = preg_replace('~[^-a-z0-9_\.]+~', '', $url);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Martin0
Newbie
31. 5. 2007   #8
-
0
-

To insider:Dík, konečně mi to funguje. Asi se budu muset trošku podívat na ty regulérní výrazy, když už ted vím jak se to jmenuje :p

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
31. 5. 2007   #9
-
0
-

To morpheus: Ha, nevíš. Správně to jesou regulární výrazy. Taky sem se nachytal. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Funkce StrTr — založil schimpanze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý