Pomoooc2 – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoooc2 – Pascal – Fórum – Programujte.comPomoooc2 – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

mira0
Duch
20. 5. 2007   #1
-
0
-

Jsou dány hodnoty A,b, a posloupnost kladnych cisle zakoncena nulou. Zjistěte kolik z těchto cisel je v intervalu <A,B>. (tj. vetsich nebo rovnych A a mensich nebo rovnych B). tohle si na nas vymyslela ucitelka a mi sme to nejak nepochopily. vubec nevim co to má dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Yidgor
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 5. 2007   #2
-
0
-

To roonill: Musíš zjišťovat, jestli je určité číslo v té posloupnosti větší než A a menší než B, Takže já bych to vyřešil cyklem repeat (Tady dej ifko na zjišťování a při =uspěchu zvyš hodnotu nějaký proměnný o jedna.) until hodnota <> 0 A když to skončí tak to vypiš.

i:=0;

repeat
If ((posloupnost[i]>=A) and (posloupnost[i]<=B)) then begin
pocitadlo := pocitadlo + 1;
i:=i+1;
end;
until posloupnost[i]<>0;

Writeln('Počet shod: ' ,pocitadlo);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mira0
Duch
25. 5. 2007   #3
-
0
-

To Yidgor:tak dekuju snad to nejak pujde

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ChaoticRoman
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
25. 5. 2007   #4
-
0
-

2 Yidgor:
Základní myšlenka je samozřejmě dobře. Ale chybky tam jsou:
1.) na začátku musíš vynulovat i pocitadlo
ale hlavně za 2.) to i:=i+1 už nemá být v tom bloku té podmínky, jinak se ti to zacyklí na první v intervalu neležící hodnotě



i:=0;
pocitadlo:=0;
repeat
begin
If ((posloupnost[i]>=A) and (posloupnost[i]<=B)) then
pocitadlo := pocitadlo + 1;
i:=i+1;
end;
until posloupnost[i]<>0;
Writeln('Počet shod: ' ,pocitadlo);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
25. 5. 2007   #5
-
0
-

To ChaoticRoman: Mám jen dvě připomínky prnvní proč máš podmínku v ifu v závorce a druhá je spíš jen takový zkrácení begin a end v tom repeatu je tam zbytečný.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft+1
Věrný člen
25. 5. 2007   #6
-
0
-

Pan je asi ceckar :-). Fungovat to samozrejme bude se zavorkou i bez ni, je to jen kosmeticky detail.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
petr0
Duch
25. 5. 2007   #7
-
0
-

To ChaoticRoman: (Y)idgor byl jen překlep. Jo jasně máš pravdu. Psal sem to narychlo a neuvědomil jsem si to. Dík za opravu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mira0
Duch
27. 5. 2007   #8
-
0
-

lidi moc vám díky za pomoc. takhle to uz nejak splacam dohromady. presto kdyby se nasel nekdo kdo by mi to napsal cely byl bych rad

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý