Program co spustí webovou stránku nebo otevře adresář – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Program co spustí webovou stránku nebo otevře adresář – Delphi – Fórum – Programujte.comProgram co spustí webovou stránku nebo otevře adresář – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kralik
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
20. 5. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den, nevím zda to umí Delphi, ale viděl jsem program, který najel, kliknul sjem na button, program se zavřel, otevřela se internetová stránka ve fullscreenu (nic nešlo vidět, jen stránka) a rozlišení obrazovky se nastavilo na 640x480

a) Jde to udělat v Delphi?
b) Jak? (Návod jak otevřít třeba složku či htm soubor.)

Vše děkuji a hlavně těm co mi pomůžou. Jsem začítečník a rád bych to věděl :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
michal0
Newbie
20. 5. 2007   #2
-
0
-

pripojíš knižnicu shellapi (dopíšeš to do uses), a potom príkaz na otvorenie súboru/priečinku je takto:

ShellExecute(Handle, 'open', 'index.html', nil, nil, SW_SHOWNORMAL) ;

priečinok:
ShellExecute(Handle, 'open', 'data/', nil, nil, SW_SHOWNORMAL) ;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
kralik
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
21. 5. 2007   #3
-
0
-

To jo ono to jde, ani nevíš jak jsem ti zavázan, jen bych se ještě zeptal na pár dalších otázek

1) Jak změnit rozlišení obrazovky?
2) Jak udelat aby se stranka nacetla/zobrazila do programu?
3) Jak udělat program přes fullscreen?
4) Odkud to víš? K Delphi není manuál jak u PHP. Což mě mrzí, jen bych se chtěl to více naučit, ale vůbec nevím kde...

A to je všechno. Tvůj kód mi moc pomohl, děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
21. 5. 2007   #4
-
0
-

1)

procedure SetRes(XRes, YRes: DWord);

var
lpDevMode : TDeviceMode;
begin
EnumDisplaySettings(nil, 0, lpDevMode);
lpDevMode.dmFields:=DM_PELSWIDTH or DM_PELSHEIGHT;
lpDevMode.dmPelsWidth:=XRes;
lpDevMode.dmPelsHeight:=YRes;
ChangeDisplaySettings(lpDevMode, 0);
end;


2) použi komponentu TWebBrowser (potom dáš napríklad na formulár onshow toto: webbrowser1.navigate('tvojastranka.html'); )

3)
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);

begin
BorderStyle := bsNone;
WindowState := wsMaximized;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
kralik
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
21. 5. 2007   #5
-
0
-

Já vím že jsem otravnej, ale potřeboval bych vědět kde vezmu tu komponentu TWebBrowser, zda udělat, stáhnout, no opravdu nevím. Jinak zase díky ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
kralik
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
21. 5. 2007   #6
-
0
-

Mám delphi 7 personal

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
21. 5. 2007   #7
-
0
-

na záložke internet, posledná ikona (taká zemegula s lupou)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
kralik
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
21. 5. 2007   #8
-
0
-

Já ji tam nemám, nemám záložku internet :(

.. zjistil jsem, že záložku internet mám ale je prázdna a nevím kde komponenty sehnat :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Tobiáš0
Super člen
23. 5. 2007   #9
-
0
-

.. zjistil jsem, že záložku internet mám ale je prázdna a nevím kde komponenty sehnat :(


Edice Personal Internet komponenty nemá, ale co se takhle vykašlat na engine Internetu Exploreru a použít místo toho Mozilla ActiveX Control?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
kralicek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 5. 2007   #10
-
0
-

Kde to vezmu? Je to přeci lákavější než IE a navíc jádro Gecko se více hodí ;) Jen vědět jak to najít, přidat, použít a jestli to půjde i těm co nemaj firefox :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Tobiáš0
Super člen
25. 5. 2007   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
retriwr0
Stálý člen
27. 5. 2007   #12
-
0
-

Nebo můžeš zkusit Indy komponenty

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Minatory
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
4. 8. 2007   #13
-
0
-

A jak spustit program s parametry?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
6. 8. 2007   #14
-
0
-

ShellExecute(Handle, 'open', 'program.exe /param1 /param2', nil, nil, SW_SHOWNORMAL) ;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
3. 12. 2007   #15
-
0
-

Nieviete ako sa robí s Indy? Neviem na to prísť, asi mám moc nové (alebo staré?) viem že treba u servera obslúžiť onexecute a ako parameter je AContext ale ďalej to nejde. prosím poraďte ja poradím tiež: na www.stahuj.cz sú 2 dobré navody na delphi konkrétne tipy a triky v delphi a umíme to s delphi sú super (aj keď neexistuje návod v ktorom by bolo všetko :-s) Ďakujem za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.234.224.–
Labut
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 12. 2007   #16
-
0
-

A co konkretne s Indy chces??? To je pomerne rozsiahla kniznica fcii pre pracu so sietou a otazka typu:

"Vie niekto nakonfigurovat operacny system? Prosim poradte, vdaka." ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý