Rozměry okna – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozměry okna – Pascal – Fórum – Programujte.comRozměry okna – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dan Stahar0
Newbie
20. 5. 2007   #1
-
0
-

Zdarec všem, byl by mi někdo schopný poradit, jak změřit tyto rozměry pascalovského okna s programem? díky!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Mircosoft+1
Věrný člen
21. 5. 2007   #2
-
0
-

Jaký máš Pascal?
V jakém režimu pracuješ (texťák, BGI grafika, vlastní...)? Podle obrázku tipuju texťák, ale nejsem si jistý.

Velikost okna je záležitost Windows a ne Pascalu.

Jestli jsi v textovém režimu, tak je obrazovka obvykle 80 znaků široká a 25 znaků vysoká a nic jiného ke štěstí nepotřebuješ. Po přepnutí z fullscreenu do okna se jenom použije menší font (tím pádem se změní pixelové rozměry okna), ale počet znaků v okně se nemění. Pixelové rozměry zjistíš nejlépe printscreenem a odměřením v nějakém editoru nebo prohlížeči rastrových obrázků.

Pokud jsi v BGI grafice (jednotka Graph), tak na to máš funkce Getmaxx a Getmaxy, které vracejí největší použitelnou souřadnici ve směru x a y. Tedy Getmaxy+1 = šířka okna v pixelech. To samozřejmě platí jenom ve fullscreenu. Pokud se přepneš do okna (a jestli program běží dál, což nezaručuji), bude velikost v pixelech platit stále, ale fyzická velikost okna (kterou bys odměřil dejme tomu pravítkem na monitoru) bude jiná vzhledem k tomu, že ve Windows máš obvykle větší rozlišení než v jakém se pracuje v Pascalu.

Jestli z Pascalu voláš WinAPI a pracuješ se skutečným windowsím oknem (kdyby někdo nevěřil: to opravdu jde), pak na to určitě nějaká funkce je, ale neporadím jaká (viděl jsem to, ale nevyznám se).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Ján Ivančík0
Stálý člen
21. 5. 2007   #3
-
0
-

To Mircosoft:vycerpavajuca odpoved :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
Dan Stahar0
Newbie
22. 5. 2007   #4
-
0
-

mám to takhle : potřebuju udělat 2 programy z nihž v jednom se bude zadávat pomocí pohybující se tečky souřadnice, podle kterých se pak v grafickém režimu ve druhém programu vykreslí obrazec. Protože však text. režim a graf. režim mají jiné "číslování" řádek a sloupců, potřebuju nějak převýst ty souřadnice z textovýho modu do graf. modu. Takže to chci udělat tak že si zjistim kolik jednotek v textu odpovídá 1 jednotce v grafickym rozhraní - a na to potřebuju ty rozměry toho programu. to getmax mi bohatě stačí, díky moc !

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Rozměry <iframe> — založil Neuminis

Rozmery tabulky v DB — založil nyo

Okna — založil keet

Okna — založil hans

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý