Začátečník – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začátečník – Java – Fórum – Programujte.comZačátečník – Java – Fórum – Programujte.com

 

Otis
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
21. 5. 2007   #1
-
0
-

Chtěl bych se zeptat. Začínám studovat VŠ a bude tam Java. Něco si doma už zkouším sám. Vím, že existují různé editory, ale zatím to zkouším vše psát v příkazovém řádku. Ten je totiž na každém počítači. Javu staženou ze stránek SUNu jsem nainstaloval do složky Program Files. Vše funguje. Ale nevím proč musím vždy soubor (např.:program.java), který chci příkazem "javac" přeložit (na program.class) musím vždy dát do složky v Javě. Rozumněj: Program files/java/jdk1.6.0/bin.
Když dám soubor jinam, nefunguje to. Dělám něco špatně, nebo je to normální? Děkuji. Otis

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nosko0
Stálý člen
21. 5. 2007   #2
-
0
-

To Otis:
"....
Predtým ako skúsite preložiť prvý program v Jave, nastavte cestu k prekladaču Javy a prostrediu na vykonávanie programov v Jave. V menu Start otvorte Settings/Control Panel/System. V záložke Advanced kliknite na tlačidlo Environment Variables. V časti User variables vytvorte premennú s názvom path s nasledujúcim obsahom C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_05\bin. Ak taká premenná už jestvuje, pridajte na koniec jej obsahu bodkočiarku a za ňou uvedenú cestu...."

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rudolf PECINOVSKY0
Návštěvník
22. 5. 2007   #3
-
0
-

To Otis:
Vše se dá nastavit parametry příkazového řádku, ale jsi-li opravdu začátečník, tak bych doporučoval nezačínat ani příkazovýcm řádkem, ani nějakým profesionálním prostředím. Oboje tě zahltí požadavky na různá nastavení, které budou zbytečně odvádět tvoji pozornost od vlastního jazyka a programování.

Zkušenost ukázala, že pro začátečníky je velice výhodné prostředí BlueJ, které můžeš stáhnout na www.bluej.org. Jestli ti navíc není angličtina druhým rodným jazykem, můžeš využít toho, že toto prostředí je lokalizované do češtiny.

Nechceš-li se navíc naučit pouze syntaxi, ale chceš-li se naučit opravdu objektově přemýšlet, půjč si někde učebnici "Myslíme objektově v jazyku Java 5.0" Nebude-li ti líto asi 500 Kč, můžeš si ji dokonce koupit).

Nevím, na které fakultě ale chceš studovat. Na FEL ČVUT a MFF UK je v prvním semestru slovo objekt považované za sprosté slovo a v druhém semestru učí přesně tsak, jak ti tato učebnice vysvětlí, že se programovat nemá. S učebnicí se začnou shodovat až někdy od 2. ročníku. Nevím sice, proč to dělají tak divně, ale je dobré s tím počítat.

Podle výše zmíněné učebnice se pokud vím učí na VŠE v Praze a na VŠ informatiky a managementu (nebo jak se přesně jmenuje) v Hradci Králové. O dalších nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Zacatecnik — založil Tase

C++ - začátečník — založil Diccon

Zacatecnik — založil sa54d

Začátečník — založil Empty

C++ a začátečník — založil Mr.Boss3D

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý