Help :'-( (winAPI) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Help :'-(            (winAPI) – C / C++ – Fórum – Programujte.comHelp :'-( (winAPI) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Sony0
Návštěvník
21. 5. 2007   #1
-
0
-

nevíte někdo náhodou co je špatně v tomhle scriptu? podle všeho by problém měl být v okmžiku při tvorbě okna....

#include <windows.h>

#define _name TEXT("trida")

HINSTANCE g_hInstance;
HWND okno;

LRESULT CALLBACK proceduraokna(HWND hwnd,UINT uMsg,WPARAM wParam,LPARAM lParam)
{
switch(uMsg)
{
case WM_DESTROY:
PostQuitMessage(0);
break;
}
return DefWindowProc(okno, uMsg, wParam, lParam);
}

bool inicializace()
{
WNDCLASSEX wc;
wc.cbClsExtra=0;
wc.cbSize=sizeof(WNDCLASSEX);
wc.cbWndExtra=0;
wc.hbrBackground=(HBRUSH)(COLOR_WINDOW+1);
wc.hCursor=LoadCursor(NULL, IDC_ARROW);
wc.hIcon=LoadIcon(NULL, IDI_APPLICATION);
wc.hIconSm=LoadIcon(NULL, IDI_APPLICATION);
wc.hInstance=g_hInstance;
wc.lpfnWndProc=proceduraokna;
wc.lpszClassName=_name;
wc.lpszMenuName=NULL;
wc.style=CS_HREDRAW | CS_VREDRAW;

if(!RegisterClassEx(&wc))
{
return FALSE;
}
okno=CreateWindowEx(0,_name,
"okno",
WS_OVERLAPPEDWINDOW | WS_VISIBLE,
100,100,200,300,
NULL,NULL,g_hInstance,NULL);
if (okno==NULL)
{
return FALSE;
}else{
return TRUE;
}
}

MSG msg;

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance,HINSTANCE hPrevInstance,LPSTR lpCmdline,int nShowCmd)
{
g_hInstance = hInstance;
if(!inicializace())
{
return FALSE;
}
while(GetMessage(&msg,NULL,0,0))
{
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}
return msg.wParam;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
21. 5. 2007   #2
-
0
-

no moná bude chyba tady:



#define _name "trida"

// a potom..
okno=CreateWindowEx(0,TEXT(_name),
"okno",
WS_OVERLAPPEDWINDOW | WS_VISIBLE,
100,100,200,300,
NULL,NULL,g_hInstance,NULL);



bohužel nemám teď možnist to vyzkoušet..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Sony0
Návštěvník
21. 5. 2007   #3
-
0
-

m-m. bohužel ...pořád to nejde...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
21. 5. 2007   #4
-
0
-

gratuluji Vam myslel sem ze si vytrham vsechny vlasy, hledal sem to 10minut, klidne Vam popisu jakymi kroky.debugg, GetLAstError, dosazovani meho zdrojaku az nakonec pouhym okem sem to zahledl:

return DefWindowProc(okno, uMsg, wParam, lParam);

misto okno napiste hwnd

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
zacatecnik0
Super člen
21. 5. 2007   #5
-
0
-

jeste mala rada, konec zdrojaku bych prepsal takhle:

     if(!RegisterClassEx(&wc))

{
MessageBox(NULL, TEXT("Program vyžaduje Windows NT !"), NULL, 0);
return FALSE;
}

okno=CreateWindowEx(0,_MainClassName,
_AppName,
WS_OVERLAPPEDWINDOW | WS_CLIPCHILDREN |
WS_SYSMENU| WS_VISIBLE,
100,100,200,300,
NULL,(HMENU)NULL,g_hInstance,NULL);

if (okno==NULL)
{
return FALSE;
}

return TRUE;
};

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Sony0
Návštěvník
22. 5. 2007   #6
-
0
-

moc dik. :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Winapi — založil loma

WinAPI — založil QWERTY

WinAPI — založil Kenvelo

C++ builder, winapi... — založil German

WinApi 3-díl — založil Alan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý