Rychlost připojení k internetu – Flash – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rychlost připojení k internetu – Flash – Fórum – Programujte.comRychlost připojení k internetu – Flash – Fórum – Programujte.com

 

Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
21. 5. 2007   #1
-
0
-

Ahoj lidi, prosím Vás nevíte někdo jak ve flashi udělat aby mi to změřilo rychlost připojení k internetu (download a upload)? dík Jirka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
1. 6. 2007   #2
-
0
-

To Jirka: To máš jako ve škole, kdybys měl vypočítat průměrnou rychlost auta, které jede určitou vzdálenost určitý čas :). Vytvoříš si testovací .swf soubor, o kterém budeš vědět jak je veliký např. "500kB = 4000kb", který budeš načítat pomocí "loadClip" metody do flashe a budeš měřit čas, za který se soubor stáhne do paměti. Pak jen 4000(kb)/10(s)=400kbps.

Názorně:

onClipEvent (load) {

function getkbps(startTime, sizeInBytes) {
elapsedTimeMS = getTimer() - startTime;
// čas měřený od začátku nahrávání swf
elapsedTime = elapsedTimeMS / 1000;
// převede na sekundy
sizeInBits = sizeInBytes * 8;
// převede bajty na bity
sizeInKBits = sizeInBits / 1024;
// převede bity na kilobity
kbps = (sizeInKBits / elapsedTime) * 0.93;
// hlavička IP paketu přesahuje asi 7%
return Math.floor(kbps);
// vrátí zaokrouhlené číslo
}
/*
Načte test.swf s unikátním časem, internetový prohlížeč pak pokaždé načte novou kopii z internetu,
namísto načtení již načtené kopie z cache na PC.

*/
now = new Date();
// vytvoří objekt času
nocacheStr = "?" + now.getTime();
this.loadMovie("test.swf" + nocacheStr);
}
onClipEvent (enterFrame) {
// spustí kód až po tom co se začne .swf soubor nahrávat
if (this._url != _root._url) {
if (typeof start == "undefined") {
start = getTimer();
}
// startovní čas
if (this.getBytesLoaded() < this.getBytesTotal()) {

}
if (this.getBytesLoaded() == this.getBytesTotal()) {
// .swf soubor se nahrál, volá se metoda getkbps()
_root.bw_msg = "Current bandwidth = " + getkbps(start, this.getBytesTotal()) + " kbps";
_root.bw_meter._width = getkbps(start, this.getBytesTotal() / 10);
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Připojení k internetu bez OS — založil Matěj Andrle

Rychlost — založil Luckin

Rychlost — založil Zelenáč

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý