Online kreslenie v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Online kreslenie v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comOnline kreslenie v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Smokie0
Expert
22. 5. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,

mam taky malicky problem.
Mam vytvorenu aplikaciu/stranku (ako chcete), kde si uzivatel sam kresli zostavy plastovych okien.
Cele to prebieha v niekolkych krokoch, kde si najprv vyberie ci je to okno jednokridlove, dvojkridlove, potom v dalsom kroku do ktoreho smeru sa otvara a tak podobne. A ta aplikacia by mala to okno postupne v kazdom kroku podla dostupnych udajov vykreslovat.

Na generovanie obrazku je samostatny skript (ved ako inak) do ktoreho sa udaje dostavaju cez adresu v podobe implodovaneho pola (obrazok_gif.php?pole=0;1;2;0;2;3;4;5) a v nom sa potom pomocou tychto udajov vykresluje samotny obrazok.

Samotny problem spociva v tom, ze pokial chce uzivatel vidiet samotnu zmenu, ktora vznikla potvrdenim udajov v predoslom kroku, tak musi stranku refreshnut. Zmena sa sama od seba ukaze az v nasledujucom kroku. Bolo jedno ci bol <img> tag odkazujuci na obrazok_gif.php na zaciatku, alebo na konci stranky. Ako keby sa najprv vykonal kod v index.php a az po nom kod v obrazok_gif.php

Aby som nezabudol. Tie obrazky su vytvarane cez GD2. Neviem ci existuje aj ina metoda, ale ak ano, tak to uvadzam, aby nedoslo k nedorozumeniam.

Neviete mi poradit ako to odstranit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
22. 5. 2007   #2
-
0
-

Kod obrazku se logicky vykona ve chvili, kdy o nej klient zazada. To je obvykle po te, co je kompletne nacten HTML kod stranky a nacitaji se obrazky. S tim nic neudelas, pokud nechces ten obrazek manualne refreshovat, coz pomoci JS neni problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Smokie0
Expert
22. 5. 2007   #3
-
0
-

Obaval som sa toho. :) Vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 5. 2007   #4
-
0
-

A vubec - nemas lepsi to kreslit pomoci JS?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Smokie0
Expert
22. 5. 2007   #5
-
0
-

CommanderZ píše:#
# A vubec - nemas lepsi to kreslit pomoci JS?

Popravde ani som nevedel, ze nieco take je mozne. Javascriptom sa velmi nezaoberam, pouzivam ho iba na prkotiny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 5. 2007   #6
-
0
-

Nekde jsem to videl - proste misto toho obrazku pouzijes iframe a do nej cmaras predpripravene obdelniky(pruhledne gify) pomoci position-absolute. Take jsem ve favorites mival odkaz na knihovnu, ktera ti umoznila primo na obrazovku kresilt linky, ovaly, obdelniky, krivky... a vubec jsem nechapal jak je to udelane. A pak, driv nez jsem to stihl poradne nastudovat, tak jsem o ty favorites prisel (podleanej Firefox). To by bylo presne to co by jsi potreboval - server by generoval akorat souradnice a nemusel by se zatezovat generovanim obrazku, coz je cinnost dosti vypocetne narocna (i kdyz...ta okna si snad tisice lidi najednou objednavat nebudou)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
22. 5. 2007   #7
-
0
-

IMO by bylo nejlepsi udelat to pomoci flashe - ten se totiz, narozdil od JS, zobrazuje vsude stejne (i kdyz ani to neni uplna pravda..)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
22. 5. 2007   #8
-
0
-

CommanderZ píše:#
# Nekde jsem to videl - proste misto toho obrazku pouzijes iframe a do nej cmaras predpripravene obdelniky(pruhledne gify) pomoci position-absolute. Take jsem ve favorites mival odkaz na knihovnu, ktera ti umoznila primo na obrazovku kresilt linky, ovaly, obdelniky, krivky... a vubec jsem nechapal jak je to udelane. A pak, driv nez jsem to stihl poradne nastudovat, tak jsem o ty favorites prisel (podleanej Firefox). To by bylo presne to co by jsi potreboval - server by generoval akorat souradnice a nemusel by se zatezovat generovanim obrazku, coz je cinnost dosti vypocetne narocna (i kdyz...ta okna si snad tisice lidi najednou objednavat nebudou)

Najlepsie je, ze tu generovanie obrazkov okien sa bude pouzivat iba sem tam, ak sa nahodou objavi novy typ okna... Lebo ten vysledny obrazok sa potom uklada ako subor, takze sa da opakovane pouzivat. Ale ked to tak musi byt, tak to tak musi byt... :)

Asi to vyriesim cez refreshovanie pomocou JS, to bude asi najjednoduchsie.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

Podobná vlákna

Kreslenie do Canvas — založil lubo

Kreslenie krivky v canvase — založil audiotrack

XNA kreslenie ciar — založil Jimi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý