Problém s apachom asi – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s apachom asi – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s apachom asi – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlavo0
Newbie
22. 5. 2007   #1
-
0
-

zdravíčko... tak som pekne išiel krok za krokom podľa tohoto návodu http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2007011101
a po skončení inštalácie mám dva problémy, ktoré možno navzájom súvisia:

1.) pri spustení apachu mi vypisuje túto chybu PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_mysql.dll' - Invalid access to memory location.

2.) ak zadám tento kód, tak by mi malo vypísať po vložení mena užívateľa práve to zadané meno, lenže nič sa nedeje, tak nechápem:

<html>  

<form>
<input type=text name="uzivatel"><br><br>
<input type=submit value="submit data">
</form>
<?php
echo ($uzivatel);
?>
</html>


THX za každú radu =)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Reklama
Reklama
Nosko0
Stálý člen
22. 5. 2007   #2
-
0
-

To hlavo:
Problém číslo dva, skus to spustiť takto:



<html>
<form action="" method="post">
<input type=text name="uzivatel"><br><br>
<input type=submit value="submit data">
</form>
<?php
if(isset($_POST['uzivatel'])) //poslal form ?
echo ($_POST['uzivatel']);
else echo "Zadajte meno prosim";
?>
</html>

S tým prvým problémom ti moc nepomôžem, snáď niekto iný :)
Edit: Ináč ak sa ti nechce všetko manuálne inštalovať, resp nastavovať, tak si skús stiahnuť napr. EasyPHP, pár klikov a všetko pekne funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hlavo0
Newbie
22. 5. 2007   #3
-
0
-

To Nosko:díky moc už to ide =) ...bo nechápem hento som robil z knihy "Programujeme PHP profesiálne" z roku 2001. asi je už za zenitom.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Nosko0
Stálý člen
22. 5. 2007   #4
-
0
-

To hlavo:
No možno ešte nie je za zenitom :), ale ak sa nemýlim tak hento by malo fungovať tiež ale by si musel mať povolené používanie "globálnych premenných", na to stačí odkomentovanie jedého riadku v .ini súbore, ale štandardne je to vypnuté, takže asi preto ti to nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hlavo0
Newbie
22. 5. 2007   #5
-
0
-

To Nosko:
ktorý riadok myslíš?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Nosko0
Stálý člen
22. 5. 2007   #6
-
0
-

To hlavo:
subor: php.ini u mňa v .conf_files/
si vyhladaj riadok kde je len "register_globals = Off" a prepíš Off na On a bude fungovať aj tvoja verzia,
Ináč je to Off kvôli bezpečnosti, a hostingy ju majú tiež nastavenú na Off[ty s tým nič nespravíš] takže by som ti odporúčal písať namiesto $premenna radšej $_POST['premenna'], repektíve $_GET['premenna']

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hlavo0
Newbie
22. 5. 2007   #7
-
0
-

To Nosko:
jj už trochu chápem... díky moc za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
22. 5. 2007   #8
-
0
-

hlavo píše:#
# 1.) pri spustení apachu mi vypisuje túto chybu PHP Startup: Unable to load dynamic library ##uvozovka##C:/dev/prog/php5/ext/php_mysql.dll##uvozovka## - Invalid access to memory location.


A co restart OS? Nepomůže?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
22. 5. 2007   #9
-
0
-

To hlavo: anebo místo $_GET['neco'] a $_POST['neco'] můžeš použít i $_REQUEST['neco'] a nezalezi na tom, jestli máš ve formu method POST nebo GET

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
hlavo0
Newbie
23. 5. 2007   #10
-
0
-

To Zdeny:
nepomohol =(

To Mautinek:
díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
27. 5. 2007   #11
-
0
-

hlavo píše:#
# 1.) pri spustení apachu mi vypisuje túto chybu PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_mysql.dll' - Invalid access to memory location.



Řešení viz můj poslední komentář (27.05.2007 10:00:07) v článku http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2007011101.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
hlavo0
Newbie
27. 5. 2007   #12
-
0
-

Zdeny píše:#
#

hlavo píše:#
# 1.) pri spustení apachu mi vypisuje túto chybu PHP Startup: Unable to load dynamic library ##uvozovka##C:/dev/prog/php5/ext/php_mysql.dll##uvozovka## - Invalid access to memory location.

#
##
#Řešení viz můj poslední komentář (27.05.2007 10:00:07) v článku http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2007011101.



diky moc =) uz to ide normal... len sa chcem spytat, ze preco vydali novu verziu MySQL, ked este neni kompatibilna s kniznicami teda v podstate nedorobena?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I+I=I0
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
27. 5. 2007   #13
-
0
-

To hlavo: Chybka se vždycky najde, ale tady je spíše problém s knihovnami mysql, které jsou přiloženy u PHP. Teď nemám moc času, ale později se chci na to pořádně podívat. V každém případě aktuální konfigurace popsaná v článku je 100 % funkční.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 165 hostů

Podobná vlákna

Asi problem s apache triadem — založil da11niel

Asi chyba — založil Vítězslav Titl

Asi rekační system — založil da11niel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý