Preco mate taku blbu anketu? – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Preco mate taku blbu anketu? – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.comPreco mate taku blbu anketu? – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com

 

Grawp
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 5. 2007   #1
-
0
-

Máte už nainštalovaný nový Windows Vista?

preco ste tam dali to slovičko

?
a pre spestrenie ste tam mohli dat aj dalsie moznosti ako:
1. Mam BSD system (openBSD, PC-BSD, NetBSD, Gentoo+BSD, Debian+BSD......)
2. Mam Linux system (Debian, Gentoo, Mandriva, openSUSE, U/Ku/Xbuntu, Sabayon ....................)
3. Mam Solaris system (Solaris, openSolaris)
4. Nemam čo robit s peniazmi a open-source, ani GPL mi nič nehovorí, pripadne som donuteny pouzivat close-source soft kvoli tomu ze nikdo nenaportoval pre mna nevyhnutnu aplikaciu pre iný OS
4.1 Mam MacOS
4.2 Mam operačny system s iným zakladom (OS/2, OpenVMS,..................)
4.3 Milujem nestabilitu
4.3.1 Windows (XP, 98, 95, 2000 ....)
4.3.2 Som totalny blbec a mam Vistu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
23. 5. 2007   #2
-
0
-

Grawp píše:#
#

Máte už nainštalovaný nový Windows Vista?

preco ste tam dali to slovičko

?#
#a pre spestrenie ste tam mohli dat aj dalsie moznosti ako:#
#1. Mam BSD system (openBSD, PC-BSD, NetBSD, Gentoo+BSD, Debian+BSD......)#
#2. Mam Linux system (Debian, Gentoo, Mandriva, openSUSE, U/Ku/Xbuntu, Sabayon ....................)#
#3. Mam Solaris system (Solaris, openSolaris)#
#4. Nemam čo robit s peniazmi a open-source, ani GPL mi nič nehovorí, pripadne som donuteny pouzivat close-source soft kvoli tomu ze nikdo nenaportoval pre mna nevyhnutnu aplikaciu pre iný OS#
#4.1 Mam MacOS#
#4.2 Mam operačny system s iným zakladom (OS/2, OpenVMS,..................)#
#4.3 Milujem nestabilitu#
#4.3.1 Windows (XP, 98, 95, 2000 ....)#
#4.3.2 Som totalny blbec a mam Vistu

Slovicko "uz" je tam kvoli tomu, lebo je Vista nova a instaluje si ju velke mnozstvo ludi. To je cele. Nic viac za tym nehladaj.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
23. 5. 2007   #3
-
0
-

Je pravda, ze to TROSICKU zni, jako kdyby ji, drive nebo pozdeji, meli mit uplne vsichni...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Bednařík0
Super člen
23. 5. 2007   #4
-
0
-

Příští anketa by měla být:

Odinstalovali jste už Windows Vista?
1. ano
2. ne, ještě jim dávám šanci
3. nikdy jsem neinstaloval

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Jakub Jurových0
Stálý člen
23. 5. 2007   #5
-
0
-

Architekt píše:#
# Příští anketa by měla být:#
##
#Odinstalovali jste už Windows Vista?#
#1. ano#
#2. ne, ještě jim dávám šanci#
#3. nikdy jsem neinstaloval


Loool :D :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Petr Hartl0
Grafoman
23. 5. 2007   #6
-
0
-

vy máte starosti. osobně myslím, že autor ankety to nemyslel tak, že je to poviností všech, si nainstalovat Vistu - slovíčko sem, slovíčko tam...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
DeaLer+2
Hero
23. 5. 2007   #7
-
0
-

To Grawp: přidal bych ještě pár bodů
5. Mám blbý kecy
6. Jsem fanatik a totální blbec
7. Zbytečně obtěžuju své okolí
8. Nevím co je to Vista
9. Mám zcestné a stupidní informace
10. Mám rád pseudo-stabilitu

... je to furt dokola

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Ján Ivančík0
Stálý člen
23. 5. 2007   #8
-
0
-

To Architekt:tak toto je cool. ... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
,,Múdrosť je poznanie večných právd použiteľných v živote." ciceRo
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
23. 5. 2007   #9
-
0
-

Zelenáč píše:#
# Je pravda, ze to TROSICKU zni, jako kdyby ji, drive nebo pozdeji, meli mit uplne vsichni...


Stejně tomu tak bude (u většiny).


To DeaLer: tleskám :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Tommz.0
Stálý člen
23. 5. 2007   #10
-
0
-

To Grawp:
DeaLera si nevšímej :-) Na jeho pseudo-fanatičnost se dá časem zvyknout ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
23. 5. 2007   #11
-
0
-

To Zdeny: díky ... :)
To tommz9: muhaha ... ale jo, ať se podívá a dozví se něco o jemu podobných

Vždycky mě naštvou lidi, co o ostatních řikaj, že jsou blbci jen proto, že se jim nelíbí systém, který používají (resp. jeho výrobce) a přitom ho s největší pravděpodobností neviděli ani z rychlíku ... wtf

PS: pravda != můj názor, ale to někteří z vás nikdy nepochopí a budou mě označovat za fanatika, ale to je jedno ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Smokie0
Expert
23. 5. 2007   #12
-
0
-

tommz9 píše:#
# To Grawp:#
#DeaLera si nevšímej :-) Na jeho pseudo-fanatičnost se dá časem zvyknout ...

Ja s DeaLerom suhlasim. Grawpom nazor bol az prilis jednostrane zamerany a obmedzeny :)

EDIT: Juchuuu moj 200. prispevok :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Grawp
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
24. 5. 2007   #13
-
0
-

DeaLer píše:#
# To Grawp: přidal bych ještě pár bodů#
#5. Mám blbý kecy#
#6. Jsem fanatik a totální blbec#
#7. Zbytečně obtěžuju své okolí#
#8. Nevím co je to Vista#
#9. Mám zcestné a stupidní informace#
#10. Mám rád pseudo-stabilitu#
##
#... je to furt dokola


To DeaLer: -->
5. prečo si to myslíš?
6. som fanatik? možno. Som totálny blbec? málo pravdepodobné aj keď možné.
7. ano
8. je to operačný systém od Microsoftu.
9. toto by som chcel ece prediskutovat
10. tym si asi chcel povedat ze systemi na základe Linux, BSD atd. sú pseudostabilné

-->8.,9. Vista je operačný systém od Microsoftu, koncovému uživatelovi nie su poskytnuté zdrojové kódy (a to nehovorim o pravomoci legalne menit a dalej poskytovat upravenú verziu, atd. atd. atd............). človek teda nikdy nevie čo mu systém môže spraviť. Kedže je close-source je aj problem na nom rozbehat niektoré aplikácie, prípadne preň vyvíjať nové. Vista posiela M$ informácie co robite na pocitaci (ochrana prav medialnych suborov atd...). A to ze vista bezi len na certifikovanom hw je naozaj totalne smiesne. a navyse aj hw naroky su vysoké. za to opensource systemi bezia na takmer hocicom (aj na ipode mam napr Rockbox)
čo vista prinaša nové? 3D efekty su zname uz vemi davno takze tie nie,
čo nerináša: podporu pre ext2,3,4 reiserf, nic nové pre programatorov, a vlaste neprinasa vsetko co ma napadne

ja použivam openSUSE 10.2 a Kubuntu 7.04. Som len bezny user co neprogramuje a necita na hajzli zdrojové kódy jadra a aplikácii, pouzivam icq, pisem sprosti do fór, obcas nakreslim obrazok. Napriek tomu vidim rozdeil v tom ked je program opensource - zvacsa je lepsi ako naka komercna alternativa, rychlejsie sa rozvýja, mozete cast z nej pouzit aj vo svojich aplikaciach ked ste programator. a jednoducho UNIX-like systemi su ovela krajsie ako dos,windows... , naprikald taky udev, KDE, atd.
A este som nemal jediný pád systému,jako celku, zeby som musel restartovat comp.
raz za dlhý cas mi padne v opensuse aplikacia zabezpecujúca "start panel" - kicker sa tusim vola. ale hnedsa spusti sama od znova a inac nic, a aj tato chyba bude skoro opravena dufam

a ze som jednostranne zamerany? praveze nie. To jednostranne to asi myslite tak ze windows je na jednej strane a ostatne os su na druhej?
a XP pouzivam v skole, s Linux-distribuciami and BSD-distribuciami sa neda anilen zrovnavat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
24. 5. 2007   #14
-
0
-

To Grawp:
5., 6. prostě to tak vypadá a ani tvůj poslední příspěvek mě toho dojmu nezbavil, ale třeba se mýlím a jsi velice inteligentní a jen nevíš, co vlastně děláš

8., 9. Windows Vista je operační systém určený pro běžné uživatele a podle toho je musíš taky hodnotit (pokud chceš systém pro IT profíky, počkej si na Server 2008). Je jim úplně jedno, že k tomu nemaj zdrojáky.

Vista neodesílá žádné informace o tom, co děláte na PC, ale pouze informace o aktivaci (IP adresa, verze systému, atp.), pokud je nutné později odeslat nějaké informace, děje se tak vždy s povolením uživatele. Je to ověřené ... nikdo s pomocí žádného monitorovacího systému nezachytil nějaký nepovolený přenos informací samotným systémem.

Ano, tvé informace jsou směšné, Vista samozřejmě běží i na necertifikovaném HW ... u 32bit verze stačí kliknout na jediný tlačítko, u 64bit verze je to kvůli bezpečnosti zakázané, ale dá se to obejít. Nikomu to nedoporučuju, certifikovaný HW/ovladače nemají problém se stabilitou a nezpůsobují pády systému (které jsou poté chybně přisuzovány OS Windows).

HW nároky, další bublina. V minimální konfiguraci se dá s Vistou pracovat už na CPU 800MHz, 512MB RAM, 20GB HDD a na grafičce s podporou rozlišení 800 x 600. Systémové prostředky samozřejmě využívá mnohem šetrněji než XP.

Novinky, je jich mnoho, ale BFU a neznalí uživatelé je na první pohled uvidí jen těžko, o tom se tu rozepisovat nebudu, na netu je mnoho článků i přednášek. Jen k tomu 3D, nic inovativního to samozřejmě není, ale je to postavené na jiné technologii než třeba Beryl. Přitom je nesmysl stěžovat si na vysoké nároky Aera, protože se automaticky vypne, pokud je grafická karta potřeba k něčemu jinému (např. hra). Ve spojením s WPF (velmi inovativní technologie) přináší i vývojařům mnoho nových možností (viz. můj článek, který tuto technologii stručně popisuje).

Ext2,3,4 reiserf - nedělej si ze mě srandu, jsou to skvělý souborový systémy, ale konkurenční a MS je komerční společnost ... na to je nunté brát ohled, nebo můžeš jít jinam, ale nestěžuj si a nenadávej.

K tomu zbytku se nebudu vyjadřovat, je to subjektivní a omezené. Jen snad, že OpenSuSE je má oblíbená distribuce. Píšeš, že se to nedá srovnávat, ale přesto to děláš, i když je to pravda ... oba systémy jsou zaměřené na jiné skupiny uživatelů a proto nemá Linux šanci prorazit mezi domácími uživateli (nepřináší jim to co potřebují). Já netvrdím Windows je nejlepší, Linux je špatnej. Obě platformy jsou v něčem dobré, ale pro běžného uživatele (mno i pro mnoho zkušených profíků) je a ještě nějakou dobu bude lepší platforma spolčenosti MS (a teď nejde jen o operační systém).

10. ano, přesně to jsem chtěl říct ... tyto systémy se jeví jako stabilní, ale pouze na kvalitním podporovaném HW, na ostatním to nejspíš vůbec nerozběháš, takže svou nestabilitu ani nemohou projevit, narozdíl od Windows

PS: ještě jsem nezažil jediný pád systému Windows, který by byl způsoben něčím jiným než chybou uživatele, HW nebo ovladačů :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter D.0
Expert
25. 5. 2007   #15
-
0
-

tie dlhe topiky som už ani nečital, kecy :D
to slovo už mu tam pride dobre. Znie to oveľa vtipnejšie.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
25. 5. 2007   #16
-
0
-

Fuj, kdo to má číst?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
DeaLer+2
Hero
25. 5. 2007   #17
-
0
-

To Frosty: hele, nech si to ... dyť je to krása ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
janc10
Návštěvník
25. 5. 2007   #18
-
0
-

ja si myslim ze aj ked vista nie je moc dobra, tak predsa len ju bude mat nakoniec takmer kazdy. Ale je to skor len politika Microsoftu, do vsetkych novych pc zacnu dr*at vistu (no ved to uz aj robia), a Win XP prestanu dodavat a neskor ho uplne prestanu predavat. Vela ludi ktory kupia nove pocitace su amatery a nevedia ani co je OS, takze ked su kupi nejaky clovek novy pocitac tak bude pracovat na systeme ktory mu Microsoft strci popod nos. Ale to som asi nepovedal nic nove a prekvapive :-D
Ale par service packov ju dokaze opravit, ved ziadne operacne systemy neboli hned uzasne dokonale, len je trochu smutne ze nedaju moc ludom na vyber ked im naserviruju to co sa im paci a co im prinesie dalsie $.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
25. 5. 2007   #19
-
0
-

To janc1: promiň, ale to, že vista bude použitelná až po prvním sp je další nesmysl

Zkuste se na to alespoň chvíli dívat objektivně a podívat se na Vistu jako BFU. To je to tak těžké, nebo proč furt Vistu hodnotíte jako systém pro profíky?

PS: je celkem zajímavý, jak rychle se mezi lidma takový fámy usaděj ... ještě dřív, než vůbec systém spatří světlo světa ... nedostatek informací a vlastních zkušeností dělá divy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 5. 2007   #20
-
0
-

Já osobně bych asi bez Windowsů "nepřežil". Jsem něco mezi standartním uživatelem a mírně pokročilým uživatelem. Windows mi dokáže nabídnout vše. Co podporuje Linux? OpenGL? Windows ne? SDL? Po přidání knihovny taky. Narozdíl od Linuxu, kdetrý samozřejmě nemůže podporovat Win32 API či DirectX. Mě osobně Windows nespadl ani jednou, a to mi jely non-stop přes dva roky.

Osobně musím s DeaLerem souhlasit. Na Vistě se mi však nelíbí jedna věc. Podle mě až přehnané HW nároky a to je jen OS. 256mb RAMky ještě žijí, 512mb se taky vyrábí a aby se mi na nich Vista rozhodla sekat, to radši zůstanu u XP.

Ano, je pravda, že některý aktulizace windows umrtví samo. Například SP3 pro XP byl časovaná bomba.

Tím, že Windows je close-source. Ok, tak to otevřem, ale kdo to pak koupí?! To je stejný, jak kdybyste od výrobců her chtěly, aby vyházely do světa své zdrojové kódy.

Nedokážu si představit, že moje babička, která se už těžce seznamovala s XP, by se měla seznamovat ještě s konzolí Linuxu. To už radši ji neobeznámím s PC.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 5. 2007   #21
-
0
-

To janc1: Aha. Takže co myslíš? Dáme novéme uživately Linux, na kterým nerozjede snad jediný program a na vše bude muset hledat náhrady? Ano a ještě ho začneme učit s tím, jak pak ten program vůbec spustit. Win jsou ohodně lehčí na ovládání, než Linuxi. Je možný (tak velký obzor nemám), že už jsou Linux verze Windowsu, ale kdo pak se po kom opičí? Na Linuxu jsou jen více pokročilý uživatelé. Tak či onak, množství programů pracujících pod Win je mnohem větší. Dokud to tak bude, Tučnák nikdy neproskočí skrze okno

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
DeaLer+2
Hero
25. 5. 2007   #22
-
0
-

To survik1: o ty HW nároky se skutečně nemusíš bát ... není tomu tak jako u předchozích systémů, minimální konfigurace je prostě ta, na které se se systémem dá běžně pracovat a ne, že ho tam rozchodíš a konec (tak tomu bylo i u XP ... 64MB RAM)

PS: linux už není jen příkazová řádka, existuje celkem přátelské distribuce (např. Ubuntu, SuSE, Mandriva)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
janc10
Návštěvník
25. 5. 2007   #23
-
0
-

ja som neotvaral znamu temu Windows vs. Linux (o linuxe som nenapisal ani riadok), s tym uplne suhlasim s tebou survik1, bolo to len o tom ako microsoft vnucuje uzivatelom konkretnu verziu Windowsu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
25. 5. 2007   #24
-
0
-

To janc1: nj, princip komerce ... tak je to všude, nejen v IT

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
26. 5. 2007   #25
-
0
-

janc1 píše:#
# bolo to len o tom ako microsoft vnucuje uzivatelom konkretnu verziu Windowsu.



Microsoft je nejhorší! Je největším zlem! Lidi, proberte se, vžyť to je normální business, není na tom nic špatného. Copak Vám nikdo nevnucuje nejnovější Tatranky nebo bramborové lupínky? Když ty super oříškové Tatranky nechci, tak si je zkrátka nekoupím a nekecám o tom, i když je reklam plno.

Proč to nemůže takto fungovat i tady? Aha, už vím, někdo používá super systém jménem XYZ a štve ho, že je Windows mnohem lepší, s výbornou podporou hardwaru a dokonalým softwarem. Tak to už z principu a ubohosti je zajisté důvod špinit Visty, i když je většina zatím viděla maximálně přepálený u kámoše, na 5 let staré mašině. A každý se bude divit a hlavně nadávat, jak je ten nový OS náročný. Vžyť náročnost je pochopitelná, a bylo to tak u všech evolučních verzí Windows, tak o co jde? Chcete něco nového a snad i lepšího? Upgradujte své staré PC, nebo mlčte a buďte spokojeni, že Vám jede cracklá verze XP, protože s Vistami a jejich titl-bits to už tak snadné mít nebudete.

Snad v žádné diskuzi jsem nikdy neviděl uživatele Windows, který by kritizoval alternativní OS, ale naopak to je vidět neustále. Čím to? Že by nějaký komplex z minority? Mám rád Windows, ale používám i Linux. Také mám rád rozumné, inteligentní a hlavně nezakomplexované Linuxáře, kteří na každém kroku nemají nutnost si něco dokazovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
Smokie0
Expert
26. 5. 2007   #26
-
0
-

Vcera som si prvykrat nainstaloval Vistu a zatial to vyzera ohromne, az som prekvapeny :)

Zatial jediny trvaly problem, ktory s nimi mam je, ze plno veci, resp nastaveni, je inde ako v XP a tak mam miestami pocit, ze robim v uplne inom systeme (napr Linuxe; dokonca som sa pristihol ako rozmyslam ci sa mi podari rozbehat NHL 2006 kvoli directx)

Vcera som mal este jeden problem a to, ze sa mi po prebudeni zo stand by nepodarilo prihlasit na account, pretoze proste nebralo heslo a ked som ho resetoval, tak ma do systemu nepustilo pretoze BOOTCHDR is compressed (tym slovom v kapitalkach si nie som isty, ale bolo to nieco podobne) a to mohlo suvisiet s tym, ze som urobil kompresiu C:/ pretoze mi tam Vista po nainstalovani nechala len 300 MB.
Takze som Vistu musel dnes rano preinstalovat a cuduj sa svete, teraz mi na tom disku nechala Vista okolo 1,1GB. Sranda.

Ale inak sa nemam zatial na co stazovat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
26. 5. 2007   #27
-
0
-

To Smokie: hh, zajímavý ... to máš legal nebo crack (může způsobovat problémy)?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Smokie0
Expert
26. 5. 2007   #28
-
0
-

DeaLer píše:#
# To Smokie: hh, zajímavý ... to máš legal nebo crack (může způsobovat problémy)?

Je to cracknute, ale plne aktivovane a bez serioveho cisla...samozrejme mam to len na vyskusanie a po jednom, dvoch dnoch znova nainstalujem kupene XPcko a DVD s Vistou ritualne poskrabem, rozlamem a kazdy kusok odhodim na inu svetovu stranu. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr Hartl0
Grafoman
26. 5. 2007   #29
-
0
-

to já CD s ilegálním obsahem rovnou jím a pak týden nekadím :D :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rozčilovat se znamená ničit si zdraví pro blbost jiných!
DeaLer+2
Hero
26. 5. 2007   #30
-
0
-

To Grawp: Pokud jde o bod 10, tak je to prostý. Už ze samotné logiky operačních systémů vyplývá to, že je jejich stabilita zcela závislá na kvalitě hw a ovladačů. Pokud je nějaká z těchto částí nekvalitní/vadná, operační systém s tím nemůže nic dělat a prostě bude nestabilní. Linux a jemu podobné systémy mají bohužel tu smůlu, že je na podobném HW s nekvalitními ovladači pravděpodobně nerozběháš a proto se ve výsledku jeví jako velice stabilní. Pokud nesouhlasíš, je to opět způsobené neznalostí ... doporučuji přednášku http://avc.sh.cvut.cz/archiv/index.php?id=1041&rid=384&offset=0&select=MS%20FEST.

Pokud jde o ten zbytek, co jsi tady napsal, k čemu to běžnému neználému uživateli bude? K čemu bude babičce plně customizovatelné GUI? K čemu jí bude možnost, mít linux v letadle? Když už jde o ten GUI, tak si troufám tvrdit, že pro běžného uživatele je mnohem lepší GNOME.

Vůbec se nesnaž srovnávat Beryl a Aero, je to oboje úplně o něčem jiným ... to video je toho zářným příkladem. Zapneš Beryl a vidíš krásný grafický efekty, ale je jich strašně hodně, je to přeplácaný a po čase se na to nedá koukat. V praxi ti pak nezbývá nic jinýho, než to vypnout nebo překopat konfiguraci (opět nic pro běžného uživatele), protože to už jen obtěžuje. Naproti tomu Aero je stavěné pro běžné uživatele (jako celý systém), je čisté, těžko se tedy okouká a ničím neobtěžuje.

PS: už dlouho jsem nenarazil na konstruktivní diskuzi na toto téma, tak doufám, že se to tu nezvrhne ve sprostej flame

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Grawp
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 5. 2007   #31
-
0
-

To DeaLer: OK myslím si že by to tu bolo dobré ukončiť. už sa to tu začalo zvrhávať. A s tym berylom som to myslel tak ze dokáže viac ako aero. ale máš pravdu že veľa efektov je nanič. Ja mam zapnute len to ze ked ukazem v taskbare na okno tak mi zobrazí jeho náhľad a ece využívam tú vec čo zmenší okná a usporiada ich na obrazovku, uzivatel si na jedno klikne a secko sa mu hodí do povodneho stavu akurat ze bude ktivne to okno na ktore som si klikol. ale to je tusim povodny napad od applu, ani nie M$ ani opensource comunity. ale nevem to presne! takze za toto ma nemusite odsudzovat ak som sa pomylil.

a zas k 10. : AMD (procáky, nie ati(grafiky, chipsety)), nVIDIA ,( a v buducnosti dufam ze aj ATi) majú kvalitnéeeeeee HW aj ovládače (niektoré tušim rovno implementované v jadre). Teraz iba už čakam kedy daju nvidia aj grafické drivre pod nejaku opensource licenciu (no či sú alebo nie pod nakou opensource tak su považované za jedny z najkvalitnejších (nie jak ati)).

A prišiel som na to, že ked som sa donedávna považoval za bežného usera asi som sa mýlil. Ale čo teda som? programátor (zatial) nie, ale Windows by mi už tiež nestačil bo ani s ipodom by som tam už nemohol robiť a cygwin by zďaleka nestačil. ja potrebujem hlane moznost stiahnut zdrojáky, dokumentáciu a veľa knižníc, programy ako tor, privoxy atd. a na windows by ani neboli peniaze, sak kdo by uz platil 3000+ nieco SK?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
27. 5. 2007   #32
-
0
-

survik1 píše:#
# To janc1: Aha. Takže co myslíš? Dáme novéme uživately Linux, na kterým nerozjede snad jediný program a na vše bude muset hledat náhrady? Ano a ještě ho začneme učit s tím, jak pak ten program vůbec spustit. Win jsou ohodně lehčí na ovládání, než Linuxi. Je možný (tak velký obzor nemám), že už jsou Linux verze Windowsu, ale kdo pak se po kom opičí? Na Linuxu jsou jen více pokročilý uživatelé. Tak či onak, množství programů pracujících pod Win je mnohem větší. Dokud to tak bude, Tučnák nikdy neproskočí skrze okno


Vžij se do role člověka, který je odchovaný třeba na takovém Ubuntu a najednou mu šoupneš do počítače Wokna.. Dost pochybuju, že se mu bude zdát ovládání jednoduší! Samosřejmě, že na svém novém úžasném systému nespustí jediný (linuxácký) program a bude za ně muset složitě hledat náhrady (žádný "apt-get install firefox"..) a co víc, bude muset za tyto programy, které jsou často značně nepoužitelné vzhledem k tomu, že je dělají pseudoprogramátoři v nějakém hybridním jazyce, platit obrovské peníze.. Místo Writeru si bude moct po instalaci vesele psát maximálně tak v poznámkovém bloku, surfuvat po Internetu v moderním prohlížeči Internet Explorer 4 a upravovat fotky v malování.. Místo nabídky "Aplikace", obsahující zástupce pečlivě rozdělené do několika přehledných kategorií, (možná) najde po kliknutí na výmluvný nápis "Start" menu "Programy" s nicneříkajícímy názvy firem, které ony úžasné aplikace vyrobily a také si za ně nechaly řádně zaplatit..
Daleko větší problém už ale bude mít daný uživatel s vypnutím svého drahocenného PC.. Zřejmě bude zcela marně hledat onu známou ikonu znázorňující vypnutí, která se nachází úplně všude, od mikrovlnek po dálkové ovladače.. Nakonec mu nezbyde nic jiného, než PC vytáhnout ze zásuvky, aby měl do 10 minut opět svůj starý operační systém plně vybavený a připravený k použití..

To DeaLer: Vždycky jsem si myslel, že ovladače jsou součástí OS ?!
Je pravda, že srovnávat Beryl a Aero nemá vůbec cenu... Aero prostě žádné efekty nemá! A netvrď mi, že umírnit Beryl zvládně jen pokročilý uživatel; beryl-manager je jednak naprosto přehledný a díky ikonám zvládne těch několik čtverečků zaškrtat i neanglicky mluvící BFU..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
27. 5. 2007   #33
-
0
-

To Zdeny: Zkus se nějakému Woknaři jen zmínit o Linuxu a uvídíš, jak na něj začne nadávat ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
27. 5. 2007   #34
-
0
-

To Grawp: nevím, proč sem jako HW předhazuješ procesory a grafičky (i když i tam je někdy příčina problému), jsou tu i další věci, který snadno zapříčiněj nestabilitu OS (ramky, chlazení, case, atp.)

To Zelenáč: Ne, ovladače jsou doplňky OS a pokud jsou nestabilní, je nestabilní i systém. Jistě, že aero má efekty ... to seš tak slepej, žes to nepoznal :) Já netvrdím, že to BFU nezvládne, ale že to nemá zapotřebí a jen ho to obtěžuje.

PS: takovej pseudoprogramátor může klidně zprasit aplikaci i v čistém C++ a ani si za to nemusí nechat zaplatit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
sn3d0
Věrný člen
27. 5. 2007   #35
-
0
-

Jezis co tu riesite? Tuto temu este nikdy nikto nevyriesil tak preco si myslite ze sa to podary prave vam? OS ako OS.. ci Linux alebo Windows.. kazdy pouziva to co mu vyhovuje... DeaLer, Zelenac, Grawp kaslite na to.. Je pravda ze ta anketa bola M$ zamerana.. ale bola o M$. Nabuduce ked tam bude anketa ci ste si nainstalovali noveho Ubuntaka, tak tam snad nedbudu odpovede typu: 1 pouzivam XP, 2 pouzivam VISTu atd.. hlavne kliiiiiiiiiiidek..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
DeaLer+2
Hero
27. 5. 2007   #36
-
0
-

To sn3d: jj, nesnažíme se tu nic vyřešit, ale jen odstranit informační nedostatky ... každý z nás jich má mnoho

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Smokie0
Expert
27. 5. 2007   #37
-
0
-

Zelenáč píše:#
#

survik1 píše:#
# To janc1: Aha. Takže co myslíš? Dáme novéme uživately Linux, na kterým nerozjede snad jediný program a na vše bude muset hledat náhrady? Ano a ještě ho začneme učit s tím, jak pak ten program vůbec spustit. Win jsou ohodně lehčí na ovládání, než Linuxi. Je možný (tak velký obzor nemám), že už jsou Linux verze Windowsu, ale kdo pak se po kom opičí? Na Linuxu jsou jen více pokročilý uživatelé. Tak či onak, množství programů pracujících pod Win je mnohem větší. Dokud to tak bude, Tučnák nikdy neproskočí skrze okno

#
#Vžij se do role člověka, který je odchovaný třeba na takovém Ubuntu a najednou mu šoupneš do počítače Wokna.. Dost pochybuju, že se mu bude zdát ovládání jednoduší! Samosřejmě, že na svém novém úžasném systému nespustí jediný (linuxácký) program a bude za ně muset složitě hledat náhrady (žádný "apt-get install firefox"..) a co víc, bude muset za tyto programy, které jsou často značně nepoužitelné vzhledem k tomu, že je dělají pseudoprogramátoři v nějakém hybridním jazyce, platit obrovské peníze.. Místo Writeru si bude moct po instalaci vesele psát maximálně tak v poznámkovém bloku, surfuvat po Internetu v moderním prohlížeči Internet Explorer 4 a upravovat fotky v malování.. Místo nabídky "Aplikace", obsahující zástupce pečlivě rozdělené do několika přehledných kategorií, (možná) najde po kliknutí na výmluvný nápis "Start" menu "Programy" s nicneříkajícímy názvy firem, které ony úžasné aplikace vyrobily a také si za ně nechaly řádně zaplatit..#
#Daleko větší problém už ale bude mít daný uživatel s vypnutím svého drahocenného PC.. Zřejmě bude zcela marně hledat onu známou ikonu znázorňující vypnutí, která se nachází úplně všude, od mikrovlnek po dálkové ovladače.. Nakonec mu nezbyde nic jiného, než PC vytáhnout ze zásuvky, aby měl do 10 minut opět svůj starý operační systém plně vybavený a připravený k použití..#
##
#To DeaLer: Vždycky jsem si myslel, že ovladače jsou součástí OS ?!#
#Je pravda, že srovnávat Beryl a Aero nemá vůbec cenu... Aero prostě žádné efekty nemá! A netvrď mi, že umírnit Beryl zvládně jen pokročilý uživatel; beryl-manager je jednak naprosto přehledný a díky ikonám zvládne těch několik čtverečků zaškrtat i neanglicky mluvící BFU..

Ty si zaspal v roku 1995 a prebudil sa az teraz? Lebo inak nechapem ako si mohol napisat to co si napisal. :) No flame

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
27. 5. 2007   #38
-
0
-

To Smokie: Mno tak plomiň, v XPčkách je IE6 (-:
To DeaLer: Asi bych měl méně času trávit před monitorem, případně si kopit lepší mikroskop... Ať koukám jak koukám, žádný efekty nevidim =)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
27. 5. 2007   #39
-
0
-

To Zelenáč: OMG ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Smokie0
Expert
28. 5. 2007   #40
-
0
-

DeaLer píše:#
# To Smokie: hh, zajímavý ... to máš legal nebo crack (může způsobovat problémy)?

Prisiel som na dalsich par problemov.
1) Aj napriek tomu, ze IE a WMP nie su nikde nastavene ako defaultne programy, tak pri kliknuti na odkaz napr. v ICQ sa zacne automaticky spustat v IE a po kliknuti na odkaz na medialny subor na internete sa zacne automaticky spustat WMP, aj napriek tomu, ze je ako default nastaveny napr. Winamp, ktory sa po kliknuti na odkaz pri otazke ci ulozit alebo spustit nachadza v ponuke ako defaultny.
2) Neviem ho nijak raz donutit, aby nevypinal monitor, alebo neviem co robil, ked zatvorim notebook. V momente ked ho sklopim, tak sa monitor vypne a Vista zacne neviem co robit... Raz sa mi ho takto podarilo uviest do spanku, ale iba raz... Snad to vyriesia zaplaty.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
28. 5. 2007   #41
-
0
-

1) U ICQ je to celkem známá věc, jeho odkazy nespouštěj webový stránky, ale přímo IE, kterýmu jako parametr předávaj adresu. U toho WMP je to zajímavý, asi nějakej konflikt ... ještě jsem se s tím nesetkal.
2) To, co bude dělat po zavření displaye je věc nastavení napájení, zkontroluj si to. Třeba si ten režim spánku předtím vyvolal jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Smokie0
Expert
28. 5. 2007   #42
-
0
-

DeaLer píše:#
# 1) U ICQ je to celkem známá věc, jeho odkazy nespouštěj webový stránky, ale přímo IE, kterýmu jako parametr předávaj adresu. U toho WMP je to zajímavý, asi nějakej konflikt ... ještě jsem se s tím nesetkal.#
#2) To, co bude dělat po zavření displaye je věc nastavení napájení, zkontroluj si to. Třeba si ten režim spánku předtím vyvolal jinak.

2) Vtip je v tom, ze v nastaveni napajania je nastavene aby pri zavreti displaya nerobil vobec nic. Tak som to mal nastavene v XP a robilo to presne to co malo, teda nic. Len Vista si robi po svojom...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
28. 5. 2007   #43
-
0
-

A co teda vlastně dělá, když nemá dělat nic ... vypne display? nebo teda přejde do úsporného režimu nebo režimu spánku? pokud nic takovýho nemáš nastavený a zavřeš display, tak je celkem pravděpodobné, že bude provádět nějaké operace, na které není čas, když u toho sedíš (třeba indexování disku, atp.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Smokie0
Expert
28. 5. 2007   #44
-
0
-

DeaLer píše:#
# A co teda vlastně dělá, když nemá dělat nic ... vypne display? nebo teda přejde do úsporného režimu nebo režimu spánku? pokud nic takovýho nemáš nastavený a zavřeš display, tak je celkem pravděpodobné, že bude provádět nějaké operace, na které není čas, když u toho sedíš (třeba indexování disku, atp.)

Vypne display a dalej tazko povedat co robi, ked nevidim co robi... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
28. 5. 2007   #45
-
0
-

JJ, tak to bude ono, provadí operace, které by jinak zpomalovali chod PC, jako např. zmíněné indexování disku apod. Dá se to vypnout a ve výsledku nemusí dělat prakticky nic, ale neptej se mě kde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Smokie0
Expert
28. 5. 2007   #46
-
0
-

DeaLer píše:#
# JJ, tak to bude ono, provadí operace, které by jinak zpomalovali chod PC, jako např. zmíněné indexování disku apod. Dá se to vypnout a ve výsledku nemusí dělat prakticky nic, ale neptej se mě kde.

Ale problem je v tom, ze vypne display, aj ked ho vypnut nema a co je horsie, ani ho potom spat nezapne ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #47
-
0
-

T

Architekt píše:#
# Příští anketa by měla být:#
##
#Odinstalovali jste už Windows Vista?#
#1. ano#
#2. ne, ještě jim dávám šanci#
#3. nikdy jsem neinstaloval


Na místě by spíše bylo:
Máte už Vistu?

A) NIKDY!
B) NIKDY!
C) NIKDY!
D) Co máte všichni proti Windows?/ Já používám Internet Explorer.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
8. 6. 2007   #48
-
0
-

lol

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #49
-
0
-

Ale ne, já nic moc proti Woknům nemám, používám je cca 10 let a už jsem si tak navykl na jejich chování, že bych neměnil -> stačí tak jednou za rok reinstalovat a může se jet odznova. Jenom mi pořád neleze na mozek, jak někdo může chtít 10 000 za program, jehož alternativa, a to dosti obstojná alternativa (čistokrevní linuxáři by řekli "výrazně lepší alternativa") může být nabízena zdarma.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
8. 6. 2007   #50
-
0
-

To Garret Raziel: jednoduchá odpověď ... komerce je komerce a každý se musí nějak živit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #51
-
0
-

Tak by to mohli pořešit tak, jak je to s linuxově zaměřenou částí nebe. Platit se bude jenom za bonus programy a za podporu. Ale to je asi jenom zbožné přání...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
8. 6. 2007   #52
-
0
-

To Garret Raziel: to je, protože by ta podpora musela bejt hodně drahá, aby uživila velkou komerční společnost

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #53
-
0
-

BTW to, že 10 let používám Widle neznamená, že jsem hluchý vůči linuxu... Doteď romaticky vzpomínám na první setkání s Knoppixem, na jarní radovánky se Slaxem a na druhoharddiskový doteďtrvající románek se SuSEckama. Akorát... akorát že jsem hráč PC her. A to extrémní.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
8. 6. 2007   #54
-
0
-

To Garret Raziel: tak to jsme na tom podobně ... sice nejsem extrémní hráč, ale několikahodinovou pařbou CS:S, CoD2 nebo podobných rozhodně nepohrdnu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #55
-
0
-

Přesně tak, nebudu se pokoušet rozjet ty spousty těch legálně zakoupených her (mezi špičky patří třeba sběratelská edice Oblivionu, CoD2, Thief III (look at my avatar) či CS:1.6) na nějakym "emulátoru" v linuxu, když mi jedou sotva ve Woknech, na ktery jsou určeny (některé ani tady ne - už cca čtvrt roku řeším, že mi nejede Steam - což je docela problém).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Jan Bednařík0
Super člen
10. 6. 2007   #56
-
0
-

Co třeba si nainstalovat Windows i Linux a Windows zapínat jen na paření? Ale co, já taky jedu furt na Windows kvůli Photoshopu :p

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Marek0
Duch
10. 6. 2007   #57
-
0
-

To Zelenáč: No takova je strategie mrkvosoftu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
:+]
Jan Sedlák0
Expert
10. 6. 2007   #58
-
0
-

To Architekt: Však to taky takhle dělám. Mám distro SuSE 10.1. Ale vzhledem k tomu, že pařím docela často a když programuju, chci programovat pro Wokna, nezapínám Linux zas tak často, jak bych si přál...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
10. 6. 2007   #59
-
0
-

To Garret Raziel: tak to se spíš vyplatí VPC nebo VMware

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
10. 6. 2007   #60
-
0
-

To DeaLer: Mě stačí live distribuce Slax. Mě se zdá, že to emulovany není tak dobry. A asi to nebude jenom pocit...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
11. 6. 2007   #61
-
0
-

Architekt píše:#
# Co třeba si nainstalovat Windows i Linux a Windows zapínat jen na paření? Ale co, já taky jedu furt na Windows kvůli Photoshopu :p


Přesně takhle to dělám.. A jelikož "nepařim" zas tak moc často, plně mě to vyhovuje..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
11. 6. 2007   #62
-
0
-

Garret Raziel p??e:#
# Ale ne, j? nic moc proti Wokn?m nem?m, pou??v?m je cca 10 let a u? jsem si tak navykl na jejich chov?n?, ?e bych nem?nil -> sta?? tak jednou za rok reinstalovat a m??e se jet odznova. Jenom mi po??d neleze na mozek, jak n?kdo m??e cht?t 10 000 za program, jeho? alternativa, a to dosti obstojn? alternativa (?istokrevn? linux??i by ?ekli "v?razn? lep?? alternativa") m??e b?t nab?zena zdarma.

Windows XP a Vista stoji okolo 3500 - 4000 korun ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
11. 6. 2007   #63
-
0
-

To Smokie: v OEM licenci

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
11. 6. 2007   #64
-
0
-

Visty stoji v OEM 2320 ve verzi Home Basic a ve verzi Home Premium ani ne 3000. XP stoji temer to same.

http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?bpath=Software%5COpera%C4%8Dn%C3%AD+syst%C3%A9my

To Smikie: Taky mi nejde do hlavy, proc si ta parta lidi za tech nekolik let prace necha platit. Fakt to nechapu, je to proste divny...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
DeaLer+2
Hero
11. 6. 2007   #65
-
0
-

To CommanderZ: taky tomu nerozumím ... dyť já taky programuju pod mostem a nemám nejmenší problémy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedl0
Expert
11. 6. 2007   #66
-
0
-

To CommanderZ: Ne, ?e bych nech?pal, ?e si za to cht?j? zaplatit. M? je sp?? divn?, ?e za to Linux??i platit necht?j?. Aktu?ln? Kernel m? n?co kolem ?esti mili?n? ??dk?...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
11. 6. 2007   #67
-
0
-

To Garret Raziel: tohle zbo??uju, jak si n?kte?? myslej, ?e opensource v?voja?i d?laj v naprost? v?t?in? pro z?bavu, pro dobro ostatn?ch nebo dokonce pro dobro sv?ta ... a? na ?estn? v?jimky je v pozad? v?dy vidina n?jak?ho zisku, komerce je v?ude a nikdo s t?m nem??e nic ud?lat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
11. 6. 2007   #68
-
0
-

To DeaLer: Nikdy jsem neřekl, že os vývojáři jednou pro dobro srdce. Naopak jsem zo zpochybnil. Pokud to vyznělo naopak, moje chyba. To by ani nebylo normální. Pokud někdo stráví tři týdny/měsíce/roky nad programování nějaké hovadiny, samozřejmě, že by za to chtěl odměnu. Ale myslím taky, že s takovouhle taktikou žádnou odměnu nedostanou. 75% linuxářu mají Linux stáhnut zadarmo z webu. Mi řekni, jak na tomhle můžou vydělávat? Ale to samozřejmě neznamená, že kdyby byl Linux jenom za peníze, tak bych si ho koupil. Naopak, kdyby byl Linux za peníze, v životě bych na něho nešáhl. Neměl bych už téměř důvod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Jan Sedl0
Expert
11. 6. 2007   #69
-
0
-

Vlastn? jak te? p?em??l?m, tak je p?ece jenom trochu dob?e, ?e m?me jeden (linux??i, vlastn? v?ichni un*x-like prominou), monopolitn? opera?n? syst?m. Kdybych si p?edstavil, ?e by existovali t?eba dva, na sob? nez?visl?, sice by si konkurovali-ceny by ?li dol? a kvalita potenci?ln? nahoru, ale jak by to potom bylo t?eba s podporou softwaru/hardwaru, si neum?m p?edstavit. Vid?m ty ?l?nky: Intel prodal sv? ovlada?e pouze SuperOS! ATI bude vyr?b?t karty pouze na Windows! Vych?z? nov? Firefox, omezena SuperOS platforma! Kdyby oba dva t?eba pou??vali jinej souborovej syst?m... jin? form?ty... To by bylo ?patny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
11. 6. 2007   #70
-
0
-

To Garret Raziel: zisky nemus?? m?t jen z prodeje produktu, m??e to b?t taky reklama nebo dotace/sponzorsk? dary ... na tom se d? celkem hodn? vyd?lat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DeaLer+2
Hero
11. 6. 2007   #71
-
0
-

To Garret Raziel: mno, kdy? se nad t?m zamysl?m, tak bych ?ekl, ?e takov? situace nem??e nastat .. resp. mohla by, ale oba syst?my (kter? by m?ly m?t na trhu zhruba stejnej pod?l) by musely nab?zet podobn? mo?nosti (rozum?j podobn? sortiment software i hardware) a tak? vysokou interoperabilitu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
11. 6. 2007   #72
-
0
-

Pro majoritu uzivatelu mho nikdy nebudou dva OS, ktere by sdilely trh zhruba 50/50. Ve chvili, kdy ve stavu treba 90 ku 10 zacnou pribivat hromadne uzivatele, tak ten slabsi predsvisti ten druhy ohromnou rychlosti. Viz prohlizece, ted jsme kratce za bodem, kdy doslo k tomuto zlomu. Nyni bude podle me otazka velmi kratke doby (tak rok), nez Fox IE dozene, a behem dalsiho roka to bude 70:30. A dal uz to nepujde uz proto, ze IE je ve woknech defaultni.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jan Sedlák0
Expert
12. 6. 2007   #73
-
0
-

To DeaLer: Stačí se ale podívat na začátky. Já, jakožto počítačový hráč jsem to také, i když v dosti mladém věku, pocítil. Atari - ZX Spectrum - Apple. Jak já jsem záviděl ostatním platformám vydávané hry! A pořád se s tím setkávám. Viz. např. diskriminace PC na trhu počítačových her oproti X360/Wii/PS3. Je spousta, SPOUSTA her, které konzolím závidím, a šance, že se vyskytnou na PC je téměř minimální. Nebo třeba datum vydávání her. Není vyjímkou, že hra na PC vyjde třeba až po roce po vydání na konzole. A o tom, že to jsou většinou nekvalitní porty z konzolí... to už bych se dostal do offtopicu. Takže u her to zas až tak nevadí, ale pokud by se něco takového dělo i se softwarem, zvláště tím kvalitním softwarem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
12. 6. 2007   #74
-
0
-

To Garret Raziel: jj, to mi tak dost vadí ... porty konzolových her jsou děsně nekvalitní (vyjma GTA)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
12. 6. 2007   #75
-
0
-

To DeaLer: A teď si představ, že by něco podobného probíhalo u softu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
FufurR
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
12. 6. 2007   #76
-
0
-

GENTOO :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
12. 6. 2007   #77
-
0
-

To Garret Raziel: hrůza ... defakto už to začíná (třeba FF je na Win mnohem pomalejší než na Linuxu) a může se to zhoršit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Jan Sedlák0
Expert
12. 6. 2007   #78
-
0
-

To DeaLer: A kdyby existovaly dva paralelní systémy... Dva a VÍC paralelních systémů... IT průmysl je takové zvláštní odvětví, protože není nikdy jasné, jestli mu něco uškodí, nebo naopak pomůže. Například začínám chápat, že ani monopol není tak strašná věc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Peter D.0
Expert
5. 7. 2007   #79
-
0
-

prečo idú filmy najskôr v kinách a potom sa objavujú na trhu ? Tak isto ako hry na konzoly sa na pc objavujú neskor. Ide o peniaze :) Keď sa film objaví na trhu tak ho nejaky warezák kúpi a uploadne. Kto by už potom chodil do kina. S konzolami tak isto. Tie spoločnosti vedia čo robia. Inak ešte som sa nestretol s nelegálnymi kópiami pre herné konzoly, je to rozšírené ? (nemam žiadnu konzolu)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
5. 7. 2007   #80
-
0
-

To mephi: nelegálních kopií pro konzole je jak maku (stejně jako všude jinde)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Prečo sa to vypína? — založil delphak

Výnimky. Kedy a prečo? — založil thomas

Prečo mi tento zdroj nefunguje? — založil Timeshifter

Syntax Error, ale prečo? — založil Roman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý