Javaskript problem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Javaskript problem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJavaskript problem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
24. 5. 2007   #1
-
0
-

Pardon za zly nazov topicu ale je tazke opisat problem dvoma slovami...

Mam stranku chat.php, v nej mam jeden velky iframe:

<iframe name="hlavnyFrame" src="chat_vrch.php"></iframe>


Na stranke chat_vrch (obsah spominaneho iframu) je dalsi iframe :
<input type="text" name="sprava" id="sprava" >

<iframe name="chatFrame" src="../chat_main.php" ></iframe>


V stranke chat_main mam odkaz


<script type="text/javascript" language="javascript">

function odpoved(komu)
{
window.parent.hlavnyFrame.document.getelementbyid('sprava').value='BLABLA';
}

</script>

<a href='#' onclick="odpoved('bla')" > TEXTTEXT </a>


Tym som chcel docielit to aby mi do textoveho policka 'sprava' v nadradenom iframe v stranke chat_vrch.php pridal text BLABLA..

No nejde to PLEASE HELP


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Prog.0
Věrný člen
25. 5. 2007   #2
-
0
-

Ides na to dobre, ale, ak som si to dobre premietol, tak:

ak si v chatFrame tak jeho window.parent = hlavnyFrame takze nie
window.parent.hlavnyFrame.document ...
ale
window.parent.document...

Pri takychto veciach dost pomoze firefoxovy DOM inspector...


BTW: ak sa ides pustit do chatu, tak odporucam vykaslat sa na frame-y a spravit to ajaxom...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
dalaman0
Věrný člen
3. 6. 2007   #3
-
0
-

No to som uz skusal, ale nejde to

Napisal som tam:

window.parent.document.getelementbyid("sprava").value="BLABLA; 
a nic :(

Na AJAX sa chystam uz dlho.... Toto len upravujem moj starsi chat. je na dobrej urovni ale s tymi iframeami je to prplave....


PLS HELP :|

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
dalaman0
Věrný člen
3. 6. 2007   #4
-
0
-

Uz mi to ide.. jupiii... HERE IT IS:

parent.document.getElementById('sprava').value+=komu;


Cyba bola v tom ze som pisal getelementbyid a nie getElementById :( LOL .. .. zaujimava chyba

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Prog.0
Věrný člen
4. 6. 2007   #5
-
0
-

jo, javascript is case sensitive ;-)))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
dalaman0
Věrný člen
5. 6. 2007   #6
-
0
-

Teraz sa mi stalo to co este nikdy!!!
Napisal som javascript , ktory mi ide v Opere aj Firefox, ale v IE 6 nie :P)

NEviete kde je problem ????



function odpovedTajna(komu)
{
parent.document.getElementById('komu').options[komu].selected=true;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Prog.0
Věrný člen
6. 6. 2007   #7
-
0
-

Len pripomeniem ze ziaden IE (ani 7) nepodporuje javascript, len sa o to pokusa...

ie nemam, ak neviem ake chyby hlasi, ale moze ist o niektoru z tychto:

a) ma problem s nastavenim options[komu].selected=true;

takze skus len pouzit iny sposob selectovania (stratis tym ale moznost multiselectu)
(selectobject).selectedIndex = index;
(selectobject).value = value_ako_ma_pozadovany_option;

b) ma problem s volanim objektu z ineho frameu

v okne v ktorom mas ten select zadefinuj globalnu funkciu:

function odpovedTajna(komu)

{
document.getElementById('komu').options[komu].selected = true;
}


a potom v povodnej funkcii v podradenom frame-e skus:

function odpovedTajna(komu)

{
parent.odpovedTajna(komu)
}


ak nepomoze, posli zdrojaky (vysekaj len potrebny kod)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
dalaman0
Věrný člen
8. 6. 2007   #8
-
0
-

JJ diky moc.. skombinoval som obidva navrhy a uz to ide..
(selectobject).value = value_ako_ma_pozadovany_option; mohlo napadnut aj mna ;)
:)

Len pripomeniem ze ziaden IE (ani 7) nepodporuje javascript, len sa o to pokusa...


A existuje teda nejaky zaklad kde ide vsetok javaskript? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Prog.0
Věrný člen
11. 6. 2007   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Petroff0
Věrný člen
8. 9. 2007   #10
-
0
-

Ironií je, že už hodněkrát mi stránka se skriptem v IE fungovala - a ve FF,Opeře ani ťuk (žádný prvek specifický pro IE jsem nepoužil).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Problem s &lt; a &gt; — založil 7raul

Problém — založil Dfire

Problém — založil Ma.ty

Problém v C++ — založil Anonim

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý