Ahoj, potřeboval bych se Vás zeptat který způsob je lepší pro ukládání příspěvků do databáze. Mám dvě možnosti: buď budu pro každý článek, který bude obsahovat možnost reakce pomocí kometáře, vytvářet novou tabulku a pak do ní ukládat příspěvky, a nebo vytvořit jednu tabulku do které budu ukládat všechny komentáře všech článků a poté vybírat pomocí WHERE který zrovna komentář patří k určitému článku. U první možnosti se bojím, že by postupem času bylo strašně moc zbytečných tabulek a u druhé možnosti se bojím rychlosti. Nevím tedy pro jakou možnost se rozhodnout, pokud ale někdo z vás má i jiné řešení budu velmi rád. Díky
Fórum › MySQL
Co je výhodnější? jedna nebo více tabulek?
Určitě jedna tabulka, s tou rychlostí zas takovej problém nebude-představ si kolik je na tomlhe serveru článků a kolik je k nim komentářů...a přece to načítání probíhá rozumnou rychlostí i když je jich moc.
Databaze jsou od toho aby se plnily. To tu rikam porad a dokola a porad se tu bojite jejich rychlosti. Myslis ze v bance maji tabulku pro kazdeho uzivatele ve ktere maji jen jeho transakce?
Na čem vlastně závisí rychlost vyhledávání a vytížení serveru při hledání? Záleží to na počtu řádků, velikosti tabulky v MB, nebo na obojím?
Například mám online hru, která se hraje na velké souřadnicové mapě. Každé políčko mapy je jeden řádek v tabulce v databázi. Jeden řádek obsahuje pár sloupců, dejme tomu celkem max. 100B dat. Dá se předpokládat, ve špičcce, i několik desítek dotazů za sekundu. Myslím si, že kdyby to byla jedna tabulka, dejme tomu s 1 000 000 řádků (tj. až 100MB dat), tak by to bylo moc náročné, nebo se pletu? Jak mám případně určit, po kolika řádcích to rozdělit na více tabulek?
Díky
to Architekt: na to asi přímo nějaká poučka nebude, musí se to odzkoušet.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jedna funkce pro více Array of (ten samý) Record — založil Navara
Více tabulek v INNER JOIN — založil CBT
Výpis z více tabulek — založil vastyls
SQL dotaz pro více tabulek — založil Radek
Moderátoři diskuze