Programování her v c/c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování her v c/c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgramování her v c/c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

camre
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 5. 2007   #1
-
0
-

Poraďte mi prosím někdo, jak začít v céčku nebo c++ začít programovat hry... jakoý API si mám vybrat, kde sehnat tutoriál... Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
25. 5. 2007   #2
-
0
-

Poněkud troufalý dotaz:
1) pokud chceš programovat hry, měl bys v C umět alespoň na elementární úrovni , což si nejsem podle typu příspěvku jist
2) co se týče kódění, záleží na tom jak má hra vypadat, můžeš napsat textovku pro konzoli, nebo použít knihovnu SDL, popř. OpenGl, DirectX...
3) tutoriály - co takhle použít google? Jinak proč vlastně potřebuješ tutoriál, když chceš dělat hru, měl bys mít alespoň nějakou představu jak má kód vypadat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
25. 5. 2007   #3
-
0
-

heh. Začni kurzom na programujte. Tu zistiš či sa ti to pači. Potom si kup mistrovstvi v C++ a čitaj. A potom keď už ti bude chybať asi tak rok k vedomostiam, ktore ti umožnia pisať užitočne programy, sa začneš učiť oblasť, ktora ti vyhovuje. Na hry zabudni. (Aspoň na začiatok)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sneakfast0
Newbie
25. 5. 2007   #4
-
0
-

hry jsou skvělá věc na učení se programování - jestli teda nemáš v úmyslu rovnou dělat 3D akce nebo strategie :)

celkem v pohodě se dá ale začít na hrách jako "sirky" nebo "přistání na měsíci", postupně přejít na věci, kde je třeba udělat jednoduchej fyzikální model atd. atd. ale doporučuju koupit si nějakou kvalitní učebnici základů jazyka, když se naučíš absolutní základy tak se na tom pak dá krásně stavět

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
camre
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 5. 2007   #5
-
0
-

Já základy (vstup, výstup; proměnné; cykly; podmínky; funkce; základy OOP) umím, ale neumím grafiku apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sneakfast0
Newbie
26. 5. 2007   #6
-
0
-

myslim ze fakt dobry je ucit se s SDL - pro tuhle knihovnu existuje spousta tutorialu, a je dost dobra - btw. cesky serial o SDL je na rootu, nevim jak kvalitni, ale asi dobrej

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
26. 5. 2007   #7
-
0
-

sneakfast píše:#
# myslim ze fakt dobry je ucit se s SDL - pro tuhle knihovnu existuje spousta tutorialu, a je dost dobra - btw. cesky serial o SDL je na rootu, nevim jak kvalitni, ale asi dobrej


to je skôr taky zoznam funkcii s opisom :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Martin0
Návštěvník
27. 5. 2007   #8
-
0
-

mephi píše:#
# heh. Začni kurzom na programujte. Tu zistiš či sa ti to pači. Potom si kup mistrovstvi v C++ a čitaj. A potom keď už ti bude chybať asi tak rok k vedomostiam, ktore ti umožnia pisať užitočne programy, sa začneš učiť oblasť, ktora ti vyhovuje. Na hry zabudni. (Aspoň na začiatok)


V tomto som za ... ale ked si chce robit hry len pre svoju zabavku a ako vidim asi linuxak nebude tak nech si sadne k jazyku C# tak na mesiac dva aby pochopil co to vobec kodenie je a potom nech si zozenie knizocku Programujeme 3D hry v jazyku C# je celkom v pohode nebude s teba ziadny vyvojar hier ale kamos si robi aspon vseliake haluze :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Na svete su dve veci nekonecne a to vesmir a ludska hlupost, sice tym prvym si niesom isty! (Einstein)
27. 5. 2007   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Amp
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
15. 8. 2007   #10
-
0
-

doporučuji pro tvorbu her v C++ grafickou knihovnu OpenGL je skvělá, má hodně tutoriálů a myslím že má velkou budoucnost... užitečný (hodně) odkaz: http://www.mizanin.szm.sk/ a jak už bylo řečeno: nehe.ceske-hry.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
15. 8. 2007   #11
-
0
-

a veeela prevela materailu mas tu: www.gamedev.net ale anglicky (tiez original nehe.gamedev.net)
To WLXok: a to myslis ako uplne vazne ? uz som tu svoj nazor na strict-oo veci raz vyjadroval, tak v skratke: cisto oo(C#/Java aj C++ objekty) veci su pre zaciatocnika zle (imnsho). Toboz hry, kde kazdy strateny bajt/tik mozes vyuzit na ratanie fyziky/animacii/AI atd namiseto premarnit ich s garbage-collectingom/interpretaciou/bohvie-akymi-runtime-srandami
...Ale to je len moj skromny nazor...
p.s.:
co som pocul nie je nezvyk nejake kriticke veci, u komercnych veci(hier), nakodit dokonca v asm...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
16. 8. 2007   #12
-
0
-

to K: WLXok to napisal pred cca 3 mesiacmi :) opat dalsia oprasena tema ktora uz dalej nic neriesi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
16. 8. 2007   #13
-
0
-

To sn3d:juj, to som si nevsymol :), ale ja som to nezacal :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
16. 8. 2007   #14
-
0
-

ved ja nic :) ja len ze proste akosi tu zacalo byt in vytahovat bezdovodne temy (hlavne tie ohnivejsie)..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
olgo0
Věrný člen
16. 8. 2007   #15
-
0
-

To sn3d: ked nikto nema ziadny problem -> nieje co riesit -> tak sa fla(jm)uje

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 2. 2008   #16
-
0
-

Vážení, umím perfektně v PHP, mám v něm praxi více jak 3 roky, bude těžké se zorientovat v C++ a pak začít hry?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.1.–
midin0
Věrný člen
5. 2. 2008   #17
-
0
-

To Anonymní uživatel : Myslim, ze syntaxi bys mel zvladnout celkem ok, budou tady samozrejme prekazky, pointery apod.. Pak staci vybrat si nejakou vhodnou knihovnu a zacit to pilovat. Zalezi predevsim na pili. Tusim, ze to byl CommanderZ, ktery nam tady predvedl hru, kterou sesil za 3 dny (tusim) po praci s SDL, a bylo to temer neuveritelne, co ten clovek za tri dny dokaze ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
maral
~ Redaktor
0
Newbie
5. 2. 2008   #18
-
0
-

Da se pouzivat knihovna SDL i pod jinymi jazyky? treba python...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
Zelenáč0
Posthunter
5. 2. 2008   #19
-
0
-

To maral :
http://www.libsdl.org/:

SDL is written in C, but works with C++ natively, and has bindings to several other languages, including Ada, C#, D, Eiffel, Erlang, Euphoria, Guile, Haskell, Java, Lisp, Lua, ML, Objective C, Pascal, Perl, PHP, Pike, Pliant, Python, Ruby, Smalltalk, and Tcl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tomáš Faina (předchozí anonymní)
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 2. 2008   #20
-
0
-

Jo, děkuji, píli mám skutečně velkou, základy PHP jsem měl v malíku téměř za měsíc a o půl roku později jsem začal MySQL a zanedlouho jsem vlastnil svůj menší redakční systém. Jak se tak dívám na C++ lekce 1 až 12, tak u prvních lekcí nevidím žádný problém, podmínky, operátory apod. je stejné jako u PHP, což je skvělé... Ještě bych se chtěl zeptat, co si mám přesně představit pod pojmem knihovna? Znám nějaké knihovny z PHP, ač jsem je používal málo, tak k čemu se používají například u her z C++?

Dík, Tomas

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.1.–
midin0
Věrný člen
5. 2. 2008   #21
-
0
-

To Tomáš Faina (předchozí anonymní) : Knihovna je (jednoduse receno) soubor obsahujici deklarace vsech funkci, konstant a podobnych ficurek, ktere v te dane platforme pouzivas. Cili kdyz neco pises pouzivas tyhle veci aniz by ses musel nejak trapit s jejich deklaraci ci definici. (priklad: prece si nebudes psat fci pro nastaveni antialiasingu, kdyz ji mas nekde hotovou:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Programování 2D her — založil Lorin

C# - programovani — založil Siembra

Programovaní — založil joskoo

Programovani v C — založil silent

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý