Tkinter a get() – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tkinter a get() – Python – Fórum – Programujte.comTkinter a get() – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Eidam6550
Newbie
26. 5. 2007   #1
-
0
-

nazdar. presiel som si prvych 12 častí Kurzu Python, a teraz sa snažím prelúsknuť celkom bežný problém (ako tak pozerám na diskusné fóra): prevod císel z decimálnej na binárnu sústavu.

samotnú funkciu prevodníka už mám (ani to nebolo nejaké zložité :o)), problém je, že netuším ako použiť hodnotu z Entry widgetu ako argument funkcie. Pre istotu prikladám aj zdrojaak:

# -*- coding: utf-8 -*-

from Tkinter import *

hlavne=Tk()

horny_ram=Frame(hlavne)
horny_ram.pack()

stredny_ram=Frame(hlavne)
stredny_ram.pack()

dolny_ram=Frame(hlavne)
dolny_ram.pack()

vstup=Entry(horny_ram, font='Arial, 10')
vstup.pack(side=RIGHT)

napis=Label(horny_ram, text=u'Vložte číslo:')
napis.pack(side=LEFT)

def prevod_dec2bin(x):
result=[]
if x==0:
result.append(0)
else:
while x > 0:
y=x%2
result.append(y)
x=x/2
result.reverse()
for p in range(len(result)):
print result[p],


ok=Button(stredny_ram, text=u'Previesť!', command=prevod_dec2bin)
ok.pack(fill=BOTH)

napis1=Label(dolny_ram, text=u"Výsledok:", font='Arial, 11')
napis1.pack(side=LEFT)

vysledok=Label(dolny_ram, font='Arial, 14')
vysledok.pack(side=RIGHT)

hlavne.mainloop()


diky za odpovede... som si isty, ze to bude nejaká banalita, na ktorú jednoducho nedokážem prísť :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*Chuck Norris napočítal do nekonečna. Dvakrát! :D
Reklama
Reklama
geon0
Grafoman
26. 5. 2007   #2
-
0
-

command nic nepředává. Musíš si hodnotu uvnitř funkce zjistit sám:

x=int(vstup.get())

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Eidam6550
Newbie
26. 5. 2007   #3
-
0
-

takze stacilo by namiesto definovania funkcie s argumentom, definovat bez argumentu, a vpisat do nej ten riadok (tj x=int(vstup.get()))?

lebo tento riadok ma napadol tiez, len som nevedel co s tym :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*Chuck Norris napočítal do nekonečna. Dvakrát! :D
Eidam6550
Newbie
27. 5. 2007   #4
-
0
-

okej, tak mi to už fičí.

teraz:
1. je možné urobiť výstup tak, aby sa zobrazil [podtrzene]do toho istého[/podtrzene] okna ako ostatny program?
2. ako spraviť (pre neskoršie pripady), aby po stlaceni Button bol predany aj argument?

thx

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
*Chuck Norris napočítal do nekonečna. Dvakrát! :D
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
27. 5. 2007   #5
-
0
-

2) Button(command=lambda: funkce(parametr))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Tkinter — založil bohetik

Tkinter/had — založil selkir

Tkinter — založil Alan

Tkinter — založil Adam

While v tkinter — založil Spectator

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý