Vybírání dat z db – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vybírání dat z db – PHP – Fórum – Programujte.comVybírání dat z db – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JannBaill
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
27. 5. 2007   #1
-
0
-

Narazil jsem na malej problém při vybírání dat z databáze... když mám v db uložených třeba 5 (může jich být víc i míň) rozdílných číselných záznamů (každej je na ,,svém" řádku) a já je pak potřebuju sečíst a vypsat, jak to mám udělat? Diq

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
28. 5. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
28. 5. 2007   #3
-
0
-

dejme tomu ze mas takovou nejakou tabulku
-------
| id |
-------
| 1 |
| 2 |
| 5 |
| 9 |
| 18|
-------

vybrat ty zaznami musis urcite a to traba tako
SELECT id FROM tabulka

a secteni?
bud si pri prochazi secist sam, nebo pouzit
SELECT SUM(id) FROM tabulka

pokud ches ale jenom zjisti pocet zaznamu tak opet
SELEC COUNT(*) FROM TABULKA

nebo mysql_num_rows($promena_ve_ktere_mas_vysledek_dotazu);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
JannBaill
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
29. 5. 2007   #4
-
0
-

To hrach: Diq, už vím jak na to =D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Stoj.dat + 20 = bezi.dat — založil Leopik

Extrakt dat — založil Tayson

Struktury dat — založil oxidián

Bezpečnost dat — založil Jirka

Kontrola dat — založil pejtrik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý