Rozdeleni pole na 2 kusy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdeleni pole na 2 kusy – PHP – Fórum – Programujte.comRozdeleni pole na 2 kusy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Lada
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
29. 5. 2007   #1
-
0
-

Potrebuji rozdelit pole na 2 kusy -> prvni kus zabalit do <div
class="half1"><ul> a druhej kus zabalit do <div class="half2"><ul>

A kazdej prvek z obou poli dat do <li></li>, pricemz prvni v poli musi mit <li
class="first">8</li>.

Vysledek potrebuji dostat do tohoto:

<div class="half1">

<ul>

<li class="first"><a href="">Lednice a chladničky</a></li>
<li><a href="">Lednice a chladničky</a></li>
<li><a href="">Lednice a chladničky</a></li>
<li><a href="">Lednice a chladničky</a></li>

</ul>
</div>


<div class="half2">
<ul>

<li class="first"><a href="">Mrazák, mrazničky</a></li>
<li><a href="">Mrazák, mrazničky</a></li>
<li><a href="">Mrazák, mrazničky</a></li>
<li><a href="">Mrazák, mrazničky</a></li>

</ul>
</div>


Aktualni kod pro vypis mam takovy:
$array = array();

$array = get_subcategories();
$array2 = get_category($category);
$cat_seo = $array2[0]['seo'];
$help = 0;

foreach($array as $row){
if($row['category'] == $category){
if($help == 0) echo "<div class=\"half1\"><ul>";
echo '<li><a href="'.$cat_seo.'/'.$row['seo'].'"
title="'.$row['description'].'">'.$row['name'].'</a></li>';
if($help == 1) {
echo "</ul></div>";
$help = 0;
}
else if($help == 0) $help = 1;
}
}
echo "</div><div id=\"subkat-clean\"></div>
</div>";


Tento kod byl pro vytvoreni tabulky <table><tr><td>...ale pri pouziti do XHTML
to nejde...tak ze potrebuji na to vymyslet nejaky jiny script.

Kamarad me udelal script:
$str = "";

foreach ($result as $key => $keyValue){
$half = ceil(count($val) / 2);
$str .= "<div class=\"half" . $half ."\"><ul>\n";
//Pristi prvek bude s first
$first = true;

foreach ($keyValue as $keyValue2) {
$str .= ($first)? "<li
class=\"first\">$keyValue2</li>\n":"<li>$keyValue2</li>\n";
//Dalsi prvky uz bez first
$first = false;
}#end foreach
$str .= "</ul>\n</div>\n";
}#end foreach
print ($str);


....ale tento script je jen ukazkovy a ja vubec nevim jak jej pouzit, aby to vse
fungovalo. Uz se s tim seru tak 2 dny a nevim si vubec rady.

Predem za pomoc Vam moc dekuji....velice mooooc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
30. 5. 2007   #2
-
0
-

zdravim,

za predpokadu, ze pole vypada nasledovne s ciselnymi indexy

array("budeVlevo","budeVpravo","budeVlevo","budeVpravo",...)


tak by to mohlo vypadat napr takto:
$delkaPole = sizeof($pole);

$doLeva = "";
$doPrava = "";

$class = " class=\"first\"";
for($i = 0;$i < $delkaPole;$i += 2){
$doLeva .= "<li".$class."><a...>".$pole[$i]."</a></li>\n";
$doprava .= "<li".$class."><a...>".$pole[($i+1)]."</a></li>\n";
$class = "";
}

echo "
<div class=\"half1\">
<ul>
".$doLeva."
</ul>
</div>
<div class=\"half2\">
<ul>
".$doPrava."
</ul>
</div>
";

je mozne se sem se preklep v nazvech promennych(stava se mi to casto), tak si to zkontroluj

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Rozdělení pole — založil Row

Rozdělení řetězce — založil Martin

Rozdělení čísla — založil Hanmir1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý